Vyber si takú prácu, ktorú budeš rád vykonávať a nikdy v živote nebudeš musieť pracovať!

Vyber si takú prácu, ktorú budeš rád vykonávať a nikdy v živote nebudeš musieť pracovať!

Adriena KAZIOVÁ: od roku 2021 je členom skupiny Finanzpartner v Šahách a v Leviciach.
Odvtedy riadi finančné záležitosti 25 rodín a okruh jej klientov sa stále rozširuje. Momentálne sa zaoberá poisteniami. Je šťastnou matkou trojročného chlapčeka.

IMG_4750jpg

Aký je Váš príbeh? Ako ste sa dostali do spoločnosti Finanzpartner?

Pred niekoľkými rokmi som pracovala ešte v stávkovej kancelárii (Niké), potom v jednej kaviarni a         u jedného poskytovateľa mobilných telekomunikačných služieb ako predavačka a klientská pracovníčka. Vedela som, že práca v telekomunikačnej spoločnosti nebude trvať večne a rozmýšľala som o zmene. Nemala som konkrétnu predstavu, ale jedno som vedela s istotou: chcela som takú prácu, kde budem medzi ľuďmi. Mám rada ľudí, dobre s nimi vychádzam a rada im pomáham. Pani Kristína Tamášová ma oslovila v správnej chvíli. Ona vtedy pracovala ešte pre inú finančnú spoločnosť ako finančná poradkyňa a hľadala asistentku. Finančná oblasť ma nepriťahovala: ako my všetci na Slovensku, aj ja som mala predsudky, avšak tu išlo o asistentskú prácu, s fixnou mzdou, preto som ju prijala. Kristína potom na jar v roku 2021 prestúpila do spoločnosti Finanzpartner – a brala so sebou aj mňa.


Vtedy ste boli len asistentka. Kedy ste zmenili svoje stanovisko a stali sa finančnou poradkyňou?

Pri Kristíne som sa postupne zaučila do tejto práce, videla som, čo to vlastne obnáša. Nebolo to nepríjemné chodenie po domoch a ťahanie peňazí z ľudí, ako som si to dovtedy predstavovala. Videla som naozajstné poskytovanie pomoci, po ktorej boli klienti vyslovene spokojní a vďační. Prišla som na to, že je to práve to, čo hľadám: byť neustále v kontakte s ľuďmi, pracovať s klientmi, komunikovať, poskytovať pomoc – dokonca tak, že si svoj čas zadeľujem sama a zostane mi čas aj na svojho synčeka a domácnosť. Videla som, že oproti predchádzajúcej firme, akú pomoc poskytuje spoločnosť Finanzpartner svojim spolupracovníkov a akí sú tam všetci ľudskí. Cítila som, že s podporou Kristíny a spoločnosti Finanzpartner nemôžem nič stratiť: môžem sa vyskúšať. Prácu som začala trochu bojazlivo, neverila som, že sa to môže podariť aj mne. Ale potom, ako sa prvému klientovi podarilo ušetriť kopec peňazí a času, videla som vďaku v jeho očiach.

IMG_4752jpg

Máte nejaký určujúci, prvý zážitok?

Oslovila som jednu rodinu, ktorá patrila do môjho okruhu priateľov. Žili od výplaty do výplaty, keďže platili mesačne obrovský úver, tri poistenia a štyri sporenia. Keď som sa s nimi prvýkrát rozprávala, len sa smiali: Ale kdeže! Určite im nedokážem pomôcť. Oni už všetko skúsili a nič nevybavili v banke. Tento fakt ešte viac vzbudil môj záujem a brala som ho ako výzvu. Dovtedy som pracovala na prípade, kým som nenašla riešenie: ušetrila som im mesačne 500 Eur tak, že ich priority zostali nezmenené. Dokonca sa dostali aj k sume navyše, ktorú použili na rekonštrukciu svojho domu. Boli natoľko vďační, že som od nich ako darček dostala záhradnú hojdačku. Tej hojdačke som sa netešila toľko, ako tomu, že som sa cítila byť užitočná.

"Je mimoriadne motivujúce, že vidím pred sebou cieľ
a mám predstavu o budúcnosti." 

Podľa Vás čo je najväčším problémom, s ktorým sa u klientov stretávate?

Myslím si, že základný problém je s rozmýšľaním ľudí. Presnejšie s tým, že ľudia na Slovensku zostali už toľkokrát sklamaní z finančných poradcov, toľkí ich už oklamali, že podľa nich je najlepšie, ak konajú sami. Sú presvedčení, že najlepším riešením je, ak pôjdu osobne do banky, kde uzavrú úver, poistenie, sporenie, alebo investíciu a keďže tomu nerozumejú, ani ich nenapadne, za akých nevýhodných podmienok toto všetko uzatvárajú. Nehovoriac o tom, že ich často nahovoria aj na finančné produkty, ktoré v skutočnosti ani nepotrebujú a keď sa im stane nejaká nehoda, alebo škoda, prídu o vyplatenie poistného plnenia – nič nedostanú. Úver však musia platiť ďalej a nikoho nezaujíma, že sa kvôli tomu dostanú na pokraj bankrotu! Bohužiaľ sa mnohí obrátia na nás, len v takýchto prípadoch. Prosia nás, aby sme im nejako pomohli. Urobíme, čo je možné, ale nebolo by lepšie predísť katastrofe? Naša práca je práve natoľko dôležitá, ako práca lekárov alebo učiteľov. Osud celej rodiny môže závisieť od toho, na akej materiálnej úrovni žijú a čo dokážu rodičia zabezpečiť pre svoje deti.

IMG_4755JPG

Túto činnosť ste začali vykonávať pred necelým rokom. Kde stojíte teraz z hľadiska kariéry?

Momentálne riadim finančné záležitosti 25 rodín – myslím si, že to nie je zlý začiatok. Už vidno prvé výsledky: popri asistentskej práci, ktorá prináša pravidelný príjem, mi pekne pribúda aj príjem z poradenskej činnosti. Podarilo sa mi postúpiť aj ohľadom kariéry v rámci spoločnosti. Spravila som skúšky potrebné k vykonávaniu tejto práce. Začala som budovať aj svoj tím – nedávno som zapojila svojho prvého spolupracovníka. Hľadám takých kolegov, ktorí sú flexibilní, radi sa učia a komunikujú. Je mimoriadne motivujúce, že vidím pred sebou cieľ a mám predstavu o budúcnosti. V tomto roku plánujem zapojiť ešte dvoch spolupracovníkov a neskôr by som chcela dosiahnuť minimálne manažérsku pozíciu.

Snmka obrazovky 2022-08-01 o 163150 2png

Aký máte pocit? Uznávajú Vás v tejto spoločnosti?

Za každých okolností. Pre každého je dôležité aj to, ako naňho pozerajú z hľadiska vykonávania práce. V tomto prípade dostávam uznanie z obidvoch strán: aj zo strany firmy, aj od klientov.


Máte nejaké motto, ktoré Vám často napadne a motivuje?

Veruže mám! „Vyber si takú prácu, ktorú budeš rád vykonávať a nikdy v živote nebudeš musieť pracovať!” – povedal Konfucius. Úplne s ním súhlasím! Každému by som poradila, aby išiel za svojimi snami a cieľmi, a aby sa nikdy nevzdal.

IMG_4762jpg

Chceš žiť svoje sny? Pridaj sa k nám. - informácie

Finanzpartner - informácie

Máš záujem o spoluprácu? - pošli životopis

Máš záujem o bezplatnú analýzu svojich úverových a poistných zmlúv? - Dohodni si termín TU