Válassz olyan munkát, amit szeretsz csinálni, és soha életedben nem kell dolgoznod!

Válassz olyan munkát, amit szeretsz csinálni, és soha életedben nem kell dolgoznod!

KAZIOVÁ Adriena, 2021-től tagja a Finanzpartner ipolysági és lévai csapatának.
Azóta 25 család pénzügyeit irányítja, és folyamatosan bővíti ügyfeleinek körét. Egyelőre biztosításokkal foglalkozik, de a többi területen is szeretné fejleszteni magát. Egy három éves kisfiú boldog anyukája.


IMG_4750jpg

Mi az Ön története? Hogyan került a Finanzpartnerhez?

Néhány éve még egy fogadóirodában (Niké), aztán egy kávézóban, majd egy mobiltelefon-szolgáltatónál dolgoztam, mint eladó és ügyfélszolgálatos. Tudtam, hogy a telefonos munka nem örökre szól, és gondolkodtam a váltáson. Nem volt konkrét elképzelésem, de azt már biztosan tudtam: olyan munkát szeretnék, ahol emberek közt forgolódhatom. Szeretem az embereket, jól kijövök velük, és szívesen segítek nekik. Éppen jókor szólított meg Tamás Krisztina, aki ekkor még egy másik pénzügyi közvetítő társaságnál dolgozott, pénzügyi tanácsadóként. Asszisztenst keresett. A pénzügy nem vonzott: mint a legtöbbünknek Szlovákiában, nekem is előítéleteim voltak ezzel kapcsolatban. Viszont itt asszisztensi munkáról volt szó, fix órában és fizetéssel, ezért igent mondtam. Krisztina 2021 tavaszán átlépett a Finanzpartnerhez – és vitt magával engem is.


Ekkor még csak asszisztens volt. Mikor változtatta meg a hozzáállását, és lett Önből is pénzügyi tanácsadó?

Krisztina mellett lassan beleláttam, pontosan mit is jelent ez a munka. Egyáltalán nem az a pénzlehúzó, kellemetlen „házalás”, mint amit addig képzeltem róla. Sőt. Tényleges segítségnyújtás, ami után az ügyfelek kifejezetten elégedettek és hálásak. Rájöttem, hogy éppen ez az, amit kerestem: szüntelenül emberek közt forgolódni, ügyfelekkel dolgozni, kommunikálni, segítséget nyújtani. Ráadásul szabadon, úgy, hogy az időmet magam osztom be, és emellett van időm a kisfiamra és a háztartásra is. Azt is láttam, a  Finanzpartner mekkora támogatást nyújt a munkatársainak az előző céghez képest, hogy milyen emberségesek. Úgy éreztem, Krisztina és a Finanzpartner támogatásával nincs mit veszítenem: kipróbálom magam. Kicsit félszegen kezdtem bele. Vajon nekem is sikerülhet? Viszont amikor az első ügyfél számára sikerült megspórolni egy csomó pénzt és időt, és láttam a köszönetet a szemükben, szárnyakat kaptam.

IMG_4752jpg


Van valamilyen meghatározó, első élménye?

Megszólítottam egy, az ismeretségi körömbe tartozó családot. Fizetéstől fizetésig éltek, miután hatalmas kölcsönt, három életbiztosítást, és négy spórolást fizettek havonta. Amikor először elbeszélgettem velük csak nevettek: ugyan már! Nem tudok én nekik segíteni. Ők már mindent megpróbáltak kijárni a banknál. Ez még inkább felkeltette az érdeklődésemet, kihívásként tekintettem rá. Addig-addig, míg meg nem találtam a megoldást: havi 500 eurót spóroltam meg nekik, úgy, hogy a prioritások megmaradtak. Sőt, plusz pénzhez is jutottak, amit házfelújításra fordíthattak. Annyira hálásak voltak, hogy egy kerti hintaszéket kaptam tőlük ajándékba. De nem is a hintaszéknek örültem igazán. Hanem hogy valóban hasznosnak érezhettem magam.

"Rendkívül motiváló, hogy látom magam előtt a célt,
hogy van jövőképem."

Ön szerint mi a leggyakoribb probléma, amivel szembesül az ügyfeleknél?

Úgy gondolom, eleve a gondolkodással van gond. Pontosabban azzal, hogy az emberek Szlovákiában már olyan sokat csalódtak a pénzügyi tanácsadókban, olyan sokan verték már át őket vagy a családtagjaikat, hogy úgy érzik: a legjobb lesz, ha maguk intézkednek. Meg vannak róla győződve, hogy az a legbiztonságosabb, ha bemennek egy bankba, ahol megkötik a hitelt, a biztosítást, a spórolást és esetleg a befektetést is. Mivel nem értenek hozzá, fel sem merül bennük, milyen előnytelen feltételek mellett kötötték meg mindezeket. Arról nem beszélve, hogy gyakran olyan pénzügyi termékekre is rábeszélik őket, amire valójában nincs is szükségük. Aztán ha valami baleset vagy káreset történik velük, elesnek a teljesítéstől – és nem kapnak semmit. A hitelt azonban továbbra is fizetniük kell, senkit sem érdekel, hogy esetleg emiatt az anyagi csőd szélére kerülnek! Sajnos, a legtöbben csak ilyenkor fordulnak hozzánk. Arra kérnek minket, hogy próbáljuk meg őket valahogy kihúzni a csávából. Amit tudunk, megteszünk. De nem lett volna jobb megelőzni a bajt? A mi munkánk éppen olyan fontos, mint az orvosoké vagy a tanároké. Az egész család sorsa függhet attól, milyen anyagi színvonalon élnek, mit tud biztosítani a gyermekei számára.

IMG_4755JPG

Alig egy éve vágott bele ebbe a munkába. Hol tart most karrierje szempontjából?

Jelenleg 25 család pénzügyeit kezelem - úgy gondolom, nem olyan rossz kezdet. Már láthatók az eredmények is: az asszisztensi munka mellett, ami állandó fizetést jelent, szépen gyarapodik a bevételem. A cégen belüli karriervonal szempontjából sikerült előre lépnem, és letettem a működéshez szükséges vizsgákat. Elkezdtem csapatot is építeni – nemrég kötöttem be az első munkatársamat. Olyan munkatársakat keresek, akik rugalmasak, szeretnek kommunikálni és tanulni. Rendkívül motiváló, hogy látom magam előtt a célt, hogy van jövőképem. Ebben az évben szeretnék még két munkatársat leszerződtetni, később pedig minimum a menedzseri pozíciót szeretném elérni.

Snmka obrazovky 2022-08-01 o 163150 2png

Úgy érzi, itt, ennél a cégnél elismerik Önt?

Mindenképpen. És az nagyon fontos, mindenki számára, hogy hogyan tekintenek rá munkavégzés szempontjából. Ebben az esetben mindkét oldalról, a cég és az ügyfelek irányából is megkapom az elismerést.


Van-e valamilyen mottója, ami gyakran eszébe jut és motiválja?

Van bizony! "Válassz olyan munkát, amit szeretsz csinálni, és soha életedben nem kell dolgoznod" – mondta Konfuciusz. Teljesen egyetértek vele! Mindenkinek azt tudnám mondani: menjen a saját álmai és céljai után, és sose adja föl.

IMG_4762jpg


Együttműködés - információ

Szeretne velünk találkozni? Kérjen időpontot. - ITT