Sosem adom fel

Sosem adom fel

TÁCSIK Katalin: 2021 óta a Finanzpartner munkatársa Párkány, Ipolyság és Ógyalla területén.
59 éves szerető feleség, anya és nagymama


Mottóm: "Sosem adom fel"

Vannak emberek, akik sosem adják fel, és másokat is képesek arra motiválni, hogy teljesebb életet éljenek. Ilyen ember Tácsik Katalin is, aki fiatalon rokkantnyugdíjas lett, évekkel később pedig legyőzte a rákot. 59 évesen is rendszeresen sportol. Szabadidejében egy rokkantnyugdíjas klubot vezet, mindemellett pedig jut ideje férjére, gyermekeire és unokáira is. Nem utolsósorban pedig két éve a Finanzpartner sikeres munkatársa.


Meséljen valamit magáról, a kezdetetekről

Érettségi után a párkányi papírgyár újságjánál voltam szerkesztő és fotóriporter. Aztán megszülettek a gyermekeim, és az anyaságit követően önálló vállalkozásba fogtam: gyermekruhákat árultam. Négy év elteltével azonban komoly változás történt az életemben. Mellékvese műtét következtében sajnos rokkantnyugdíjas lettem. Ha akartam, ha nem, megálljt parancsolt a szervezetem - változtatnom kellett addigi, stresszes életformámon. Ruhák javításába és kozmetikumok közvetítésébe fogtam, ami nem csupán pénzkereset, hanem kedvtelés is volt a számomra. Alapvetően szeretek emberek közt forgolódni, tanácsot adni, segíteni.
 
IMG_7298jpgIMG_7299jpg

Ezért lett a párkányi Mozgáskorlátozottak Alapszervezetének az elnöke is 2006-ban?

Így van. Elsősorban az a célom, hogy eltereljem a tagok figyelmét a negatív gondolatokról. Mindenkinek meg kell tanulnia örülni a hétköznapi apróságoknak is, megtalálni a szépet minden napban. Akár egészséges, akár rokkantnyugdíjas valaki, csak így tud elégedetten élni. Immár 17 éve vezetem a klubot.


59 évesen is rendszeresen sportol…

Fiatalon aktívan kézilabdáztam, kosárlabdáztam, majd terhességemig az újvári Sigma röplabdacsapat tagja voltam. Később amatőrként röplabdáztam tovább; még rokkantnyugdíjasként is. Természetesen ekkor már csak keveset, amennyit bírtam. 2015-ben diagnosztizálták nálam rákot – szerencsére egy sikeres műtéttel és kemoterápiás kezeléssel rendbejöttem. A műtét után azonban már nem mertem röplabdázni. Mivel azonban a sport mindig is az életem része volt, és nagyon hiányzott, gyorsgyalogolni kezdtem. Hetente egyszer-kétszer 5-6 km-ert gyalogolok estefelé. Nagyszerű kikapcsolódás, közben kitisztulnak a gondolataim, ötletek, megoldások jutnak eszembe.

"Mindenki arról győzködött, hogy az ő biztosítója a legjobb."

IMG_7300jpgimagejpeg

Hogyan és miért kezdett el pénzügyi területen dolgozni?

Sokan megkeresték családomat, többféle biztosítást kínálva nekünk. Mindenki arról győzködött, hogy az ő biztosítója a legjobb. Mivel mindig érdekeltek a pénzügyek – a lévai Kereskedelmi Akadémián érettségiztem - szerettem volna megérteni a biztosítás lényegét. 2007-ben a ČSOB lakás-takarékpénztáránál kezdtem el dolgozni, mint tanácsadó. Itt sok mindent megtanultam a takarékpénztár működéséről és előnyeiről, valamint fokozatosan beleláttam a biztosításokba is.


Öt év után azonban váltott, és egy független pénzügyi cégnek kezdett el dolgozni. Miért?

Mert ahogy fokozatosan szélesedett a pénzügyi látóköröm, megértettem: egy adott bank mindig a maga ajánlatát fogja a legjobbként kínálni, közben lehet, egy utcával odébb, a másik banknál sokkal kedvezőbbek a feltételek. Egy független cégnél sokkal szélesebb a kínálat, ezáltal pedig hatékonyabban segíthetek másoknak. Tehát átléptem a ČSOB-ból egy másik, független céghez. Sokáig sikeres voltam. Azonban beteg lettem, és a kemoterápia miatt kevesebbet tudtam dolgozni. Eközben nemhogy elfogadók lettek volna velem szemben, hanem egyre nőttek a cégen belüli követelmények. Az már csak ráadás volt, hogy minden hétvégén iskolázásra kellett mennem, méghozzá jó messzire kellett utaznom. Már a családom is elégedetlenkedni kezdett, és egyre jobban aggódtak értem. Úgy éreztem, váltanom kell. Ekkor találkoztam Tamás Krisztinával, aki átvitt egy másik céghez – még nem a Finanzpartnerhez. Ő lett a menedzserem. Mindig, mindenben támogatott és segített, ami nagyon pozitívan hatott rám. Számomra nem is maga a cég volt a fontos, hanem hogy kivel dolgozok együtt, hogy ki a felettesem. Az emberséges hozzáállás az, ami számít.

IMG_4755JPG
"Egy független cégnél sokkal szélesebb a kínálat,
ezáltal pedig hatékonyabban segíthetek másoknak."


Miért lépett át a Finanzpartnerhez?

A válasz egyszerű – mentem a menedzserem után. 2021-ben, egy tavaszi napsütéses délelőtt a Dunaparton ültünk Krisztinkával. Egy fontos döntést akart velem megbeszélni: aprólékosan elmagyarázta, miért lép át a Finanzpartnerhez. Azt mondta: „A döntést rád hagyom. Gondold át, és nem haragszom meg, ha maradsz”. Azonban egyértelmű volt, hogy a közös utat választom, mert ilyen megértő és segítőkész menedzsert nem találok még egyet. Krisztinkával minden kihívást együtt oldunk, közös megoldásokat keresünk, olyan, mintha egy család lennénk. Nem csak támogatjuk egymást, hanem sokat beszélgetünk, nevetünk. Bizonyára nem véletlen, hogy Markuszek Renáta - a Finanzpartneres igazgatónőnk, aki alá csatlakoztunk - ugyanezekkel a pozitív tulajdonságokkal rendelkezik.


Milyen más előnyökkel jár, ha valaki a Finanzpartnernél dolgozik?

A Finanzpartner több, mint 50 szlovák és nemzetközi pénzügyi intézménnyel működik együtt. Ezért rendkívül széleskörű tanácsadást nyújthatunk ügyfeleinknek. A főnökség emberséges, hangsúlyt helyeznek arra is, hogy jól érezzük magunkat, hogy a munka ne menjen a család rovására. Ennél a cégnél az adott szó kötelez. A karriervonal az alapítás óta csak annyit változott, hogy emelték a jutalékot és enyhítették a feltételeket, egyszóval kisebb teljesítménnyel tudunk feljebb kerülni a ranglétrán, mint valaha. Az iskolázások egy része online zajlik, de vannak személyes találkozáson alapulók is, amelyek fantasztikus légkörben zajlanak. A hétvégét pedig 100%-ban a családdal tudjuk tölteni. Emellett a cég olyan innovatív programokkal könnyíti meg munkánkat, amelyeket más pénzügyi cégeknél még nem használnak. Például minden aktív munkatárs igényelhet saját weboldalt, amit a cég készít el a számára.


"Ennél a cégnél az adott szó kötelez."


Mit szeret leginkább ebben a munkában?

Hogy egy-egy család számára komplex pénzügyi ajánlatokat nyújthatok. Ez egy összetett és kreatív munka, amelynek központjába az adott egyént, illetve családot kell állítanom. Feltölt az elemzések készítése. Néha olyannyira belemerülök, hogy este nyolc is van, amikorra hazaérkezem az irodából.

IMG_7304jpgIMG_7303jpg

Mi volt a legnagyobb siker, amit a Finanzpartnernél elért?

Az apró örömök, amelyek folyamatosan érnek a munka során. Például, amikor egy házaspár úgy megy el tőlem, hogy a férj azt mondja a feleségnek: „Látod, mégiscsak van megoldás.” Vagy amikor nem sikerül üzletet kötnöm valakikkel, de aztán egy idő múlva újra felkeresnek, kezükben az általam kidolgozott pénzügyi tervvel. Siker az is, amikor tovább ajánlanak az ismerősüknek. Egy családnak havi 250 euróval csökkentettem a havi kiadásukat – ez is siker a számomra.

„Látod, mégiscsak van megoldás.”

Mi az az általános probléma, amellyel a legtöbbször szembesül munkája során?

Sajnos, sok a kókler a piacon, emiatt pedig az ügyfelek nagyon bizalmatlanok. Már sokszor átverték, lehúzták őket, később pedig nem törődtek velük. Mindent megteszek, hogy bebizonyítsam: vannak olyan tanácsadók is, akik az ügyfél érdekeit nézik, és megbízhatók. A másik oldalon viszont vannak olyan ügyfelek, akik eltitkolnak előttem bizonyos információkat, például, hogy tartozásuk van valamelyik banknál vagy biztosítónál, esetleg végrehajtási eljárás folyik ellenük. Emiatt a kidolgozott javaslatom megvalósíthatatlanná válik. Ez a munka az együttműködésen alapul. Ha bármelyik fél nem tisztességes, nem működik.