Vybudovala som kariéru od začiatku

Vybudovala som kariéru od začiatku

Renáta MARKUSZEKOVÁ, Dunajská Streda a okolie.

Dunajská Streda a okolie. V spoločnosti Finanzpartner pracuje od r. 2012; 

zaoberá sa úvermi, poistením a predajom nehnuteľností. Riadi osemčlennú skupinu.  

 

„Túto prácu je možné vykonávať iba vtedy, ak máme radi ľudí a naozaj chceme pomôcť. Nemôžeme spraviť to, že nabádame niekoho na uzatvorenie zmluvy, následne zmizneme a keď sa klient dostane do problémov, zrazu nás nevie nájsť.“

IMG_4599jpg

Ako ste sa dostali do finančnej oblasti?

Pôvodne som bola zamestnancom pošty, odkiaľ som išla na materskú dovolenku so svojim druhým dieťaťom. Keď mal môj syn dva roky, prišla príležitosť, aby som sa vyskúšala profesiu finančného agenta. Je tomu práve 10 rokov. Nebolo to ľahké, moja rodina bola veľmi proti. Chceli, aby som sa vrátila na poštu, alebo, aby som si našla poriadnu robotu! Pýtali sa, prečo chcem chodiť po „ľuďoch“? Aj tak sa to nepodarí! Povedala som si: bude, čo bude, vyskúšam to, dám tomu tri mesiace. Mám ciele a sny. V žiadnej inej oblasti nie je možné začať od nuly tak, že musíte vložiť iba túžbu učiť sa. A tak som začala pracovať. Stalo sa to najlepším rozhodnutím môjho života. Na pošte by som nikdy nedosiahla takú slobodu a finančnú nezávislosť, ktorú som získala tu. Nehovoriac o uznaní zo strany mojej rodiny!

IMG_4600PNG

Ako matka s dvomi deťmi ste nemali začiatok príliš ťažký?

Nebolo to ľahké! Dva roky som pracovala v inej firme, potom som prestúpila do spoločnosti Finanzpartner. Na školenia predchádzajúcej firmy som nemohla brať deti so sebou. Po prestupe som mala ľahší život: v spoločnosti Finanzpartner som totiž mohla brať svoje mladšie dieťa všade         so sebou. Bola to obrovská pomoc! Kým som sa učila, môj synček pri vedľajšom stole kreslil. Ako mamička som dostala všetky možnosti. A dnes to ide ešte ľahšie! Dnes už existujú online školenia: kto sa nemôže osobne zúčastniť, ten sa naučí profesiu z domu, hoci aj popri kojení. Okrem toho, táto spoločnosť je jediná, ktorá nepreberie klientov od začiatočníkov, ale dokonca im ich zabezpečí: ak uvidia, že niekto je šikovný, chce pracovať, ale nemá taký okruh známych, tak mu pomôžu aj klientmi.

 

Aké iné výhody má, ak niekto pracuje u firmy Finanzpartner?  

Naša spoločnosť spolupracuje so všetkými poisťovňami, bankami (okrem jednej) a s väčšinou investičných spoločností. Naše portfólio je veľmi široké, všetko vieme vyriešiť: kúpu domu, úvery, poistenie, dôchodkové piliere, investície. Naozaj dokážeme poskytnúť ponuky na mieru. Skutočne pomáhame a je to dobrý pocit. Preto viem vykonávať svoju prácu s dušou a so srdcom.

IMG_4607jpg

Čo to presne znamená?

Snažím sa byť zastihnuteľná pre svojich klientov 24 hodín denne. Chcem im dať najavo, že sú pre mňa naozaj dôležití, nezmiznem hneď po uzavretí zmluvy. Ak má napríklad niekto nehodu, kedykoľvek mi môže zavolať a pomôžem vyplniť papiere. Vždy dotiahnem záležitosti klienta úplne do konca, nech trvajú celé roky. Napríklad, ak niekto kúpi byt prostredníctvom mňa, nájdeme taký úver, ktorý by bol najvhodnejší. Treba uzatvoriť aj poistenie. Ale ktoré? Aké príjmy má dotyčný a čo presne potrebuje? A tu upozorňujem, že nestačí uzatvoriť poistenie len na nehnuteľnosť! Čo bude, ak ho postihne nejaká nehoda a nevie ďalej splácať úver? Banku nezaujíma, čo sa mu stalo!

 

Vy však máte aj vlastnú rodinu. Neruší ich, že ste každému k dispozícii?  

Nie, dokonca moje deti (dnes už 18 ročná dcéra a 11 ročný syn) ma spolu s manželom podporujú. Vidia, že mám prácu, ktorá nie je nepriateľom rodiny. Popri výbornej výplate naša firma nás podporuje aj rôznymi bonusmi, výletmi. Takto sa dostala moja rodina na Mauritius, Capri, Mallorcu a do Mexika. Ďalšia dôležitá vec: môj syn mal pred niekoľkými rokmi nehodu, kvôli ktorej som takmer pol roka nemohla pracovať. Napriek tomu som finančne nepocítila, že som pol roka strávila opatrovaním svojho syna. V tejto firme totiž, ak sa niekto dostal na určitú pozíciu a dosiahol istý obrat, už nemôže ísť nižšie v kariére. Ak má niekto vybudovaný svoj tím, v ťažkých časoch Ťa tvoj tím podrží. A nie len finančne. Nezarobila som si toľko, ako obvykle, ale som mala slušný príjem. Finančne som sa cítila v bezpečí a mohla som sa sústrediť na hlavnú vec, starostlivosť o svojho syna.

123444484_692937624993711_6465546470583316720_nJPG

Momentálne riadite osemčlennú skupinu. Pre aké typy osobností je táto práca vhodná?

Treba mať vytrvalosť a počítať s tým, že to celé kolíše – raz hore, raz dole. Iba ten sa dostane vyššie, kto disponuje dostatočným množstvom vytrvalosti. V každom prípade hľadám do svojho tímu takých ľudí, ktorí sú dynamickí a chcú pracovať. Netreba sa tejto práce báť, spoločnosť Finanzpartner, ale aj ja osobne podporíme nových spolupracovníkov. Nikoho "nehodíme" hneď do hlbokej vody. Vo všetkom podporím svojich kolegov! A na záver, ako to potvrdzuje aj môj príklad: nepočúvajme svoje okolie. Kto má v sebe vôľu, ten môže vybudovať kariéru aj ako matka na materskej dovolenke, od nuly.

IMG_4417jpg

Poradím vám - Prečo sa oplatí poistiť nehnuteľnosť? TU

Finanzpartner - bližšie informácie

Presaďte sa TU

Mexico TU