Viete, ktoré pripoistenia treba mať v základnom balíku životného poistenia?

Viete, ktoré pripoistenia treba mať v základnom balíku životného poistenia?

Patria sem riziká, ktoré najčastejšie, dlhodobo a značne ovplyvňujú príjem klienta. 


Často následkom nich klienti končia čiastočnou alebo úplnou invaliditou a strácajú schopnosť zarábať peniaze.

Sú prípady, kedy klientom priznajú nárok na čiastočnú invaliditu, avšak realita je úplne iná! Klient, aj keď podľa zdravotnej alebo posudkovej dokumentácie má byť „len“ čiastočným invalidom a čiastočne by mal vedieť pracovať a zarábať, reálne to jeho zdravotný stav nedovolí. Pravdepodobne aj vy ste už počuli o takých prípadoch, možno aj osobne takých ľudí poznáte.

Na druhej strane vidíme, že niektorí ľudia majú priznaný úplný invalidný dôchodok a ...  

Práve preto, každý sa má postarať o seba a o svoju rodinu. V dobrých časoch sa zabezpečiť na možné riziká.

Pri nastavení poistných súm treba dodržiavať štandardy, ktoré sú určené pre správne nastavenie poistných krytí. (Link s textom: Mám záujem prekonzultovať ako má byť správne nastavená moja zmluva.) Správny finančný sprostredkovateľ predovšetkým chráni klienta.


Pripoistenia, ktoré by ste mali mať v zmluvách:

  • Kritické choroby
  • Invalidita – úplná a aj čiastočná
  • Trvalé následky z úrazov
  • Poistenie úrazov
  • Chirurgický zákrok
  • Pracovná neschopnosť

Napríklad pri kritických chorobách ako rakovina, nestačí rátať len s výpadkom príjmu u klienta ale i u rodinného príslušníka! Stretávame sa s proti argumentáciou, že u nás zdravotníctvo je bezplatné a keby sa to stalo nepotrebujeme žiadne peniaze navyše.


Aká je však realita? Opýtajte sa niekoho, kto s tým má osobné skúsenosti alebo to prežili v rodine. 

Preplatia vám zákrok, základnú liečbu, avšak každý vie, že „vďaka“ chemoterapii, liekom sa telo trápi a je to veľká záťaž pre ďalšie orgány, hlavne pečeň. To znamená, že treba užívať rôzne vitamínové doplnky – to však poisťovňa neprepláca! Vždy existuje lepšia liečba, to však taktiež zdravotná poisťovňa neprepláca. Prepláca len základnú liečbu!

Doporučuje sa zdravšia strava, ideálne BIO potraviny, ktorých cena je vyššia.

Nezabudnime na nekončiace sa vyšetrenia a liečbu, vďaka ktorým narastajú aj cestovné náklady. Postupne poklesnú príjmy a náklady budú čoraz vyššie. 

Vedľajšou „diagnózou“ kritických chorôb okrem oslabenej imunity je aj nadmerná psychická záťaž a to pre celú rodinu. Následkom toho prichádza ďalšia finančná strata. Kto by vedel stopercentne a výkonne fungovať keď prežíva takú chorobu alebo to prežíva milovaná osoba? Kritické choroby majú nevyčísliteľný dopad pre celú rodinu, či to berieme z psychického alebo finančného hľadiska. Zmenia sa priority. 


Presne taký istý postoj a postup aplikuje zdravotná poisťovňa aj pri úrazoch, trvalých následkoch alebo iných chorobách. Vždy máte, máme nárok na základnú liečbu, avšak viete aj vy, že vždy existuje lepšie riešenie, menej náročná liečba na organizmus alebo platená liečba po ktorej človek môže žiť plnohodnotný život. Pritom cez zdravotnú poisťovňu na takú liečbu nemá nárok. Počet invalidných dôchodcov stúpa.

Financie nie sú všetko! To je pravda. Avšak za financie si kúpite lepšiu liečbu, kvalitnejšie ošetrenie a rehabilitáciu, zaplatíte špecialistu v zahraničí alebo odbornú kliniku, atď. A na to všetko stačí ak máte DOBRE nastavené poistné krytia. 

Potrebujete ďalšie informácie? Chcete sa poradiť s odborníkom? Kontaktujte ma


Zaujímavé odkazy a linky:
Priemerná výška vyplácaných dávok zo Sociálnej poisťovne 
Počet vyplácaných dávok zo Sociálnej poisťovne
Najčastejší dôvod invalidity na Slovensku
Počet onkologických ochorení stúpa, ľudia zabúdajú na prevenciu 
Invaliditu ľudí spôsobujú hlavne onkologické ochorenia