Vannak hullámvölgyek is ebben a szakmában

Vannak hullámvölgyek is ebben a szakmában

SOÓKY Kitti, Dunaszerdahely és környéke

2015-től a Finanzpartner munkatársa, biztosításokkal, hitelekkel, második pillérrel és ingatlanokkal foglalkozik.

Sok fiatal keresi önmagát: nem találja helyét se a munkában, se az életben. Szeretnének karriert építeni, jól keresni, de szabadon is élni, úgy, hogy jusson elég idő a kikapcsolódásra, a családra, a barátokra is. Mindnyájan tudjuk, hogy egy átlagos szlovákiai munkahelyen milyen nehéz ezt megteremteni. Hogy mégsem lehetetlen, arra a 35 éves Soóky Kitti a példa.


"Legyen bármilyen végzettséged, lehetsz bármilyen fiatal: a Finanzpartnernél van lehetőség arra, hogy megéld az álmaid."

Serlegekjpg

Eredetileg varrónő vagyok – mondja, – de sosem szerettem volna leragadni egy varrodában. A középiskola elvégzése után a nagymamámat gondoztam hét évig, emellett pedig egy ismert, kozmetikumokkal foglalkozó cég munkatársa voltam. Több száz hölgyet vontam be magam alá, és minden hónapban összejött belőle egy szép kis kereset. De komolyabb előrelépést nem sikerült elérnem a cégen belül. 2013-ban hallottam először a Finanzpartnerről, a jelenlegi menedzserem által. Vagy másfél-két évig ismerkedtem a céggel – egy kicsit tartottam tőle. Végül a mama halála után, 2015-ben érkeztem el arra a pontra, hogy most már tényleg kellene kezdeni valamit az életemmel. A Finanzpartner munkatársa lettem.

Ron konferencia 2020jpg

De miért nem a már meglévő cégnél, a kozmetikumok felé vette az irányt? Hiszen ott már kiépített valamit.

Mert mind a kereseti lehetőség, mind a karrierépítés sokkal színvonalasabbnak bizonyult a Finanzpartnernél. Senkinek sem mindegy, hogy ugyanannyi munkával mennyi pénzt tud az asztalra tenni. Azt mondtam: adok magamnak három hónapot. És ha ennyi idő alatt össze tudok hozni egy minimális keresetet, akkor belevágok. Nos, több pénzt kerestem, mint amire számítottam… Nem volt kérdés számomra, hogy folytatnom kell.

Mallorca 2016jpg

Mi volt a legnagyobb siker, amit néhány hónap alatt elért?
A következő évben megnyertem egy 7 napos, mallorcai jutalomutat, ahová vihettem magammal a páromat is. A konferencián, ahol kiosztották a nyereményt, mindig megünneplik azokat, akik sikereket értek el az elmúlt időszakban. Éreztem a felém áradó tiszteletet, a megbecsülést, és azt, ahogy itt az emberek örülnek egymás sikereinek. Ugyanezt éreztem már a kiránduláson is, és a párom is nagyon büszke volt rám. Fantasztikus élmény volt. Ráadásul ez volt az előnászutunk: a hazatértünk utáni első szombaton házasodtunk össze. Azóta is úgy emlegetnek minket a cégen belül: a nászutas pár.

IMG_5827jpg

Ez egy hatalmas löket lehetett, mindjárt az elején.
Eleinte jól ment minden, később azonban jöttek a csalódások. Csapatot építettem, és már 16 embert kötöttem be magam alá. Hamarosan azonban mindenkit elveszítettem. A legtöbben nagyon hamar feladták, de volt köztük olyan is, aki egy percet sem dolgozott. A hirtelen jött magaslatból gyorsan mélyre zuhantam, és nehéz volt kikecmeregni onnan. Ekkor tanultam meg, hogy ehhez a munkához nem elég a nagy lelkesedés. Kitartónak is kell lenni – és nem csak azoknak, akik alattam dolgoznak, hanem nekem is. Az eredmények ezen a pályán nem mindig felfelé ívelnek, és meg kell tanulni kezelni a kudarcokat is. Nagyon sokat segített a menedzserem, aki mindig erőt tudott önteni belém. Mint ahogy ott állt mögöttem az egész cég is, tele nagyszerű, sikeres emberekkel. Ha rájuk néztem, láttam: az álmok igenis elérhetők, ha teszünk érte.
"Ha rájuk néztem, láttam:
az álmok igenis elérhetők, ha teszünk érte."

cQD_GFrfJPG

A mélyponton sem gondolkodott el azon, hogy más munka után néz?
Nem. Egyrészt azért, mert ha a Finanzpartnernél elérsz egy pozíciót, onnan már nem lehet leesni. Ez azt jelenti, hogy minden hónapban van egy alap bevételem, ami a havi teljesítménytől függően növekedik. Így anyagi biztonságban vagyok. A másik dolog, hogy szeretem a munkám. Nagyon szeretem az embereket, élvezem, hogy minden helyzet más és más, egy újabb kihívás. Kreatívnak kell lenni, és jó érzés, hogy segíthetek másoknak. És, mivel emberekkel dolgozom, meg is kellett tanulnom velük bánni – nekem például sokáig tartott, amíg megtanultam nemet mondani. Tehát ez egy olyan cég, ahol jó a kereset; ahol mások példája motivál és inspirál; ahol állandóan van valami kihívás. Emellett pedig még a személyiséged is fejlődik. Miért mennék valahova máshova?
Konferenciajpg

És hol áll most? Szeretne ismét csapatot építeni?
Vannak céljaim, és lassan haladok azok megvalósításában. Megfontolom, ki mindenkinek ajánlom fel, hogy csatlakozzanak hozzánk. Keresem azokat az embereket, akik 25 évesek elmúltak, és van kedvük és kitartásuk tanulni, fejlődni, pénzt keresni – azaz részt venni egy nagy kalandban. Bárki elkezdheti, bármilyen élethelyzetben. A Finanzpartner mindent megad a tanuláshoz (sok tanfolyam elérhető online, és magyarul is). De mindenkinek tudatosítania kell: a munkát neki kell elvégeznie.


Egy fiatal számára fontos kérdés, mennyi ideje jut a munka mellett a szabadidőre is.
Ez szintén egy olyan dolog, ami miatt örülök, hogy ennél a cégnél dolgozom. A magam ura vagyok, én osztom be az időmet. Van időm a kedvteléseimre. Elsősorban crossfitt edzésekre járok: ez a sport egyrészt feltölt, másrészt pedig szintén gyakoroltatja velem a kitartást. Emellett motorozunk a férjemmel. Ez már szinte „családi hobbivá” vált: gyakran együtt kerülünk egyet a húgommal és a sógorommal. A férjemmel rajongunk a régi autókért is, tagjai vagyunk a „Csallóközi flúgos futam” csoportnak (Klub historických vozidiel). A párom tetőtől talpig felújított egy gyönyörű, 1961-es Skoda Felicia Cabrio-t. Nyáron, ha szép idő van, autózgatunk vele, néha „leugrunk” a Balatonra. Nyugodtan, szabadon, szépen élek. Ismerem a hiányosságaimat is: tudom, hogy még van mit tanulnom, van hová fejlődnöm. Szeretnék ennél sokkal jobb munkát végezni. Vannak álmaim, céljaim, és tudom, miért kelek fel reggel. Mindezt pedig a Finanzpartnernek köszönhetem.

mocis3jpg
"A magam ura vagyok, én osztom be az időmet.
Van időm a kedvteléseimre."

Önnek is vannak vágyai, álmai? Jelenlegi munkahelye nyomasztóan hat Önre? Csatlakozzon csapatunkhoz, és használja ki a cégünk által kínált támogatást. Forduljon hozzánk ITT
 
Legjobbak kiértékelése

Mallorkán a Finanzpartnerrel