Výnimočnosť je v ETIKE. Hľadáme „bielu vranu“.

Výnimočnosť je v ETIKE. Hľadáme „bielu vranu“.

„Každý to robí. Každý pozná niekoho kto to robí, robil alebo má známeho kto to robil.“

„Trh je preplnený, každý už má poistku aj úver.“


OTÁZKY A ÚVAHY:

Odkiaľ berieš istotu, že „odborník“ bol naozaj odborníkom a bol ETICKÝ? 

Nastavil finančný plán pre Teba? Chráni Teba a Tvoju rodinu? Šetrí Ti peniaze maximálne ako sa len dá? 

...alebo... 

Nastavil finančný plán za Tvoje peniaze PRE SEBA? Resp.: Ty platíš produkt za čo on dostal najvyššiu možnú odmenu? Predal Ti produkty, ktoré v tom čase dokázal predať, avšak určite nie najvýhodnejšie pre Tvoje potreby?

 

Áno, trh je preplnený! 

Je veľa polo-odborníkov, polo-amatérov, víkendových bojovníkov (pôjdu na víkendový seminár a od pondelka sú finanční odborníci). Dalo by sa v tom pokračovať, avšak určite podobné príklady poznáte aj vy. Najviac však milujem tých „riaditeľov“, ktorí si oblečú značkové košele (z tých dvoch čo majú, jednu) a machrujú, že sú najväčšími odborníkmi na finančnom trhu! Všetko vedia, všade boli, všetko videli a len oni, a oni, a oni... Samozrejme, že im to všetko "uveríme" a je to celkom logické, že z "ľavou zadnou" ovládajú minimálne 4.000 finančných produktov a to od všetkých bánk a poisťovní. Smiešne, nie? Alebo je to skôr smutné?

 

Rady starých rodičov: "Stačí mať dobrý sedliacky rozum!"

Stačí mať len dobrý sedliacky rozum a „odborník“, ktorý rozpráva len o výhodách produktu, o bonusoch, to robí preto, lebo je málo skúsený a nepozná nevýhody. Ak je skúsený vo finančníctve, tak vás klame a zamlčí „malé“ písmenká. Všetko, čo má výhody, má aj nevýhody! (Sledujte seba. Máte len pozitívne vlastnosti?) Samozrejme, dobrý produkt tých výhod musí mať oveľa viac.

Preto hľadajte, kým si nenájdete „bielu vranu“ a len s ním uzatvárajte dohody, obchod. Žiadajte kvalitu! Nárokujte etiku a pravdivé informácie! Vy si to zaslúžite! A ak si takú „bielu vranu“ neviete nájsť, staňte sa vy tou BIELOU VRANOU!

Chcem sa stať odborníkom vo finančníctve.