Túto prácu je možné robiť len poctivo

Túto prácu je možné robiť len poctivo

Ildikó KLIMAJOVÁ, Želiezovce - Štúrovo - Levice - Nitra a okolie

Členom tímu Finanzpartner je od roku 2017. Jej portfólio pokrýva skoro celú škálu ponúk, od akéhokoľvek typu poistenia, cez úvery, investície po kúpu a predaj nehnuteľností.

„Túto profesiu je možné vykonávať len čestne a so serióznymi odbornými znalosťami. Ak neberieme ohľad na človeka a vidíme len svoj zisk, skôr, či neskôr dopadneme zle. Jednoducho preto, lebo sa rozšíri naša zlá povesť.”

IMG_4990kicsijpg

20 rokov som pracovala ako zamestnankyňa banky, potom som 5 rokov pôsobila u finančnej spoločnosti, ktorá predávala svoje produkty. Za ten čas som sa naučila o tomto povolaní úplne všetko, mám prehľad o všetkých finančných produktoch. Tiež som sa naučila pracovať s klientmi. Je to také ekonomické odvetvie, kde úspech závisí aj od osobného kontaktu s nimi.


Prečo ste pred tromi rokmi prestúpili do spoločnosti Finanzpartner?  

Chcela som odviesť ešte dokonalejšiu prácu a byť užitočnejšia pre iných. Dlho som hľadala, pred prestupom som dôkladne preverila každú podobnú firmu. Finanzpartner je stabilná spoločnosť, už dlhé roky je jedným z lídrov na trhu. Táto spoločnosť je poctivá tak smerom ku klientom, ako aj k obchodným poradcom, ktorí u nej pracujú. Disponuje serióznym portfóliom: ponúka produkty viac ako 50 spoločností, ktoré – a čo je pre mňa veľmi dôležité – majú spoľahlivé pozadie. Popri tom vo firme panuje rodinná, priateľská atmosféra. Na školenia chodíme s radosťou, pretože sa učíme dobré veci, v dobrej nálade. Napriek mojej 25 ročnej praxe mi v spoločnosti Finanzpartner dokážu povedať aj niečo nové, odkedy som tu, stále sa rozvíjam.

cQD_GFrfJPG

Máte vo svojom tíme aktívnych kolegov. Chceli by ste s nimi vybudovať aj sieť pobočiek?

V každom prípade áno, veď to prináša zisk navyše a cítila by som sa vo väčšom bezpečí. Hľadám ďalších takých kolegov, ktorí sú čestní a sledujú záujmy klienta. Popri tom musia mať ciele, pretože je veľmi ťažké spolupracovať s ľuďmi bez cieľa. Myslím si, že svojimi odbornými znalosťami mám čo ponúkať začiatočníkom.


Čo máte v tejto práci najradšej?

Že dokážem pomôcť. Žijeme vo veľmi rýchlej dobe a finančná inteligencia na Slovensku je tak nízka, že rodiny nemajú ani čas, ani vedomosti k vhodnému narábaniu so svojimi financiami. Často sa kvôli tomu dostávajú do problémov. Berú nepremyslené úvery, ktoré nie sú kryté, uzatvárajú drahé úrazové poistenia a sporenia, ktoré sú nanič, išli do 2. dôchodkového piliera, o ktorom ani nevedia, na čo je, čo majú s ním robiť. Som presvedčená, že finančné znalosti by sa mali vyučovať.

IMG_4991jpg

Na fotke: Ildikó Klimajová - Branislav Buštík, NN poisťovňa, člen predstavenstva


S ktorým základným, všeobecným problémom sa stretávate najčastejšie?

S nezáujmom a ľahostajnosťou. Ľudia často nevedia ani to, kde majú svoje zmluvy. Všetko je nahádzané do jedného šuflíka – keď nejaký dokument vyžiadam, aby sme ho skontrolovali, nevedia, kde ho hľadať. Stalo sa, že niekto prišiel na to, že mal úrazové poistenie, na ktoré zabudol – mal zlomenú nohu a nepýtal si peniaze, hoci mohol dostať aj 500 Eur!

Podstatná vec, ktorú neustále zdôrazňujem: držme svoje finančné záležitosti v poriadku! Často sa stretávam aj s tým, že mnohí ľudia ľutujú „vyhodiť” peniaze na 15 Eurové poistenie. Skutočný príbeh: jeden z mojich klientov ani za svet nechcel uzavrieť úrazové poistenie, pričom práve bral úver. Jeho manželka mu to však prikázala, a tak nahnevane, ale zmluvu uzavrel. Poistenie nechcel ani platitť (ide o 15 Eur), musela som mu vyvolávať. Nuž, nasledujúci mesiac sa stala nehoda: chlap spadol z rebríka, zlomil si nohu a na dlhší čas vypadol z roboty. Našťastie však dokázal splácať úver, pretože z úrazového poistenia získal 2000 Eur! Čo mám povedať? Klient mi zavolal, veľmi sa ospravedlňoval a poďakoval sa za moju prácu. Po takýchto prípadoch už nepotrebujem reklamu. Ľudia ma odporúčajú aj iným.

Klimajovjpg

Financie koľkých rodín máte v rukách?

Počas 26 rokov som pomohla mnohým rodinám, ich počet rátam na stovky, momentálne trvale spolupracujem so 60-70 rodinami. Mojim cieľom je, aby som u nich dosiahla využitie celého portfólia – nie kvôli sebe, ale kvôli nim. Znamená to nasledovné: skoro každá rodina má úver na bývanie, veď v dnešnej dobe bez toho už nemôžeme uskutočniť svoje sny. Musíme pochopiť, že treba zabezpečiť aj úver, lebo sa kedykoľvek môže stať niečo: strata zamestnania, alebo úraz. Sú napríklad aj také poistenia, ktoré v prípade smrti uhradia namiesto rodinných príslušníkov celý úver a rodina sa nezadĺži! Myslime na svoje deti a ich budúcnosť, sporme im trochu. A v neposlednom rade: odložme trochu aj na svoju starobu, veď nevieme, aký dôchodok od štátu dostaneme. Finančné sprostredkovanie je nádherné povolanie. Je o ľudských vzťahoch a o dôvere. Ak to robíme dobre, môžeme zmeniť ľuďom život, veď najdôležitejšie momenty – nech ide o narodenie, chorobu, stavbu domu alebo dôchodok – sú popretkávané financiami a s nimi spojenými finančnými produktmi. Je skvelý pocit, ak svojimi vedomosťami môžem niekomu pomôcť.

Rada poradím aj vám - moje články

Kontaktujte nás

Finanzpartner - príležitosť pre vás