Szeretem a kihívásokat

Szeretem a kihívásokat

SZALAI Árpád, 36 éves, Gúta és környéke. 

2019-től dolgozik a Finanzpartnernél; befektetésekkel, biztosításokkal és nyugdíjspórolással foglalkozik.


„Eredetileg edző (küzdősport), táplálkozás-szakértő vagyok. Sportolói és edzői múltamból ered, hogy szeretek küzdeni. Tudom azt is, hogy önfegyelem és önfejlesztés nélkül nem lehet előrehaladni, maximalistaként ásom bele magam abba, ami érdekel. Jelenleg például beiratkoztam a Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Karára is, hogy még tökéletesebb tudásra tehessek szert. A Finanzpartner az a cég, ahol kitartással, szorgalommal elérhetem a céljaimat: anyagilag színvonalas életet biztosítani kis családom számára, és még nyugdíjas éveim előtt akkora vagyonra szert tenni, hogy idős koromban már csak élvezhessem az életet.  

kicsi_4418jpg


Mikor kezdett el dolgozni pénzügyi területen?

Hat éve. Kerestem azt a tevékenységet, amellyel az edzések mellett, kötetlen munkaidőben jó pénzt kereshetek. Először egy olyan társaságnál dolgoztam, amely saját hitelekkel és megtakarításokkal foglalkozik. Teljesen alulról kezdtem tehát, semmit sem tudtam még a pénzügyekről. Első lépcsőfoknak jó volt, kicsit kezdtem belelátni, mekkora lehetőségek rejlenek ezen a területen. Ugyanakkor hamar rájöttem, hogy nem a legjobb biztosításokat és spórolásokat kínáljuk, és kellemetlen lett a cég termékeit árulni. Egy másik társasághoz kerültem. Ez már sokkal szélesebb termékpalettával rendelkezett, kiváló menedzser alá tartoztam. Elkezdtem befektetésekkel is foglalkozni: egyre többet olvastam, tanultam róla.


Hálózatot is épített, feljutott a  középvezetői pozícióba. Úgy tűnik, minden a legjobban alakult…

Igen, és mégsem. Ugyanis ezen a ponton rossz szájízem lett. Rájöttem, hogy úgy van megépítve a cég karriervonala, hogy gyakorlatilag lehetetlen a feljebb jutás. Még éveket kellett volna beletennem abba, hogy magasabb pozícióba kerülhessek. Megértettem, hogy túl sokáig szívják ki a pénzt a kezdőkből, a kicsikből.  Már mindent elértél, amit el lehet, de lent tartanak. Ez egy szokásos trükk: az új tanácsadók a legtöbbször csak arra kellenek, hogy felhasználják az ügyfélkörüket.

Emellett úgy éreztem, tanulás terén sincs tovább.  A menedzserem „öreg róka” volt, húsz éves tapasztalattal – mindig hálás maradok neki. De már csak ugyanazokat a sablonokat hajtogatta, én pedig fejlődni akartam. Mindennek tetejébe sokkal jobb lehetőségeket is kínálhattunk volna az ügyfeleinknek, azaz ennél a cégnél sem volt igazi a portfólió.

Arpi turistikaJPEG

Egy éve jött át a Finanzpartnerhez. Teljesültek az elvárásai?

Még annál is jobban, mint reméltem. A cég mindenben támogat – nemhogy elveszi tőlem az ügyfeleket, hanem még ad is, hogy fejlődni tudjak. Lehet velük tárgyalni, rugalmasak – az igazgatóság nincs elérhetetlen távolságban. Nagyszerű bónuszokkal, juttatásokkal motivál bennünket. Szakmai szempontból rengeteg tananyagot, eszközt biztosít a fejlődéshez. A menedzserek sem gyakorolnak ránk nyomást. Látom magam előtt a célt, a karriervonalat, és az egyes szintek elérhetők. De ami a legfontosabb: olyan széles a termékpalettával dolgozunk, hogy mérhetően több értéket teremtek az ügyfeleknek.


Személy szerint mely területen tud a leginkább segíteni másoknak?

A biztosításokon és nyugdíjspóroláson kívül leginkább a befektetésekkel foglalkozom. Szeretném minél több embernek megmutatni, milyen módon tudnak valóban nagy pénzekre szert tenni, pusztán csak azzal, hogy nem a bankban spórolnak, hanem részvénycsomagokat vásárolnak. A befektetés nem ördögtől való – de nem mindegy, milyen termékekbe fektetjük a pénzünk! Szlovákiában nagyon alacsony a pénzügyi intelligencia, éppen ezért a legfontosabb tudnivalókat saját YouTube-csatornámon is igyekszem átadni, amely „Pénzügyek másképpen” néven érhetők el. Sorozatom elsősorban a szlovákiai magyaroknak szól.

kicsi4423jpg

Ezen a területen akkor lehet igazán előre lépni, karriert építeni, ha valaki hálózatot is épít.  

Igen, ez a hosszú távú tervem nekem is. Olyan munkatársakat keresek, akik vállalkozói mentalitással rendelkeznek. Akik hajlandók többletmunkát elvégezni, hogy idővel többet tudjanak aratni. A régi gondolkodásmód, amit szüleink sulykoltak belénk – a „Legyen egy jó állásod, fiam” – már nem működik. Azzal nem lehet vagyont építeni. Most, fiatalon kell megdolgozni, józanul gondolkodni azért, hogy nyugdíjas korunkban hátradőlhessünk. Aki tenni is akar érte, az itt, a Finanzpartneren belül egészen biztosan meg tudja valósítani az álmait.”

Mexico velkejpg

Pénzügyek másképpen ITT