Sosem adom fel!

Sosem adom fel!

MARKUSZEK Renáta: a Komáromi járásban él 15 éves fiával és 22 éves lányával. 


2012-ben csatlakozott a Finanzpartner csapatához, jelenleg igazgatói pozíciót tölt be. 

Nem csak hitelekkel,  biztosításokkal és befektetésekkel, hanem ingatlanpiaccal is foglalkozik. 


14 fős csapatával 3 irodát működtetnek: Dunaszerdahelyen, Párkányban és Ipolyságon,   azonban ügyfelei száma Komárom, Érsekújvár, Somorja, Léva, Nagykürtös és Galánta környékére is kiterjed.

IMG_4167jpg

„Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra!”

 

Hogyan került pénzügyi pályára?

2010 októberében döntöttem úgy, hogy kipróbálom magam ezen a területen. Teljesen új világ nyílt meg számomra, addig egészen más szakmákban dolgoztam. Három hónap próbaidőt adtam magamnak... Nos, azóta eltelt 14 év, és a munkám az életstílusommá vált. 2012 májusában léptem át a Finanzpartner társasághoz, amit azóta is életem legjobb döntésének tartok.


2010-ben még két kicsi gyermek várta otthon. Kisfia két éves sem volt még, kislánya pedig akkor töltötte be kilencet. Mit szólt új munkájához a családja?

Finoman szólva nem igazán örültek a döntésemnek. Mindenkitől azt hallgattam, keressek „rendes állást“. Ez azonban még inkább arra sarkalt, hogy megmutassam, mire vagyok képes. Most már nyugodt szívvel kijelenthetem: elértem amit akartam! Bebizonyítottam, hogy a nulláról, kisgyermekes anyaként is lehet építeni karriert.  

IMG_4169jpg

Tehát bizonyos szempontból ellenszélben dolgozott. Más nők már az elején feladták volna a családi békesség kedvéért. Mi motiválta, hogy maradjon?

Eleinte csak az érdekelt, hogy megtanuljam, mi van az „apró betűs részben“. Arra gondoltam, ha másra nem, arra jó lesz, hogy ne tudjanak becsapni pénzügyekben. Aztán lassan, fokozatosan beleszerettem ebbe a munkába. Amikor pedig két évvel később átléptem a Finanzpartnerhez, olyan lehetőségek nyíltak meg előttem, amelyekről addig álmodni sem mertem. Ez volt az a pont, ahonnan már a családom ellenérzése se tudott visszahúzni.


Mondana néhány példát? Miért érdemes független pénzügyi tanácsadónak lenni ma, Szlovákiában?

Elsősorban azért, mert jó pénzt lehet vele keresni, sokkal jobbat, mint a legtöbb munkahelyen. És ez a bevétel mindig, akár évről évre emelkedhet, és nincs behatárolva, mekkora összeget kereshetünk. Természetesen dolgozni kell érte, anélkül nem megy! Azonban nem mindegy, melyik céghez csatlakozunk. Nem mindegy, hogy milyen a karriervonal, azaz hogyan épül fel maga a struktúra. Nagyon sok cégnél állandóan változnak a feltételek. Én azonban minden este nyugodtan alszom el: tudom, hogy az elvégzett munkámért mi jár. Ha valami változott is az elmúlt 12 évben a Finanzpartnernél, az csak a pénzügyi tanácsadók előrelépését segítette. Emellett fontos, hogy milyen széles a cég portfóliója. Ha nem elég széles, akkor hiába adok bele apai-anyait. Mások kínálata leveri az enyémet, és én hiába futok teljes erőbedobással, mások kielőznek a cél előtt. Ez elég lehangoló tud lenni! A Finanzpartner által csaknem az összes szlovákiai pénzintézettel kapcsolatban állunk, sőt ingatlanpiaccal is foglalkozhatom. És nem korlátoz senki: én magam választhatom ki az ügyféllel konzultálva, mi számára a legmegfelelőbb.

IMG_4166jpg

"Ha valami változott is az elmúlt 12 évben a Finanzpartnernél, 

az csak a pénzügyi tanácsadók előrelépését segítette."


Ez azt is jelenti, hogy állandóan fejlődnie kell, hiszen mindig képben kell lennie a pénzügyi aktualitásokkal és kínálatokkal.

Természetesen. Ez is egy olyan dolog, amit imádok: a személyes fejlődés lehetősége. És aki azt hiszi, az állandó tanulás csak a száraz pénzügyekre vonatkozik, az téved. Folyamatosan fejlesztenem kell magam a kommunikáció, az emberekkel való kapcsolattartás terén is. Ezen a pályán mindent meg kell tenni azért, hogy kellemes, másokra odafigyelő, segítőkész emberekké váljunk. Cégünk minden tőle telhetőt megad a fejlődésre, gyakori, jó hangulatú iskolázásokon veszünk részt. Ha valaki esetleg nem tud részt venni ezeken, mert például kisgyermekei vannak, akkor minden tudást megszerezhet online is. Oktatási rendszerünk ingyenes.


Tehát ezt a munkát kifejezetten ajánlja nőknek, kisgyermekes anyukáknak is?

Nem véletlen, hogy 14 fős csapatomból 12 nő. Kulcsfontosságú, hogy szabad időbeosztásban dolgozunk, így nyugodtan otthon maradhatunk, online rendszereink ezt lehetővé teszik. Amiért még kifejezetten ajánlom hölgyeknek: sajnos manapság minden második házasság zátonyra fut. Sok anyuka egyedül neveli a gyerekét. Nos, nem mindegy, hogy mennyi ideje jut a gyermekére, és főképpen nem mindegy, mennyi pénzt keres.

IMG_4755JPG

EZ ITT NEKED SZÓL...

Az Ön életében is volt egy ilyen nehéz időszak… 2022-ben szétváltak útjai férjével. Akkor se gondolt arra, hogy feladja és más munka után néz?

Életem egyik legnehezebb éve volt. Nagyon megviselt, alig tudtam a munkára koncentrálni. Meg is betegedtem... Az élet rengetegszer tesz próbára - de éppen ez tanít meg küzdeni, újra és újra talpra állni, hogy elérjem a célt! Most sem gondoltam arra, hogy feladom. Egyrészt nem az a típus vagyok, másrészt pedig – és ezt szeretném kiemelni – Finanzpartnél egy támogató közeg vesz körül. Jóindulatuknak és az itteni lehetőségeknek köszönhetően nem csúsztam lejjebb az anyagiak terén. A nehéz időkben is mellettem álltak, és ezért örökre hálás maradok. Harmadrészt pedig nekem van célom, amely állandóan a szemem előtt lebeg. Ez segít abban, hogy újra és újra talpra álljak.  

IMG_7304jpg

Ahogy azt már említette, szereti ezt a munkát. Több száz család pénzügyeit tartja kézben, munkája során belelát az emberek pénzköltési szokásaiba. Mire figyelmeztetné a legtöbb családot?

Például sokan úgy gondolják: ha hűségesek egy bizonyos bankhoz, akkor az előnyökkel jár a számukra hitelfelvétel esetén. Sajnos, ez nem így van. Egyáltalán nem kapunk kisebb kamatot csak azért, mert 10-15 éve ügyfelek vagyunk. Persze, ha bemegyünk a bankhoz hitelt kérni, nem fognak elküldeni minket. Sőt, mindent megtesznek azért, hogy elhiggyük, nincs jobb az ő ajánlatuknál. Azt tanácsolom: nézzünk szét máshol is. És ha nem értünk hozzá, ne féljünk segítséget kérni független szakemberektől. Ne utólag keressenek minket. Mert ahogy mindenhol a „hiba” elhárítás nagyobb fájdalommal jár, többe is kerül.

"Belegondoltunk, mi történik egy családdal, ha ilyen hitelnél súlyos baleset, esetleg haláleset történik? Hogyan, miből fogják kifizetni a felvett hitelt?"


Sokan azonban utánajárás nélkül a bankjukban vesznek fel hitelt, majd a helyszínen életbiztosítást is kötnek hozzá. Hiszen ez olyan egyszerű és praktikus. Vagy mégsem?

Valószínűleg már Ön is találkozott olyan televíziós riportokkal, amikor valaki végső elkeseredésében a médiához fordult segítségért: hiába fizette akár hosszú éveken keresztül a bankban megkötött életbiztosítást, amikor szüksége lett volna a pénzre, végül semmit sem kapott. Miként fordulhat ez elő? Úgy, hogy amikor megkötötték a szerződést, az illetőtől nem kérdezték meg, milyen egészségügyi problémái vannak. Aztán amikor teljesítésre került volna sor, a bank hárított, mondván: az ügyfél „hazudott”, elhallgatta az egészségügyi problémáit! Nem feltétlenül arról van szó, hogy az adott bank szándékosan átver minket – inkább úgy látom, hogy a banki alkalmazottak többsége nem elég jól képzett. Ez azonban nem nyújt vigaszt mindazoknak, akik ebbe a csapdába estek! A másik jellemző probléma: rengeteg olyan kötvénnyel találkozok, amikor például 100 ezer eurós hitelre csak 10-20 ezer, nagyritkán 50 ezer euró a biztosítás. Belegondoltunk, mi történik egy családdal, ha ilyen hitelnél súlyos baleset, esetleg haláleset történik? Hogyan, miből fogják kifizetni a felvett hitelt?


Tehát jobban járunk, ha biztosítótársaságnál kötünk élet- vagy balesetbiztosítást. Van különbség aközött, amikor az ügyfél saját maga sétál be egy biztosítóhoz, mint amikor független tanácsadó segítségét kéri?

A legtöbb ember a családtagjaira (vagy a reklámokra) hallgat: ha az anyukája egy adott biztosítóban kötött biztosítást 30 éve, és nem csalódott benne, akkor az biztosan jó ma is. Csakhogy a világ megváltozott, és ma már hatalmas a pénzügyi kínálat. Ugyanazt mondom, mint a banknál: ha egy ügyfél besétál egy biztosítóba, egészen biztosan nem fogják elküldeni, mert máshol jobbak a feltételek! Ezért fontos a tapasztalt, független tanácsadó véleménye, akinek mindegy, hol kötik meg a biztosítást. Nekünk az a lényeges, hogy a biztosítás az ügyfél helyzetére és bevételére legyen szabva.

IMG_4164jpg

Mire figyeljünk oda, amikor élet-, de akár ingatlan-, autó- vagy utazásbiztosításról esik szó?  

Egyetlen típusú biztosításon éri meg spórolni: ez pedig a kötelező autó biztosítás. Itt általában a legolcsóbb bőven elég. Azonban ne akarjunk az élet- vagy balesetbiztosításon spórolni. Az legyen a cél, hogy fedezzünk mindent, amire szükségünk van. El kell dönteni, hogy be akarjuk-e magunkat biztosítani, vagy azt akarjuk, hogy legyen valamilyen biztosításunk. A kettő közt van különbség! Ne érjünk keveset saját magunknak. És ha nem értünk hozzá, nincs elég tapasztalatunk ezen a téren, akkor kérjünk tanácsot hozzáértő, független pénzügyi tanácsadótól.

Szívesen segítek - ITT

Finanzpartner r.t. - információ

Együttműködés - információ

Neked fontos - információ

Snmka obrazovky 2024-06-04 o 175826png