Som mladá, mám množstvo snov a cieľov

Som mladá, mám množstvo snov a cieľov

Virág MADARÁSZOVÁ: 26-ročná Virág pomáha vybavovať finančné záležitosti svojich klientov v Nitre, Nových Zámkoch a v Komárne. V spoločnosti Finanzpartner pracuje od roku 2015, aktívne od novembra 2021.

Jej portfólio zahŕňa: zdravotné, úrazové a životné poistenie,
majetkové poistenie a poistenie vozidiel, dôchodkové sporenie, investovanie,
pôžičky a úvery. Zaoberá sa aj náborom, hľadaním nových, talentovaných spolupracovníkov.


„Som mladá, mám množstvo snov a cieľov. Nedávno som sa vydala a plánujeme si založiť rodinu. Chcem tiež finančnú istotu, pekný dom, nové auto a vysnené dovolenky. S touto spoločnosťou to všetko dosiahnem."

IMG_2590jpgIMG_8808jpg

Mám 26 rokov, ukončila som štúdium na Fakulte sociálnych vied a zdravotníctva Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre. Som otvorený človek, baví ma učiť sa nové veci a spoznávať iných. Vo svojom voľnom čase sa nikdy nenudím: niekedy som zaneprázdnená so svojimi dvoma psami, niekedy mám kreatívnu chvíľku - vždy nájdem niečo nové na vyskúšanie. Na klavíri hrám tri roky. Vo voľnom čase som absolvovala dva kurzy SLOVENSKEJ AKADÉMIE POISŤOVNÍCTVA. Po večeroch, v rámci oddychu si čítam poistné podmienky (tie časti „pod čiarou s malými písmenami“). Možno to znie neuveriteľne, ale na mojej práci mi veľmi záleží, snažím sa v nej byť čo najlepšia.


Pôvodne ste odborníčka na sociálne vedy a zdravotníctvo. Prečo ste sa rozhodli pre zmenu povolania?

Svoju pôvodnú profesiu milujem, zaujíma ma a pre získanie diplomu som sa veľa učila. Čoskoro som si však uvedomila, že ľudia pracujúci v sociálnej oblasti nie sú docenení. Pracujú za veľmi nízky plat. Ja som mladá a ambiciózna, mám sny a ciele. Nedávno som sa vydala. Ako každý, aj ja chcem finančnú istotu, pekný rodinný dom, dobré auto a vysnené dovolenky. Bohužiaľ, bolo by takmer nemožné alebo veľmi ťažké vytvoriť toto všetko v mojom pôvodnom odbore.

IMG_4009JPGIMG_8810jpg

A prečo ste si vybrali práve svet financií u Finanzpartner?

Táto profesia mi bola veľmi blízka v dôsledku rodinného vzoru: vyrastala som v nej. Moja mama je vo finančníctve viac ako 15 rokov a je tiež spolupracovníčkou Finanzpartner, má za sebou peknú kariéru. Jednoznačne ide o úspešnú ženu. Vedela som, že táto profesia si pýta tvrdú prácu, aby bol človek úspešný – ale tiež som videla, že ak sa budem snažiť, tak ma pozitívne výsledky neminú. Napriek tomu som si musela položiť otázku: naozaj toto chcem? Je toto naozaj moja cesta? Preto som pred finálnym rozhodnutím vyskúšala všetko. Bola som predavačkou, čašníčkou, brigádovala som na rôznych akciách. Krátky čas som pôsobila aj v Amerike a vo Francúzsku. Ani pri jednej práci som nemala ten pocit, že by to bolo to pravé. Všade platilo to isté: pevný pracovný čas, podradenosť šéfovi, málo peňazí, nulové možnosti postupu. Nemala som pocit, že pracujem na sebe a nič ma nemotivovalo robiť viac alebo lepšie. Vybrala som si teda kariéru, do ktorej som doslova „dorástla“ a to bolo finančníctvo u Finanzpartner.

"Vybrala som si teda kariéru, do ktorej som doslova „dorástla“
a to bolo finančníctvo u Finanzpartner."

IMG_7047JPGIMG_8811jpg

Je pre vás výhodou, že je vaša mamina na riaditeľskej pozícii u Finanzpartner?

Jedinou výhodou je, že sa mi snaží odovzdať svoje dlhoročné skúsenosti a samozrejme sa podporujeme a pomáhame si. Toto však nie je miesto, kde môže mama svoje dievčatko potlačiť vyššie. Tu je potrebné pracovať a len na základe svojej práce a výsledkov sa môže človek posúvať vyššie. Každý dostane toľko peňazí, koľko v danom mesiaci vyprodukuje. A som rada, že to je takto, pretože je to inšpirujúce: je len na mne, na mojom prístupe a vytrvalosti, koľko zarobím. Nič také ako robiť nadčasy a nedostať za to zaplatené neexistuje. Vždy je priestor, kam sa dá rásť, jediným limitom je naša myseľ.


"Vždy je priestor, kam sa dá rásť,
jediným limitom je naša myseľ." 


Čo vás ešte na tejto práci baví? Akým spôsobom podporuje svojich spolupracovníkov samotný Finanzpartner?

Najviac sa mi páči, že som slobodná: svoj čas si manažujem sama. Pracujem vtedy, keď ja chcem a toľko, koľko ja chcem. Veľmi sa mi páči, že školenia sú úplne zadarmo – vrátane obedov a ubytovania. Je to veľká pomoc, najmä keď prijímame nových spolupracovníkov. Každý môže nahliadnuť do práce firmy, takže je jednoduchšie sa rozhodnúť, či je táto práca pre daného človeka vhodná alebo nie, pričom ho to nestojí ani cent. Na náklady Finanzpartner môžeme mať vlastnú webovú stránku, klientom sa posielajú informačné maily o finančnom trhu, k dispozícii sú rôzne informačné (odborné) materiály v slovenskom aj maďarskom jazyku. Tiež sa mi páči, že je okolo mňa veľa kolegov, ktorí sú mi vzorom. Sme dobrý kolektív. Ak je niekto úspešný, neohovárajú ho za chrbtom, ale s uznaním sa naňho pozerajú a pýtajú sa: „Ako si to dokázala? - Ako si to dokázal?“

IMG_8809jpg

Aký bol váš najväčší úspech vo Finanzpartner?

Verím, že ten som ešte nedosiahla! Stále pracujem na dosiahnutí veľkého úspechu. Dosiahla so však menšie úspechy, na ktoré som hrdá. Napríklad môj prvý výlet za odmenu (na Malorku) som dostala vo veľmi mladom veku, ako 18-ročná. Potom som sa zúčastnila aj ďalších takýchto výletov, avšak prvá dovolenka bola určujúcim zážitkom. Za úspech považujem aj to, že som bola minulý rok pri písaní diplomovej práce na základe výsledkov zaradená do „Bonusového programu“ Finanzpartner. To znamená, že okrem provízií a bezplatného vzdelávania nám spoločnosť hradí investičný program a dokonca aj úrazové poistenie.


Je táto práca pre každého?

Vôbec nie! Pre dosiahnutie úspechu je dôležité byť odhodlaný, trpezlivý a vytrvalý. Sú aj ľahšie, aj ťažšie obdobia. Je potrebné mať svoj cieľ na očiach aj vtedy, keď sa nedarí. Ak však niekto má vyššie uvedené vlastnosti, nezáleží na tom, odkiaľ pochádza, či má vysokú školu alebo nemá, aké má rodinné zázemie, či bol dobrým žiakom, či je muž alebo žena, či je rozvedený/á alebo má malé deti. Navyše táto práca je ideálna aj pre rodičov samoživiteľov, keďže človek pracuje len vtedy, keď to jemu vyhovuje. Jediné, na čom tu záleží, je to, ako veľmi sa človek snaží.

IMG_8813jpg

Stretávate sa vo svojej práci s nejakými prekážkami?

Byť mladým v tejto oblasti, žiaľ, nie je úplne výhodné. Aj keď mám 26 rokov, väčšina ľudí si myslí, že mám 18. Z tohto vyplýva nedostatok dôvery. Preto sa musím dvojnásobne snažiť - aj preto čítam poistné podmienky aj v noci. Chcem svojim klientom ukázať, že aj napriek svojmu mladému veku som profesionál a že mi môžu dôverovať. A neklamem: ak na niečo neviem odpoveď, vyhľadám si ju! Bohužiaľ, keď poradca nepozná odpoveď na danú otázku, je bežné, že sa vyhovára – alebo, čo je ešte horšie, predstiera, že pozná odpoveď. Takýto prístup môže klientovi spôsobiť vážne problémy.


Napríklad?

Klienti sa vždy hnevajú na poisťovňu, keď niečo nepreplatí (pri poistnej udalosti). Poisťovňa však platí vždy, keď má platiť – ale nikdy neplatí, keď nemusí. To všetko nájdete v poistných podmienkach, hlavne v častiach s malým písmom. A práve tu, s malými písmenami, je problém. Žiaľ, je veľa finančných poradcov, ktorí do zmluvy „zaklamú“ veci, ktoré tam nie sú a klient je rozčarovaný, ak nedostane peniaze za poistné plnenie. V tejto profesii je veľmi dôležité nielen jej dobre rozumieť, ale aj byť férový! Len tak môžeme spoľahlivo budovať kariéru na dlhé roky, ba dokonca až na celý život.

IMG_8812jpg


Aké nedostatky má bežný človek vo svete finančnej gramotnosti? Na čo by ste upriamili pozornosť?


Väčšina ľudí si poistenie neuzavrie, považujú ho za zbytočné plytvanie peniazmi. Mladí ľudia si myslia, že sú ešte mladí a zdraví a do dôchodku je ešte ďaleko – môžu si dovoliť riešiť takéto veci aj neskôr. Poistiť sa však oplatí, keď je človek mladý a zdravý. Poisťovňa ho prijme bez výluk a podmienok, dokonca za oveľa výhodnejšiu cenu. Nikdy človek nevie, kedy ho postihne vážna nehoda alebo choroba. A nie je jedno, odkiaľ má človek peniaze, keď nemôže pracovať.


"Nepozerám sa len na zmluvy,
ale aj na ľudí, ktorí za nimi stoja."


Ešte jedna otázka na rozlúčku: prečo by práve s vami mal klient uzatvoriť zmluvu?

Pretože získa kompletný servis. Okrem životného poistenia, poistenia auta a nehnuteľnosti, dôchodkového sporenia, úverov – mám o všetkom komplexný prehľad. Cezo mňa môže klient získať najvyššiu existujúcu zľavu. Nemusí utekať z banky do banky, všetko za neho vybavím. V prípade citlivých otázok (napr. ak je klient nespokojný s poisťovňou) si nemusí najímať právnika: zastúpenie mu poskytnem ja (mám odborné vedomosti) a keď „neuspejem,“ zastúpenie preberie Finanzpartner. A hlavne, po podpise zmluvy nezmiznem. Ak sa napríklad u niekoho vyskytne škodová udalosť alebo sa stane nehoda, poistnú udalosť nahlásim namiesto klienta alebo udalosť pomôžem klientovi nahlásiť. Ako som povedala, chcem sa stať naozaj dobrým profesionálom – a to sa dá len vtedy, ak sa nepozerám len na zmluvy, ale aj na ľudí, ktorí za nimi stoja.


V prípade otázok ma neváhajte kontaktovať, rada vám pomôžem virag.madaraszova@finanzpartner.sk alebo 0915285500.

Moje služby TU