Pomáham ľuďom nájsť kariérny potenciál vo FINANČNOM SEKTORE

Pomáham ľuďom nájsť kariérny potenciál vo FINANČNOM SEKTORE

PhDr. Alžbeta Čečková pomáha ľuďom, ktorí cítia, že sa v kariére zasekli alebo nedosahujú očakávané výsledky. V našom exkluzívnom rozhovore prezrádza, ako pomáha finančným profesionálom aj tým, ktorí uvažujú o zmene povolania, nájsť nový smer a úspech vo finančnom sektore. Či už pracujete pre konkurenciu a chýba vám líder, alebo ste v úplne inom odvetví a láka vás práca nezávislého agenta, zistíte, ako môže práve ona pomôcť objaviť váš plný potenciál.

IMG_7256jpg

Alžbeta, pomáhate ľuďom rozvíjať kariéru vo finančnom sektore. Ako ste sa dostali k tejto práci a čo vás motivuje pomáhať ostatným?


Dlhé roky pracujem v oblasti finančníctva a mám skúsenosti, ktoré mi umožňujú vidieť, kde ľudia často narážajú na bariéry. Či už ide o ľudí, ktorí pracujú u konkurencie, alebo tých, ktorí sú v inej profesii, no láka ich finančný sektor, vidím, že mnohí nedosahujú svoj plný potenciál. Mojou úlohou je pomôcť im prejsť cez tieto prekážky, objaviť nové príležitosti a dosiahnuť v tejto oblasti úspech, či už ako nezávislí sprostredkovatelia alebo v iných pozíciách.


Spomenuli ste ľudí, ktorí pracujú u konkurencie a cítia, že sa zasekli alebo nedosahujú očakávané výsledky. Čo býva príčinou týchto problémov a ako im pomáhate?

Jednou z hlavných príčin, prečo sa ľudia cítia zaseknutí, je často nedostatok vedenia. Mnohí z nich pracujú v tímoch, kde im chýba skutočný líder – niekto, kto by im pomohol rozvíjať ich zručnosti a ukázal im nové možnosti rastu. Iným zase chýba podpora, ktorá by im pomohla prekonať ťažké obdobia alebo zdokonaliť ich obchodné stratégie. Pomáham im tým, že im poskytujem mentoring a vedenie, ktoré im možno v ich aktuálnom prostredí chýba. Spoločne pracujeme na ich osobnom rozvoji, lepšej organizácii a lepšom pochopení finančného trhu, aby mohli dosiahnuť výsledky, ktoré očakávajú.

ENERGETICKÍ UPÍRI
Kto sú a ako sa pred nimi chrániť? Video


Čo by ste povedali ľuďom, ktorí uvažujú o zmene kariéry a láka ich finančný sektor, hoci pracujú v úplne inej oblasti?

Finančný sektor má obrovský potenciál, a to nielen pre ľudí, ktorí už majú skúsenosti, ale aj pre tých, ktorí prichádzajú z iných oblastí. Práca nezávislého sprostredkovateľa ponúka flexibilitu a možnosť vybudovať si kariéru na základe vlastného úsilia. Tí, ktorí pracujú v iných profesiách, ale cítia, že majú na viac alebo ich zaujíma svet financií, majú skvelú príležitosť využiť svoje doterajšie zručnosti a preniesť ich do novej profesie. Pomáham im tým, že ich vediem krok po kroku – od základov finančného trhu až po budovanie ich vlastného podnikania v tejto oblasti.

IMG_2263JPG

Aké sú hlavné výzvy, ktorým čelia ľudia, ktorí už pracujú vo finančníctve, ale nie sú spokojní s výsledkami?

Veľmi často je to o tom, že chýbajú správne nástroje, podpora alebo vedenie. Niektorí sa cítia vyhorení, pretože pracujú bez jasnej stratégie alebo bez videnia dlhodobých cieľov. Iní môžu byť demotivovaní, pretože nedosahujú výsledky, ktoré by si priali. V takýchto prípadoch je dôležité znova sa pozrieť na ich metódy, nastavenie priorít a osobný prístup. Pomáham im zefektívniť prácu, nájsť nové spôsoby, ako dosahovať výsledky, a často aj prehodnotiť ich celkový prístup k práci, aby sa opäť cítili motivovaní a produktívni.


Čo by ste poradili niekomu, kto má záujem vstúpiť do sveta finančníctva ako nezávislý agent (sprostredkovateľ), ale nemá skúsenosti v tejto oblasti?

Pre ľudí, ktorí nemajú skúsenosti, ale majú záujem o túto oblasť, by som povedala – neváhajte! Finančný trh ponúka množstvo príležitostí a nezávislé poradenstvo je skvelou cestou, ako si vybudovať vlastnú kariéru. Najdôležitejšie je začať s jasnou víziou a správnou podporou. U nás vo Finanzpartner máme systém vzdelávania a mentoringu, ktorý začínajúcim pomáha krok za krokom sa integrovať do tejto oblasti. Ponúkame im nástroje a zručnosti, ktoré potrebujú, aby mohli byť úspešní, aj keď prichádzajú z úplne iného odvetvia. Všetko je o ochote učiť sa a odhodlaní.


Čo vás na tejto práci najviac teší?

Najviac ma teší vidieť, ako ľudia nájdu nový zmysel a radosť v kariére, ktorú si vyberú. Či už ide o niekoho, kto sa rozhodne prejsť do finančného sektora, alebo o profesionála, ktorý sa cítil zaseknutý a teraz objavuje nové príležitosti, je to pre mňa úžasné vidieť, ako rastú a dosahujú úspech. Každý má v sebe potenciál a ja mám radosť z toho, že im môžem pomôcť ho rozvíjať.

Stiahnite si môj ebook zadarmo TU

Máte záujem o bližšie informácie? #ZAČÍNAME

Aké sú moje KARIÉRNE možnosti? INFORMÁCIE

Chceš zmenu? Kontaktuj ma

imagejpegIMG_9002JPG