Náklady  spojené s pohrebom

Náklady spojené s pohrebom

Keď je človek mladý a zdravý, nemyslí na smrť. Ani mu nenapadne, že jedného dňa jeho rodina bude riešiť výdavky spojené so smrťou a budú potrebovať peniaze na pohreb.

 

Starí rodičia žili podľa pravidla troch grošov. Jeden odložili, jeden investovali a z jedného žili. 

Z toho, čo odložili hradili napr. aj výdavky spojené so smrťou, aby tým nezaťažili svoje deti. Ako to funguje dnes, keď ľudia zo zarobených peňazí platia úvery, výdavky spojené s každodenným  životom a tiež  majú väčšie životné nároky? Hovoria, že na odloženie z výplaty už neostáva nič. Ako to potom robili naši predkovia, že si vedeli rozdeliť finančné prostriedky aj keď ich príjem bol výrazne nižší? Boli šikovnejší, než dnešní ľudia?

 

Mali poradie dôležitosti iné ako v dnešnej dobe.


Svedčí o tom aj príbeh mladej ženy. So slzami v očiach prišla do kancelárie a prosila, aby sme jej čím skôr vybavili úver na pohreb svojej matky. Matka zomrela v strednom veku, choroba zvíťazila nad ňou. Nemala odložené žiadne peniaze, myslela si, že keď bude staršia, bude šetriť na výdavky spojené s pohrebom. Rodina však aj  napriek tomu, že bola citovo zrútená, musela riešiť aj finančné záležitosti.

Dcéra sklonila hlavu a ticho poznamenala: „Matka nemala životné poistenie, nemali sme z čoho platiť.“ Z čoho teraz vyplatíme väčšiu sumu na pohreb, keď nemáme ani potrebnú sumu na mesačné poistné? Hľadali rôzne možnosti, ktoré by im pomohli uhradiť pohrebné náklady. Je ideálnym riešením zobrať si úver? Za vysoké mesačné splátky? Veď aj tie splátky treba každý mesiac splácať. Zadlžíme sa na celý život – a to iba preto, že sme nepoznali možnosti, ako sa pripraviť na takéto prípady, aby  sme predišli zadlžovaniu.

 

Aj na takéto ťažké životné situácie je tu istá nádej - vieme pomôcť aj bez úveru. 

RIEŠENIE - Životné poistenie! Pomôže práve v takejto situácii. Citové ťažkosti  nevieme vyriešiť, ale finančné potreby áno.

 

DENNE STAČÍ ODLOŽIŤ  1 euro, aby nás neprekvapila podobná situácia.

 

Poraďte sa s odborníkom, s akým výhodným riešením sa dá predísť takýmto alebo podobným prípadom v rôznych ťažkých životných situáciách. 

Ak máte záujem o bližšie informácie, obráťte sa na mňa s dôverou.