Mivel töltik szabadidejüket a Finanzpartner munkatársai?

Mivel töltik szabadidejüket a Finanzpartner munkatársai?

Adventi készülődés és pihenés

 

Közeleg a karácsony – a gyertyafény, az illatos mézeskalács, a forró tea és persze az ajándékozás ideje. Ilyenkor mindenki igyekszik egy kicsit feltöltődni, relaxálni. 

Vajon mivel töltik szabadidejüket a Finanzpartner munkatársai?

warm-and-cozy-1975215_640jpg

Janits Erzsébet: Szabadidőmben szívesen kötök, varrok, horgolok vagy szappanból készítek dísztárgyakat. Ezt kötöttem össze azzal a vággyal, hogy segítsek másoknak. Szerencsésnek érzem magam: mindig olyan üzleti partnerekkel hozott össze a sors, akiktől sokat tanulhattam, akik jó példát mutattak nekem. Ennek köszönhetően sikeressé válhattam pályámon. Viszont ha kapunk valamit a sorstól, „illik” belőle vissza is adni valamit. Segítsünk, szerezzünk örömet másoknak is! Sok évvel ezelőtt kezdtem el a lányaimmal együtt jótékonykodni, eleinte alkalmilag, ma már szervezetten, egész kórházi osztályoknak adakozunk. Horgolásainkkal a koraszülött és újszülött osztályokat támogatjuk a Vidám polipocskák polgári társuláson keresztül (www.veselechobotnicky.sk). Rendszeresen mesés ágynemű-garnitúrákkal lepjük meg a gyermekosztályokat. Semmi sem múlja felül azt az érzést, amikor látom a boldog és meglepett arcokat, amikor átnyújtjuk nekik az ajándékainkat. Ez az ami igazán fel tud tölteni.

IMG_5822jpg IMG_5821jpg 

"Semmi sem múlja felül azt az érzést, amikor látom
a boldog és meglepett arcokat, amikor átnyújtjuk nekik
az ajándékainkat."

IMG_5818jpg

Szalai Árpád: Az én szabadidőm a mozgásról és az egészséges életmódról szól. Szeretek főzni – természetesen egészséges ételeket. Ha találok egy jó receptet, mindent magam szerzek be hozzá, azután elkészítem a családom számára. Kikapcsol, ahogy teszek-veszek a konyhában! De az igazi nagy hobbim a küzdősport. 20 évig karatéztam (kyokushin karate), edző is voltam. Újabban beleszeretettem a  „Brazil Jiu-Jitsu” nevű küzdősportba. Hetente háromszor edzek, igyekszem évente legalább egy versenyre eljutni, és szeretném elérni a fekete övet is. Leginkább aktív mozgással töltődök fel, így tudom magam fitten, jókedvűen belevetni a munkába.

kicsi_4418jpg

"Imádom a karácsonyt, a telet, a készülődést." 

IMG_4600PNG

Markuszek Renáta: Mint minden ember, munka után én is próbálom kicsit kiengedni a gőzt. Nagyon szeretem a munkám – de ez nem azt jelenti, hogy minden időmet a pénzügynek szentelem! Tavasszal, nyáron szívesen kerékpározom, mozgok, sportolok a szabadban. De igazából ősszel jön el az én időm, akkor kezdem el kiélni a kreativitásomat.  Imádom a karácsonyt, a telet, a készülődést. Már kora ősszel elkezdem készíteni a különböző ünnepi dekorációkat, koszorúkat. Pár évvel ezelőtt pedig a lányommal elkezdtünk gyurmafigurákat gyártani, afféle jópofa, mini dekorációt bögrékre, tálakra, kanalakra... Ezekkel a tevékenységekkel nem csak teljesen ki tudok kapcsolni, hanem örömtelibbé tudom tenni az egész családom számára az adventi várakozást.  

IMG_5820jpg

"Szeretem az összahangot, az egyszerűséget
és a természetességet..."

IMG_4992kicsijpg

Klimaj Ildikó: Advent időszaka mindig alkotásra késztet. Évközben gyűjtöm az ötleteket, mi mindent fogok elkészíteni a hosszú téli estéken. Ilyenkor illatos gyertyát gyújtok, karácsonyi zenéket hallgatok. Bevackolom magam egy kényelmes fotelbe, és egy csésze jó meleg tea mellett kézimunkázok: sapkát, sálat vagy pulóvert kötök, de előfordul, hogy a hímzéshez vagy éppen a varráshoz van kedvem. Ha a kézműveskedés inspirál, akkor természetes alapanyagokból alkotok koszorút vagy egyéb dekorációt. Szeretem az összahangot, az egyszerűséget és a természetességet, s ennek fényében rendeztük be otthonunkat is. Fontos számomra, hogy az otthon melegében mindig érezzem az aktuális évszakot, ünnepet, ezért mindig másféle, saját készítésű párnákkal, függönyökkel, terítőkkel és egyéb dekorációval díszítem fel házunkat.  

IMG_5815jpg

 "Az a legfontosabb, hogy ilyenkor együtt van,
együtt nevet a család!"

IMG_4983jpg

Jasovská Blanka: Ahogy a legtöbb dolgozó nő, én is alig várom, hogy hazaérkezzem a családomhoz. A legfőbb örömet számomra a főzés jelenti, ami nálunk igazi, csajos program: a lányommal együtt bevetjük magunkat a konyhába, közben sokat beszélgetünk, nevetünk. A közelmúltban ért be a birsalma – illatos finomság, házi lekvár készült belőle. Jó érzés télen elővenni a kamrából a saját készítésű lekvárokat, és ez az egyik kedvencünk. Esténként közös családi móka következik, méghozzá a Darts – apró nyilakat dobálunk a céltáblára. Miközben egymással vetekszünk, rendkívül jól szórakozunk. Az a legfontosabb, hogy ilyenkor együtt van, együtt nevet a család! Az adventi időszakban pedig nagy örömmel dekorálom a lakásunkat – jó érzés, ahogy kezem munkájától lassan, fokozatosan ünneplőbe öltözik az otthonunk.

IMG_5819jpg

"Nincs jobb dolog a szépen megterített,
ünnepi asztalnál, amelyet körbeül a család." 

IMG_5360jpg

Balázs Mónika: Az én hobbim a természetben való tartózkodás, a kertészkedés és a sütemény sütés. Szeretek a kertben dolgozni, örülni a saját termesztésű gyümölcsnek és zöldségnek, amelyek teljesen vegyszermentesek. Sütiket egész évben imádok sütni. A régi receptek alapján készült sütemények visszahozzák gyermekkori illatokat és emlékeket, viszont szívesen próbálok ki új recepteket is. Keresem a különlegességeket, amelyekkel feldobhatom a családi asztalt. Ilyenkor nincs fáradtság, megszűnnek a gondok, csak a sütés élménye a fontos. Minden családi alkalomra magam készítem a süteményt, tortát. A gyerekeknek különböző formákat találok ki, hogy minél nagyobb meglepetést szerezzek nekik. Szívem minden melegével sütök-főzök, és örülök, ha ízlik a főztöm. Nincs jobb dolog a szépen megterített, ünnepi asztalnál, amelyet körbeül a család.

IMG_5823jpg

"

Szeretettel készítettem és adtam – és szeretettel fogadták mások. És ennél nincs fontosabb!"

IMG_5824jpg

Soóky Kitti: Szerencsére még az iskolában megtanultam varrógépen varrni – és ma ez jelenti számomra a legfőbb kikapcsolódást. Számtalan dolgot el tudok készíteni, nem kell varrónőhöz szaladni egy függöny, vagy egy hosszabb nadrág miatt. A karácsonyi ajándékokon sem kell hosszasan gondolkodnom: mind a családtagokat, mind az ismerősöket saját készítésű termékekkel szoktam meglepni. Nekem ez örömet jelent!
Sőt, tavasszal idegeneknek is varrtam... Méghozzá szájmaszkot. Akkoriban ugyanis hiány volt a maszkokból, sokan nem tudták honnan beszerezni. Belevetettem hát magam a varrásba, és a maszkjaimat ingyen adtam másoknak. A háromszázadik darab után már nem számoltam, hányat is készítettem! Jutott belőle kicsinek, nagynak, nőnek, férfinak, idősnek egyaránt, de még a postásnak és a kisbolt dolgozóinak is! Ez egy apróság – bár, ha valaki több mint 300 darab apróságot készít valamiből, az már munka. Viszont szeretettel készítettem és adtam – és szeretettel fogadták mások. És ennél nincs fontosabb!

IMG_5827jpg

 Finanzpartner