Kde hľadať skryté finančné rezervy?

Kde hľadať skryté finančné rezervy?

Odporúčania na riešenie finančných ťažkostí z dôvodu koronavírusu

Vzniknutá situácia, počas pandémie negatívne ovplyvňuje finančné príjmy mnohých rodín. Niektorí pracujú za nižšiu mzdu ako obvykle, iní zas stratili svoje zamestnanie. Úspory mnohých nie sú postačujúce ani na 2-3 mesačné výdavky, pričom viacerí majú problém aj so splácaním svojho úveru.

IMG_6053jpg

Kde môžeme nájsť skryté finančné rezervy v takomto prípade?

V prvom rade Vám pomoc ponúkajú Váš finančný poradca prípadne Vaša banka, ktorých môžete v tejto neľahkej situácii kontaktovať, pre radu, pomoc.

 Pokiaľ ste úveruschopný môžete požiadať o refinancovanie existujúcich úverov, v dôsledku čoho sa vám zníži mesačná splátka a môžete získať aj dodatočné prostriedky, ktoré môžete využiť, aj ako rezervu počas kritického obdobia. 

O odklad splátok úveru, môžete požiadať svoju banku a to bez poplatku.  O tom, aké podmienky, a aké možnosti ponúkajú banky počas pandémie si môžete podrobnejšie prečítať v našom článku „Čo je potrebné vedieť o odklade splátok počas pandémie”.

money-2696219_640jpg

 Pokiaľ máte sporenia, odporučíme preskúmať, ktorých si môžete dočasne pozastaviť, ktoré sa odporučujú naďalej platiť. Presvedčte sa aj o tom, či ste si naozaj vybrali typ sporenia, ktoré splní vaše ciele, či úrok zo sporenia alebo výnos z investície spĺňajú vaše očakávania. 

 Odporúčame Vám prekontrolovať si svoje životné poistenia pomocou finančných odborníkov, aby ste sa uistili, či sú vhodné pre vás (spĺňajú vaše predstavy a požiadavky), či sa dá ich splácanie na istý čas pozastaviť. Alebo či viete uzatvoriť nové, iné poistenie za výhodnejšie podmienky.

Existujú finančné produkty, ktorých využívame čiastočne až vôbec, ako napríklad kreditné karty, cestovné poistenie, vyšší balík bežného účtu. Mesačné poplatky za vedenie týchto produktov banka automaticky strháva, preto je potrebné si posvietiť na možnosť usporenia poplatkov za tieto nevyužité služby.

Takýmto spôsobom „finančného upratovania” sa dá usporiť mesačne aj 100-200 eur (v prípade refinancovania úverov aj o mnoho viac).

Radi Vám pomôžeme. Kontaktujte nás! TU

Zastrešuje nás spoločnosť Finanzpartner, a.s. Viac o našich službách TU

Autor: Ildikó Klimajová