Je táto firma vhodná pre mňa?

Je táto firma vhodná pre mňa?

Aké faktory by som mal/a zvážiť pri rozhodovaní,
či je táto firma vhodná pre mňa?


Podľa vlastnej skúsenosti viem, že nie je ľahké rozhodovať o veciach, ktoré ovplyvňujú náš život alebo aj životy členov našej rodiny.

Takisto nie je ľahké spraviť veľké rozhodnutie o tom, s ktorou firmou chceme spolupracovať. Práve preto je dôležité dôkladne preskúmať firmu a zvážiť nasledovné faktory, aby sme mohli robiť informované rozhodnutie, či je práca v danej firme pre nás vhodná. Každý človek má rôzne priority a ciele vo svojej kariére, a tieto faktory sa môžu líšiť podľa individuálnych potrieb a očakávaní.

"V niektorých firmách môžete mať
príležitosť ovplyvňovať rozhodnutia."

training-1651259_640jpg

Nasledovné faktory, vám môžu pomôcť pri rozhodovaní sa:


Kultúra a hodnoty - Ak sú hodnoty firmy zhodné s vašimi vlastnými hodnotami a kultúra spoločnosti vám vyhovuje, práca v nej môže byť oveľa uspokojivejšia a jednoduchšia.

Benefity a odmeny - Niektoré firmy ponúkajú atraktívne benefitové balíky, vrátane dôchodkových plánov, bonusy nad rámec provízií a ďalších výhod ako má napríklad aj Finanzpartner, a.s..

Učenie a rozvoj - Pracovať v kvalitnej firme môže znamenať prístup k odbornému školeniu, mentorstvu a príležitostiam na rozvoj vašich zručností a navyše, ak sú tieto školenia úplne zadarmo je to viac lákavé aj pre začiatočníkov, ktorí by si nemohli dovoliť stovky eur minúť na svoj rozvoj v danom odbore.

Prestíž - Niektoré firmy majú vysoký spoločenský prestíž a práca v nich môže byť považovaná za významnú, úspešnú kariérnu značku (Mal/a by si byť hrdý/á na to, že pracuješ s konkrétnou firmou/spoločnosťou a netajiť názov firmy až do poslednej možnej sekundy).

Stabilnosť - Firma s dlhou históriou a stabilnými partnermi môže poskytovať väčšiu istotu a bezpečnosť ako pre teba tak aj pre tvojich klientov.

Príležitosť na vplyv - V niektorých firmách môžete mať príležitosť ovplyvňovať rozhodnutia a prispievať k rastu a úspechu firmy. Nezabudnite, že žiadna firma by nebola úspešná bez vás a preto si musíte vybrať takú firmu, ktorá si vás a vaše názory váži. Firma, kde sa vzájomné uznávanie stáva súčasťou kultúry, často vytvára lepšiu a zdravšiu pracovnú atmosféru.


Pre mňa, keď som si vybrala spoločnosť Finanzpartner, a.s. tieto aspekty pomohli a dúfam, že pomôžu aj Vám. Prajem vám veľa úspechov pri vyberaní ideálnej firmy.

Mgr. Virág Madarászová

Virag2jpg
Maklérstrážny
- spoločnosť Finanzpartner bezplatne vytvára predajné stránky pre svojich PFA.