Hatalmas egyéni fejlődésen mentem keresztül

Hatalmas egyéni fejlődésen mentem keresztül

KACZ Zoltán, Komárom és környéke

2021-től erősíti a Finanzpartner csapatát. Biztosításokkal és  befektetésekkel foglalkozik.


„Ahhoz, hogy ezt a munkát tudjam végezni, le kellett tennem a saját korlátaimat. Sokat tanultam, kitartást gyakoroltam. És végül meg kellett értenem: csak akkor lehetek sikeres, ha másokat helyezek előtérbe ”

IMG_7653jpg

Hosszú éveken át az építészetben dolgozott, később pedig sporttal és helyes táplálkozással foglalkozott. Hogyan került pénzügyi területre?
A sporton keresztül találkoztam jelenlegi menedzseremmel, előbb barátok, majd edzőtársak is lettünk. Edzőtársként egyre többet helyettesítettem, ugyanis egyre többet kirándult. Ez szöget ütött a fejembe. „Hová jársz te folyton? És miből?” – kérdezgettem. Ő ekkor már egy bróker-cégnél dolgozott, és keresetéből szinte havonta el tudott utazni valahová a családjával, néhány napra. Eközben nekem anyagi gondjaim voltak: építkeztem, és kölcsönt vettem fel. A pénzzel, hiába jártam már negyven felé, nem tudtam bánni. Akárhogy próbálkoztam, hónap végére minden bevételem elfogyott. Egészséges irigységgel figyeltem őt, és lassan megfogalmazódott bennem: ha ő meg tudja csinálni, nekem is sikerülhet.


Ekkor csatlakozott először a pénzügyekhez?
Igen, de előbb meg kellett küzdenem a saját korlátaimmal. Meg voltam róla győződve, hogy a pénzügyi tanácsadók kopaszodó, kopott öltönyös, izzadságszagú figurák, akik ráerőltetnek valamit az emberekre. És hogy a pénzügy egyenlő a harminc évvel ezelőtt betört, MLM-es, tapsikolós, agymosott butasággal. Most én is legyek ilyen? Aztán elmentem az egyik cég egyik rendezvényére, aztán a másikra, harmadikra... Megtetszett ez a világ.

IMG_7693jpg

Egy új fejezet vette kezdetét az életében. Nem volt nehéz belevágni valami teljesen másba?
Nagyon sokat merítettem az olyan milliárdosok tanításaiból, mint pl. Bryan Tracy vagy Warren Buffett. Hanganyagokat hallgattam, illetve rengeteget olvastam. Hogyan tudsz meggazdagodni? Milyen készségekre van ehhez szükséged? Milyen legyen a napi rutinod? Hogyan segíts másoknak? Hatalmas, önfejlesztő folyamat vette kezdetét. De senki se higgye, hogy azonnal jöttek a sikerek! Sőt! Csaknem fél, egy évig kudarcélmények értek – alig tudtam egy-két üzletet megkötni. Az ismeretségi köröm is nehezen fogadta a váltást. „Mit keresel te a pénzügyben? Nem áll jól neked! Tedd, amit eddig, ahhoz értesz jól!” – mondogatták. Nehéz időszak volt, de már tudtam: egyedül tőlem függ, mit sikerül elérnem. És kitartottam.


"Nehéz időszak volt, de már tudtam: egyedül tőlem függ, mit sikerül elérnem. És kitartottam."


Mikor jöttek az első sikerek?
Amikor el tudtam engedni azt a kényszert, hogy mindenáron megkössek egy üzletet. Amikor már csak az ügyfélre összpontosítottam, hogy neki mi a fontos. Arra, hogy segítsek valahogy. Ahogy elkezdtek beindulni a dolgok, egy másik pénzügyi intézetnél, egy biztosító társaságnál találtam magam.
IMG_7713jpg

Épp kezdett beindulni a szekér. Miért ment át egy biztosító társaságba?

Mert kezdtem belelátni a dolgokba. És bár sokat tanultam az előző cégnél, amiért mindig hálás maradok, egész egyszerűen ugyanannyi munkával máshol több pénzt lehetett keresni. Az új cégben egyből menedzsernek vettek föl, sikerült behoznom 6-7 saját embert. Nekem azonban még nem volt elég erős tapasztalatom ahhoz, hogy kezelni tudjam ezt a helyzetet. Hirtelen nem tudtam mit kezdeni azzal, hogy mindenkinek más a természete, más háttérből, korosztályból érkezik. Emellett ennél a biztosítótársaságnál van egy rendszer. Ha ebben a rendszerben kifogástalanul működsz, akkor szép pénzeket lehet keresni. De vajon ki tud állandóan hibátlanul dolgozni? És a baj az volt, hogy ha hibáztál, nem volt idő kijavítani, vagy egyáltalán: elgondolkodni a fölött, mi történt. Nem volt időm arra se, hogy felkészüljek egy-egy ügyfélre. Állandó volt a nyomás, hetente több online értekezleten kellett kötelezően részt venni, amelyeken be kellett számolni, mit csinálsz épp, hogyan dolgoznak az alattad lévők, milyenek az eredményeid. Eközben azon gondolkodtam: ha most nem itt ülnék, hanem dolgozhatnék, jobbak lennének az eredményeim. Egy év után mondtam ki: ennek nincs értelme. Itt is sokat fejlődtem, a keresetem se volt rossz. Azonban szeretnék szabadabban élni, a magam ura lenni, kevesebb stresszel, többet elérni.

A biztosítótársaságnál:
"Egy év után mondtam ki: ennek nincs értelme."
 
IMG_7694jpg

Barátja ekkor már a Finanzpartnernél dolgozott…

Elbeszélgettem vele, és megmutatta, milyen előnyökkel jár a Finanzpartner csapatában dolgozni. 2021 januárjában, hosszas gondolkodás után csatlakoztam hozzá. Túl sok mindent nem tudok mondani, mert még csak három hónapja vagyok itt, de azt tudom, hogy itt nincs nyomás, nincs bökdösődés, számonkérés. Mindenki nyugodtan, a saját tempójában dolgozik. Ugyanakkor minden segítséget megkapunk. Az iskolázások kiválóak, online is elérhetők, akkor nézem meg, amikor időm engedi. Ugyanúgy, ha nem tudok részt venni egy-egy konferencián, később visszanézhetem videón. Természetesen, a munkát nekem kell elvégezni. Kialakítottam a saját, napi rutinomat, amibe senki se szól bele, és amelyben jut idő edzésre, önfejlesztésre-tanulásra, a családomra (két és fél éves gyermek boldog apukája vagyok), és, természetesen a munkára is. A juttatási rendszerrel is elégedett vagyok. A cégen belül szeretnék csapatot is építeni, olyan munkatársakat keresek, akik önállóan, szabadon szeretnek dolgozni, és céljuk az anyagi függetlenség elérése. Engem leginkább a befektetések érdekelnek, ügyfeleimnek szeretném megmutatni, hogyan lehet visszafogott tempóban, de annál biztosabban meggazdagodni, vagyont építeni. Hosszú távú célom pedig az, hogy az egyik legjobb pénzügyi tanácsadók közé tartozzam – olyan emberré váljak, aki valóban segíteni tud másoknak.

Csatlakozzon a csapatunkhoz - információt kérjen ITT 

Karrier lehetőség - információ ITT

Finanzpartner magyar oldala