Hálás vagyok a munkámért

Hálás vagyok a munkámért

TÖRÖK Barbara: 2021 nyarától tartozik a Finanzpartner csapatába, elsősorban Zselíz, Léva valamint Érsekújvár környékén tevékenykedik.

Biztosításokkal, 2. és 3. pillérrel, befektetésekkel valamint hitelekkel foglalkozik.

Zselízen él a párjával, 3 csodás labrador társaságában. Szereti a természetet, szabad idejében szívesen kertészkedik és olvas. Hobbija még az utazás, új kultúrák felfedezése.

image1jpeg

„Ha sikeres akarsz lenni: érts ahhoz, amit csinálsz, szeresd, amit csinálsz, és higgy abban, amit csinálsz... de nagyon!“


Hogyan került a pénzügy világába?

2021 óta foglalkozom a pénzügyekkel, ekkor kezdtem el a Finanzpartnernek dolgozni. Előtte 15 évig egy ismert mobiltelefon-szolgáltatónak dolgoztam, ebből 9 évig mint telefonos tanácsadó, majd 6 évig céges ügyfelekkel foglalkoztam az érsekújvári és lévai járásban. 2019 elején döntöttem úgy, hogy ideje váltani. Majd 2 évig kerestem a helyem, amikor találkoztam a Finanzpartnerrel jelenlegi mentorom, Klimaj Ildikó által. Úgy érzem, volt értelme várni a megfelelő lehetőségre.


Sokan úgy gondolják, a független pénzügyi tanácsadás „nem rendes“ munka. Nem féltette a családja, amikor belevágott?

Szerencsére a párom a kezdetektől biztat és mindenben támogat. Tudja, hogy szeretek emberekkel dolgozni, sokszor mondja, hogy ez vagyok én, és a megfelelő helyen vagyok. Aki viszont nagyon aggódott, az az édesanyám. „Ez nem igazi munkahely, ebből nem lehet megélni“ - mondogatta, és attól is félt, hogy állandóan úton leszek. Ennek ellenére elfogadta a döntésem. És mivel látja, hogy jól érzem magam, mára már megnyugodott, sőt, büszke is rám.

"Jó menedzser nélkül nehéz ezen a pályán."

5jpg

Valójában mi volt az, ami megfogta, ami alapján akkor, 2021-ben igent mondott erre a munkára?

Azt hiszem, igazából a vezetőm, Klimaj Ildikó személye. Már régebben ismertük egymást, tudtam, hogy mivel foglalkozik, és azt is, hogy becsületes és megbízható. Pontosan, érthetően elmagyarázta, milyen előnyökkel jár számomra ez a lehetőség, és azt is megígérte, hogy minden segítséget megkapok. Már az első alkalommal igent mondtam, Ildikó pedig betartotta ígéretét. Mindig hálás leszek azért, hogy fogja a kezemet ezen az úton. Jó menedzser nélkül nehéz ezen a pályán.


Valószínűleg azonban nem mondott volna igent, ha nem érezte volna testhezállónak a feladatot…

Természetesen! Mindig érdekeltek a pénzügyi kérdések, másrészt pedig szeretem az embereket. Nem mellékes, hogy ez a munka hasznos: a mai bizonytalan világban nem mindegy, milyen biztosításokat kötünk, mekkora a nyugdíjunk, és hogy hogyan tudunk spórolni. A mi munkánk lényege segítségnyújtás, és mivel a Finanzpartnernek rendkívül széles a portfóliója, az ügyfeleimnek a legelőnyösebb, személyre szabott tanácsadást tudom biztosítani.

7jpg
"Itt nincs nyomás, számonkérés, dolgozhatunk a saját tempónkban.
Jó érzés olyan cégnél dolgozni, ahol emberszámba vesznek,
és ahol nem csak egy adat vagy a teljesítmény-listán."

Maga a cég, a Finanzpartner milyen hátteret nyújt Önnek?

Elsősorban: itt nem hagynak magunkra, minden segítséget megkapunk a szakmai fejlődéshez: ingyenes, online és személyes iskolázások, könnyen elérhető információk szlovák és magyar nyelven is. Jó, hogy a munkánkat online is végezhetjük, tehát sok esetben otthonról is dolgozhatunk. Saját, profi weboldalam van, amelyet a Finanzpartner biztosít a számomra, ingyen. Ez szintén óriási segítség a cég részéről! Minden évben jutalomkirándulással motiválnak, ahová családunkat is vihetjük. Szakmai kérdésben pedig bármelyik tapasztaltabb kolléga segít, ami szintén nem szokványos! Még soha, egyetlen munkahelyemen sem találkoztam ennyire emberséges hozzáállással. Itt nincs nyomás, számonkérés, dolgozhatunk a saját tempónkban. Jó érzés olyan cégnél dolgozni, ahol emberszámba vesznek, és ahol nem csak egy adat vagy a teljesítmény-listán.


Mi az, amit legjobban szeret ebben a munkában?


A személyes szabadság. Saját magam osztom be az időmet, akkor és annyit dolgozok, ahogy kedvem tartja. De mivel saját magamért dolgozok, igyekszem a legtöbbet kihozni egy-egy napból, hiszen csak rajtam múlik, milyen fizetést érek el. Szeretem azt is, hogy mindig új kihívásokkal nézek szembe, ez nem egy egyhangú munka. Folyamatosan új emberekkel ismerkedek, akik más-más helyzetben és anyagi színvonalon élnek, ezért kreatívnak is kell lenni egy-egy problémamegoldás esetén.

8jpg

Milyen problémákkal szembesül a tanácsadás során? Milyen általános pénzügyi hibákat követnek el az emberek Szlovákiában?

Sajnos, a pénzügyi ismeretek színvonala nagyon alacsony nálunk, így a mi feladatunk az embereket tanítani, segíteni ezen a téren. (Mindezt úgy, hogy az ügyfelek többsége már csalódott egyszer-kétszer pénzügyi tanácsadóban, és ezért bizalmatlanok.) Gyakran azt sem tudják, miért fizetnek, milyen biztosítással vagy spórolással rendelkeznek. Tudják, hogy „van valami“ - ilyenkor együtt átnézem velük a már megkötött szerződéseiket. Volt rá példa, hogy a kliensem úgy tudta, mindenre be van biztosítva, végül kiderült, hogy valójában csak spórol! Sokszor oldjuk eleve azt a kérdést, hogy egyáltalán mire való az életbiztosítás? Nagyon sokan nem értik, miért fontos az élet- és ingatlan biztosítás, de a nyugdíjspórolást is fölösleges pénzkidobásnak tartják. Ennél is rosszabb, amikor úgy ítélik meg, hogy velük semmi sem történhet, aztán ha baj van, gyakran már késő segítségért fordulni. Pont ezekben az esetekben fontos a mi munkánk. Elsődleges célom kinyitni az emberek szemét, és megmutatni, milyen pénzügyi a lehetőségek állnak rendelkezésükre.


Ebben a munkában akadnak olyan időszakok, amikor semmi sem akar összejönni. A mélyponton sem gondolkodott el azon, hogy más munka után néz?


Független pénzügyi tanácsadóként kitartónak kell lenni. Vannak hullámvölgyek, és ezt el kell tudni fogadni. Ilyenkor fontos, hogy olyan munkatársaid legyenek, akik előre visznek – nekem szerencsém van a menedzseremmel. Mivel jól ismer, pontosan tudja, hogyan motiváljon, inspiráljon. Számomra fontos hogy meg tudjam beszélni valakivel, ha „elveszek“, ha nem tudom hogyan tovább. És nem csak Ildikóhoz fordulhatok, hanem bárkihez a csapatunkban. Hálás vagyok, hogy ilyen jó közösségben dolgozhatok. Közvetlen barátságok is kialakultak.

2jpg

Hol áll most? Mi az, amit szeretne elérni a cégen belül?


Szeretnék a lehető legprofesszionálisabb pénzügyi tanácsadók közé tartozni. Jelenlegi célom, hogy ügyfeleim számára biztosítsam a hosszú távú együttműködést és törődést, valamint bővítsem az adatbázisomat. Igyekszem megtanítani másoknak, hogyan tudnak maguknak jobb anyagi helyzetet teremteni a nehezebb időkben pl. betegség ideje alatt, hogy hogyan tudnak gyermekeiknek jobb jövőt biztosítani. A jövőben szeretnék kisebb csapatot is építeni.

Mi a legnagyobb siker, amit a Finanzpartnernél elért?


A siker mindenkinek mást jelent. Számomra siker az, amikor az ügyfeleim elégedettek velem, megköszönik a segítséget, és tovább ajánlanak. Jól esik, mikor hozzám fordulnak újabb kérdéseikkel, kikérik a véleményemet más esetekben is. Úgy gondolom, az elismerésért keményen meg kell dolgozni az élet bármely területén, de megéri. Az alapelvem a következő: „Ha sikeres akarsz lenni: érts ahhoz, amit csinálsz, szeresd, amit csinálsz, és higgy abban, amit csinálsz... de nagyon!“

Barbi kicsi 32 x 30 mmpng
Forduljon hozzám bizalommal ITT