Fiatal vagyok, tele álmokkal, célokkal

Fiatal vagyok, tele álmokkal, célokkal

MADARÁSZ Virág: 26 éves, Nyitra, Érsekújvár és Komárom környékén segít rendezni ügyfelei pénzügyeit. 2015 -től dolgozik a Finanzpartnernek, ebből aktívan 2021 novemberétől. 

Portfóliójába beletartozik: egészség-, élet-, ingatlan-,
és autóbiztosítás, nyugdíjspórolás, spórolás, kölcsönök és hitelek.
Toborzással is foglalkozik, keresi az új, tehetséges munkatársakat.


„Fiatal vagyok, tele álmokkal, célokkal. Nemrég mentem férjhez, tervezzük a családalapítást. Én is anyagi biztonságra, szép házra, jó autóra, álom-utazásokra vágyok. Ennél a cégnél mindezt meg tudom valósítani.”

IMG_2590jpgIMG_8808jpg

26 éves vagyok, tanulmányaimat a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Szociális és Egészségtudományi Karán végeztem. Nyitott ember vagyok, szívesen tanulok új dolgokat és ismerkedem másokkal. A szabadidőmben sosem unatkozom: hol a két kutyusommal foglalkozom, hol „kreatívkodom“ - mindig van valamilyen új, ezzel kapcsolatos ötletem. Három éve zongorázom. A szabadidőmben végeztem el a Szlovák Biztosítási Akadémia (Slovenská Akadémia Poisťovníctva) két tanfolyamát is. Esténként, pihenésképpen biztosítási feltételeket olvasgatok :) (a kisbetűs részeket.) Ez talán hihetetlenül hangzik, de engem tényleg érdekel a munkám, igyekszem minél jobb lenni benne.


Eredetileg szociális-egészségügyi szakember. Miért váltott pályát?

Szeretem az eredeti szakmámat, érdekesnek találom, és sokat tanultam a diplomáért. Azonban hamar rá kellett jönnöm, hogy a szociális területen dolgozók nincsenek megbecsülve. Nagyon kevés pénzért dolgoznak. Én pedig fiatal vagyok és ambíciózus, vannak álmaim, céljaim. Nemrég mentem férjhez. Mint mindenki, én is anyagi biztonságra, szép családi házra, jó autóra, álom-utazásokra vágyok. Sajnos, az eredeti pályámon szinte lehetetlen, vagy nagyon nehéz lenne mindezt megteremteni.

IMG_4009JPGIMG_8810jpg

És miért éppen a pénzügy mellett, azon belül is a Finanzpartner mellett döntött?

Egyrészt a családi minta miatt ez állt hozzám a legközelebb: ebben nőttem fel. Édesanyám több mint 15 éve pénzügyes, és szintén a Finanzpartner munkatársa, ma már szép karrierrel a háta mögött. Egyértelműen sikeres asszony. Tudtam, mit jelent ez a munka, hogy sokat kell dolgozni a sikerért – de azt is láttam, hogy ha az ember igyekszik, nem maradnak el az eredmények. Ennek ellenére meg kellett kérdeznem magamtól: biztosan ezt szeretném? Tényleg ez az én utam? Ezért a döntésem előtt mindenfélét kipróbáltam. Voltam eladó, pincér, brigádoztam rendezvényeken. Rövid ideig dolgoztam Amerikában és Franciaországban is. Egyiknél se éreztem, hogy az „igazi“ lenne: kötött munkaidő, kiszolgáltatottság a főnöknek, kevés pénz, nulla előrelépési lehetőség. Nem éreztem, hogy saját magamért dolgozom és semmi sem motivált, hogy többet, jobban teljesítsek. Így hát azt a pályát választottam, amibe szó szerint „belenőttem“: mind a pénzügy, mind a cég (azaz a Finanzpartner) adott volt.

IMG_7047JPGIMG_8811jpg

Könnyebbséget jelent, hogy az édesanyja a Finanzparter igazgatói posztján van már?

A könnyebbség csak abban van, hogy igyekszik átadni nekem sokéves tapasztalatát, és természetesen támogatjuk, kisegítjük egymást. Azonban ez nem az a hely, ahol az anyuka feljebb nyomhatja kicsi lányát. Itt mindenkinek saját magának kell teljesítenie, csak a munkája alapján tud feljebb lépni a ranglétrán. Mindenki annyi pénzt kap, amennyit kitermel az adott hónapban. És örülök, hogy ez így van, mert ez inspiráló: csak rajtam múlik, a hozzáállásomon és a kitartásomon, hogy mennyit keresek. Itt nincs olyan, hogy túlórázol, és nem kapsz érte plusz pénzt. Mindig van hová fejlődni, és a határ a csillagos ég.


"Mindig van hová fejlődni, és a határ a csillagos ég."


Mit szeret még ebben a munkában? Milyen módon támogatja maga a Finanzpartner a munkatársait?

Legeslegjobban azt szeretem, hogy szabad vagyok: magam osztom be az időmet. Akkor és annyit dolgozom, amennyit szeretnék. Nagyon tetszik, hogy az iskolázások teljesen ingyenesek – ebéddel és szállással együtt. Ez nagy segítség, különösen akkor, amikor új munkatársakat keresünk. Mindenki bepillantást nyerhet a cég munkájába, így könnyebben eldöntheti, neki való e ez a munka, vagy sem, és ez egy fillérjébe se kerül. Saját weboldalunk lehet a cég pénzén, e-maileket küldenek az ügyfeleinknek, szlovák és magyar nyelven is elérhetők a különféle tájékoztató anyagok. Azt is szeretem, hogy sok olyan ember van körülöttem, akikről példát lehet venni. Jó csapat vagyunk. Ha valaki sikeres, akkor nem fúrják a háta mögött, hanem elismeréssel néznek rá, és mégkérdezik: hogy csinálta?

IMG_8809jpg

Mi volt a legnagyobb siker, amit a Finanzpartnernél elért?

Remélem, hogy az még nem volt meg nekem! Még a nagy siker eléréséért dolgozom. Azonban vannak kisebb sikereim, amelyekre büszke vagyok. Például egészen fiatalon, 18 évesen részesültem először jutalomkirándulásban (Mallorcára). Ez után több ilyenben volt részem, de ez az első kirándulás meghatározó élmény volt. Azt is sikernek érzem, hogy tavaly a diplomamunka írása közben, az eredményeim alapján bekerültem a Finanzpartner „Bónusz programjába”. Ez azt jelenti, hogy a havi juttatáson kívül a cég befektetést is fizet nekünk, sőt, balesetbiztosítást fizet.


Mindenkinek való ez a munka?

Egyáltalán nem! Elszántnak, türelmesnek, és kitartónak kell lenni ahhoz, hogy eredményesek legyünk. Akadnak könnyebb – és nehezebb – időszakok. Akkor sem szabad szem elől téveszteni a célt, amikor semmi sem jön össze. Viszont ha a fenti tulajdonságokkal rendelkezik valaki, akkor nem számít, honnan indul, van-e főiskolája, milyen a családi háttere, jó tanuló volt-e az iskolában, férfi e vagy nő, aki esetleg elvált, vagy/és kisgyermekei vannak. Sőt, ideális egyedülálló szülőknek is, hiszen akkor dolgozik, amikor tud. Itt csak az számít, mennyire teszi oda magát.

IMG_8813jpg

Van-e valamilyen nehézség, amivel szembesül munkája során?

Sajnos ezen a területen nem igazán előnyös, ha valaki fiatal. Ráadásul hiába vagyok 26, a legtöbben 18-nak néznek. Egyszerűen nincs bizalmuk hozzám. Ezért duplán kell bizonyítanom – és ezért van az is, hogy még éjjel is biztosítási feltételeket olvasgatok. Szeretném megmutatni az ügyfeleimnek, hogy fiatal korom ellenére profi vagyok, és bízhatnak bennem. És nem hazudozom: ha valamire esetleg nem tudom a választ, akkor utána nézek a kérdésnek! Sajnos gyakori, hogyha egy tanácsadó nem tudja a választ az adott kérdésre, akkor hárít – vagy, ami még rosszabb: úgy tesz, mintha tudná a választ. Ebből aztán komoly gondjai lehetnek az ügyfélnek.

Például?
Az ügyfelek mindig a biztosítót szidják, ha az valamiért nem fizet. Pedig a biztosító mindig fizet, ha fizetnie kell - viszont sose fizet, ha nem muszáj. Mindezt a szerződés feltételeiben lehet megtalálni, méghozzá a kisbetűs részekben. És pontosan itt, a kisbetűs részeknél van a gond. Sajnos, sok a kókler pénzügyi tanácsadó, aki olyan dolgokat „hazudik bele” a szerződésbe, ami ott sincs, az ügyfél pedig csodálkozik, ha a biztosítási káresetnél nem kap pénzt. Ebben a szakmában nagyon fontos, hogy ne csak jól értsünk hozzá, hanem tisztességesek is legyünk! Csak így tudunk megbízhatóan, évekre előre nézve karriert építeni.

IMG_8812jpg

Leginkább milyen pénzügyi hibákat követ el az átlagember? Mire hívná fel a figyelmet?

A legtöbben nem kötnek biztosítást, fölösleges pénzkidobásnak tartják. A fiatalok úgy gondolják, hogy még fiatalok egészségesek, a nyugdíj meg még messze van - ráérnek ilyesmivel foglalkozni. Pedig pont fiatalon és egészségesen érdemes biztosítást kötni, ekkor még a biztosító elfogadja őt minden kizárás vagy feltétel nélkül, ráadásul sokkal olcsóban. Sosem lehet tudni, mikor ér minket súlyos baleset, vagy betegség. És nem mindegy, miből él az ember, amikor nem tud dolgozni.


"Nem csak a szerződéseket nézem, hanem
a mögöttük álló embereket is."
 

Még egy kérdés búcsúzóul: miért pont Önnel kössön szerződést az ügyfél?

Mert teljes szolgáltatást kap. Az életbiztosításon kívül autó- és ingatlanbiztosítást, nyugdíjspórolást, hitelt – mindenre teljes rálátásom van. A létező legmagasabb kedvezményt kaphatják meg általam. Nem kell futkosniuk a bankba, mindent elintézek helyettük. Kényes kérdések esetén (pl. ha az ügyfél elégedetlen valamelyik biztosítóval), nem kell ügyvédet fogadnia: a Finanzpartner biztosítja számára a jogi képviseletet. És nem tűnök el a szerződés megkötése után. Ha például valakivel váratlan káreset történik, vagy baleset éri, bejelentem helyette a biztosítási eseményt. Mint mondtam, szeretnék igazán jó szakemberré válni – és ezt csak úgy lehet, ha nem csak a szerződéseket nézem, hanem a mögöttük álló embereket is.


Forduljon hozzám bátran: virag.madaraszova@finanzpartner.sk vagy 0915285500

Szolgáltatásaim ITT