Ezt a szakmát csak becsületesen lehet végezni

Ezt a szakmát csak becsületesen lehet végezni

KLIMAJ Ildikó, Zselíz - Párkány - Léva - Nyitra és környéke

2017-től erősíti a Finanzpartner csapatát. Portfóliója csaknem a teljes kínálatot lefedi, legyen az bármilyen típusú biztosítás, hitel, befektetés, vagy ingatlan vásárlása-eladása.

„Ezt a munkát csak tisztességesen és komoly szakmai tudással lehet végezni. Ha nem a másik embert nézed, hanem a saját pénztárcádat, előbb-utóbb belebuksz. Egész egyszerűen azért, mert elterjed a rossz híred.”

IMG_4990kicsijpg

20 éven keresztült voltam banki alkalmazott, 5 évig pedig egy saját termékeket árusító pénzügyi intézetnél dolgoztam. Ez idő alatt teljes mértékben kitanultam a szakmát, átlátom az összes pénzügyi terméket. Megtanultam dolgozni az ügyfelekkel is. Ez egy olyan üzletág, amely azon is múlik, milyen a személyes kapcsolatom velük.

           

Miért lépett át a Finanzpartnerhez három évvel ezelőtt?  

Szerettem volna még tökéletesebb munkát végezni, még inkább hasznára válni másoknak. Nagyon sokáig kerestem, alaposan megvizsgáltam minden céget, mielőtt átléptem volna. És nem csalódtam. A Finanzpartner stabil társaság, hosszú évek óta a piac egyik vezető cége. Becsületes, mind az ügyfelekkel, mind a náluk dolgozó tanácsadókkal. Komoly portfólióval rendelkezik: több, mint 50 társaság termékeit kínálja, amelyek – ez nagyon fontos a számomra – megbízható háttérrel rendelkeznek. Mindemellett családias, barátságos a hangulat a cégen belül. Az iskolázásokra örömmel járunk, mert jó hangulatban jó dolgokat tanulunk. 25 éves tapasztalatom ellenére a Finanzpartnernél tudtak újat mondani, amióta itt vagyok, sokat fejlődtem.

cQD_GFrfJPG

Önnek van néhány munkatársa, viszont szeretne egy nagyobb hálózatot is kiépíteni?

Mindenképpen, ugyanis az plusz hozammal jár, és nagyobb biztonságban érezném magam. Olyan munkatársakat keresek, akik tisztességesek, akik az ügyfél érdekeit nézik. Emellett legyenek céljaik, mert céltalan emberekkel nehéz együtt dolgozni. Úgy gondolom, az én szakmai tapasztalatommal sokat tudnék nyújtani egy kezdőnek.

 

Mit szeret leginkább ebben a munkában?

Hogy segíthetek. Annyira rohanó világban élünk, és olyan alacsony Szlovákiában a pénzügyi intelligencia, hogy a családoknak se ideje, se tudása nincs ahhoz, hogy megfelelően kezelje a pénzügyeit.  Sokszor kerülnek bajba emiatt. Átgondolatlan hitelek, amelyeket nem fedez semmi. Semmire se jó, drága balesetbiztosítások és spórolások. 2. nyugdíjpillér, amelyről fogalmuk sincs, mire jó, mit kezdjenek vele. Meggyőződésem, hogy a pénzügyi ismereteket tanítani kéne.


Mi az az általános probléma, amellyel a legtöbbször szembesül?

Az érdektelenség és a nemtörődömség. Az emberek sokszor azt se tudják, hol vannak a szerződéseik. Minden be van dobálva egy fiókba – és ha valamit kérek, hogy nézzük át, azt se tudják, merre keressék. Előfordult, hogy valaki rájött, hogy volt balesetbiztosítása, csak épp elfeledkezett róla – eltört a lába, mégsem kérte ki a pénzt. Pedig 500 euró járt volna neki!

Alapvető dolog, és nem győzöm hangsúlyozni: tartsuk rendben a pénzügyeinket! Sokszor tapasztalom azt is, hogy sokan sajnálják a pénzt egy 15 eurós biztosításra.  Megtörtént eset: egyik ügyfelem a világért se akart baleset-biztosítást kötni, pedig épp kölcsönt vett fel. A feleség azonban ráparancsolt, így hát az nagy dérrel-dúrral megkötötte a szerződést. Fizetni se akarta (15 eurós biztosításról van szó), én telefonáltam rá. Nos, a következő hónapban megtörtént a baj: a férfi leesett a létráról, és eltörte a talpát. Jó időre kiesett a munkából… Szerencsére azonban tudta törleszteni a hitelt, hiszen a biztosítótól 2000 eurót kapott! Nos, mit mondjak? A férfi sűrű bocsánatkérések között hívott fel, és köszönte a munkám. Az ilyen esetek után nem kell reklám. Az emberek maguktól ajánlanak másoknak.  

Klimajovjpg

Hány család pénzügyeit tartja kézben?

A 26 év alatt több száz családnak segítettem, jelenleg 60 - 70 családdal állok állandó kapcsolatban.  Célom, hogy elérjem náluk a teljes portfóliót – nem magam miatt, hanem értük. Ez a következőt jelenti: csaknem minden családnak van lakáshitele, hiszen ma már e nélkül nem lehet megvalósítani az álmainkat. Értsük meg, hogy azt a hitelt be is kell biztosítani, bármikor bármi történhet: munkahely elvesztése, baleset. Vannak olyan biztosítások, amelyek például halál esetén az egész hitelt megtéríti a hozzátartozók helyett, és nem adósodik el a család! Gondoljunk a gyermekeinkre, a jövőjükre, spóroljunk nekik egy kicsit. És nem utolsó sorban: tegyünk félre idős korunkra is, hiszen nem tudhatjuk, mekkora nyugdíjat fogunk kapni az államtól. A pénzügyi közvetítés gyönyörű szakma. Szól az emberi kapcsolatokról, a bizalomról. Ha jól csináljuk, mások egész életét felkarolhatjuk, hiszen az élet legfontosabb pillanatait – legyen szó születésről, betegségről, házépítésről vagy nyugdíjról – áthatják a pénzügyek, és az ehhez kapcsolódó pénzügyi termékek.  Nagyszerű érzés, hogy tudásommal hozzájárulhatok mások boldogulásához.


Forduljon hozzám bizalommal - TANÁCSAIM

Van kérdése? Írjon nekünk.ITT

Finanzpartner - karrier