Aj táto profesia má svoje hlbiny

Aj táto profesia má svoje hlbiny

Kitti SOÓKY, Dunajská Streda a okolie

Od roku 2015 je spolupracovníkom spoločnosti Finanzpartner, zaoberá sa poisteniami,
úvermi, druhým dôchodkovým pilierom a nehnuteľnosťami.

Mnoho mladých ľudí hľadá svoju cestu: nenachádza svoje miesto v práci, ani v živote. Chceli by budovať kariéru a zarábať dobre, ale aj slobodne žiť tak, aby mali dostatok času na oddych, na rodinu aj priateľov. Všetci vieme, aké ťažké je to dosiahnuť v „klasickom“ zamestnaní na Slovensku. Že to nie je nemožné, dokazuje práve 35 ročná Kitti Soóky.

"Môžete mať akékoľvek vzdelanie, môžete byť akýkoľvek mladí:
u spoločnosti Finanzpartner máte možnosť dosiahnuť svoje sny."

Serlegekjpg

Pôvodne som krajčírka – hovorí – ale som nikdy nechcela zostať pri krajčírskej dielni. Po skončení strednej školy som sedem rokov opatrovala svoju starú mamu, pričom som bola spolupracovníčkou známej firmy zaoberajúcej sa kozmetikami. Zapojila som pod seba niekoľko stoviek dám a každý mesiac som z toho mala slušný príjem. Vážnejšie som však v rámci tejto firmy nedokázala postúpiť. O spoločnosti Finanzpartner som prvýkrát počula v roku 2013, cez môjho momentálneho manažéra. S firmou som sa oboznamovala asi rok a pol – dva roky a trochu som sa bála tejto roboty. Nakoniec, po smrti mojej babičky, v roku 2015 som sa dostala k bodu, že už musím niečo urobiť so svojim životom. Stala som sa spolupracovníčkou spoločnosti Finanzpartner.
Ron konferencia 2020jpg

Ale prečo ste nezostali pri doterajšej firme, pri kozmetikách? Tam ste už niečo vybudovali.
Pretože u spoločnosti Finanzpartner sa možný zárobok, aj budovanie kariéry zdala byť na vyššej úrovni. Nikomu nie je jedno, koľko si zarobí za rovnaké množstvo práce. Povedala som si: vyskúšam to na tri mesiace a ak dokážem zarobiť aspoň minimálny príjem, zostanem pri tomto povolaní. Nuž, zarobila som si viac, ako som očakávala… Nebolo pre mňa ďalej otázne, že musím pokračovať.
Mallorca 2016jpg

Aký bol najväčší úspech, ktorý ste za niekoľko mesiacov dosiahli?
Nasledujúci rok som vyhrala 7 dňový bonusový zájazd na Malorku, kde som mohla so sebou zobrať aj svojho partnera. Na konferencii, kde odovzdávajú výhry, vždy oslávia tých, ktorí dosiahli nejaký úspech v predchádzajúcom období. Cítila som úctu, ktorá ku mne prúdila a to, že sa tu ľudia tešia z úspechu druhých. To isté som cítila už aj na zájazde a môj partner bol na mňa veľmi pyšný. Bol to fantastický zážitok. Dokonca to bola naša „predsvadobná” cesta, pretože sme sa v nasledujúcu sobotu zosobášili. Odvtedy nás vo firme spomínajú, ako „pár na svadobnej ceste".

IMG_5827jpg

Určite to bolo obrovským impulzom, hneď na začiatku.
Zo začiatku išlo všetko dobre, potom nasledovali sklamania. Budovala som skupinu a mala som pod sebou už 16 ľudí. Onedlho som však všetko stratila. Väčšina z nich sa skoro vzdala, ale bol medzi nimi aj taký, ktorý nepracoval ani minútu. Z rýchlo dosiahnutých výšin som spadla do hĺbky a bolo ťažké sa odtiaľ dostať. Vtedy som sa naučila, že k tejto práci nestačí veľké oduševnenie, treba byť aj vytrvalým – a nielen tí, ktorí pracujú podo mnou, ale aj ja sama musím byť vytrvalá. Výsledky v rámci tohto povolania nesmerujú vždy hore a treba sa naučiť nakladať aj s neúspechom. Môj manažér mi veľmi pomohol, vždy ma dokázal povzbudiť. Stála za mnou aj celá spoločnosť plná výborných, úspešných ľudí. Ako som sa na nich pozerala, videla som, že sny sú naozaj dosiahnuteľné, ak pre nich niečo urobíme.

"Ako som sa na nich pozerala, videla som,
že sny sú naozaj dosiahnuteľné, ak pre nich niečo urobíme."

cQD_GFrfJPG

Ani v hlbinách ste nerozmýšľali o hľadaní iného povolania?
Nie. Na jednej strane preto, lebo ak u spoločnosti Finanzpartner dosiahnete určitú pozíciu, už viac neklesnete nižšie. Znamená to, že každý mesiac mám základný príjem, ktorý sa zvyšuje v závislosti od mesačného výkonu. Takto som vo finančnom bezpečí. Druhá vec je, že svoju prácu milujem. Mám veľmi rada ľudí, užívam si, že každá situácia je iná, že je novou výzvou. Treba byť kreatívnym a je dobrý pocit, ak môžem pomôcť iným. Keďže pracujem s ľuďmi, musela som sa naučiť s nimi zaobchádzať – mne napríklad trvalo dlho, kým som dokázala povedať nie. Finanzpartner je spoločnosť, kde máte nadštandardný zárobok, kde Vás motivuje a inšpiruje príklad iných, kde stále nájdete novú výzvu. Popri tom sa rozvíja Vaša osobnosť. Prečo by som išla inde?
Konferenciajpg

Kde stojíte teraz? Chcete ešte budovať skupinu?
Mám svoje ciele a pomaly ich dosahujem. Rozmyslím si, komu ponúknem možnosť pripojiť sa k nám. Hľadám ľudí, ktorí dosiahli vek 25 rokov a majú chuť a vytrvalosť sa učiť, rozvíjať sa a zarábať – teda sa zúčastniť na veľkom dobrodružstve. Ktokoľvek môže začať, v akejkoľvek životnej situácii. Spoločnosť Finanzpartner poskytne k vzdelávaniu všetko (mnoho školení je dosiahnuteľných aj online, aj po maďarsky), ale si každý musí uvedomiť: prácu musí vykonať on sám.


Pre mladého človeka je dôležitou otázkou, koľko času mu pri robote zostane na voľný čas.
Je to tiež záležitosť, kvôli ktorej sa teším, že pracujem pre túto spoločnosť. Som sama sebe pánom, sama si zadeľujem svoj čas. Mám čas na svoje záľuby. V prvom rade navštevujem tréningy crossfitt: tento šport ma na jednej strane napĺňa energiou, na druhej strane ma učí k vytrvalosti. Popri tom sa s mojim manželom venujeme jazde na motorke. Stalo sa to ako keby aj „rodinným hobby”: často si spravíme výlet spolu s mojou sestrou a švagrom. S manželom milujeme aj staré autá, sme členmi skupiny „Klub historických vozidiel – Žitný ostrov”. Môj manžel úplne obnovil krásnu Škodu Felíciu Cabrio z roku 1961. V lete, ak je dobré počasie, si na nej zajazdíme, niekedy „skočíme” aj na Balaton. Žijem kľudne, slobodne, pekne. Poznám svoje negatívne stránky: viem, že sa ešte mám čo učiť. Chcem dosiahnuť lepší výkon. Mám svoje sny, ciele a viem, prečo každý deň vstávam. Za to všetko môžem ďakovať práve spoločnosti Finanzpartner.

mocisjpg
"Som sama sebe pánom, sama si zadeľujem svoj čas.
Mám čas na svoje záľuby."

Máte svoje túžby a sny? Terajšie zamestnanie vás ubýja? Kontaktujte nás a možno hľadáme práve VÁS. Napíšte nám tu...

Ocenenie najlepších

Malorka s Finanzpartner