Žiť sa dá na milión spôsobov...

Žiť sa dá na milión spôsobov...

Andrej JURČ: od roku 2021 je členom skupiny Finanzpartner, funguje v Prešove.
Klientom radí v oblasti životného a neživotného poistenia, úveroch a v investovaní.
Je ženatý a hrdým otcom malého syna.


Andrej, povedzte nám niečo o sebe... Čo máte vyštudované? Tipujem niečo ohľadom finančníctva, keď už roky úspešne fungujete vo finančnom svete.

Som vyštudovaný pedagóg, no učiť som neučil. :-( Po skončení školy som na to nemal vhodné podmienky. Preto som sa rozhodol aspoň na čas pomôcť rodine v našom podnikaní a nastúpil som k nám do stavebnín. Od cementu som sa dostal až k verejným súťažiam, kde sme boli úspešní. Nebola to však práca, ktorú som chcel robiť celý život.

IMG_4842JPG

Ako ste sa teda dostali k finančníctvu?

Potreboval som lepšie platenú prácu a dal som si životopis na pracovný portál. Myslím, že hneď na druhý deň mi zavolala moja bývalá manažérka z poisťovne a už na druhý rok som sa stal 17. najlepším obchodníkom a bol som pozvaný na oslavu spoločnosti Allianz, kde som bol ocenený. Nikdy som sa však nehnal za číslami, napriek tomu som ich mal priaznivé. Po dvoch rokoch som na základe výsledkov dostal ponuku stať sa manažérom a postaviť svoj vlastný tím. Nasledujúce dva roky boli pre mňa veľmi úspešné.


Prečo ste nakoniec prikývli na zmenu a z poisťovne odišli?

Tých motívov bolo viac. Najviac prevážila možnosť posunúť sa ďalej. Práca pre poisťovňu bola skvelá škola a veľa som sa naučil. Niekedy však máte vnútorný pocit, kedy potrebujete a chcete vedieť viac. A to mi nová práca dala. Dnes už nie som iba „poisťovák“, ale doslova rodinný poradca. Starám sa mojim klientom o ich financie od narodenia až po záver ich života. Chránim ich príjmy, majetky. Vytváram im nové možnosti ako jednoducho a lacno zhodnotiť svoje peniaze a samozrejme, pomáham im k dosiahnutiu ich snov a cieľov, pretože toto je poslaním mojej práce, pomôcť vám splniť si svoje sny a ochrániť ich.

IMG_4890JPG
"Navštívte ma na pobočke v Prešove"

Máte vytvorené nejaké štandardy ako postupujete u klientov, ako im viete najrýchlejšie a najlepšie pomôcť, aby dosiahli žiadaný výsledok?

Osobne najradšej pracujem so životným poistením, avšak u klientov to nie je téma číslo jedna. Ja to však vidím nasledovne: Zničený dom si vieme znova postaviť, pokazené auto vieme nahradiť novým, no zvládnuť ťažký úraz či chorobu je omnoho náročnejšie. Invalidný človek bude veľmi ťažko zarábať „dobré“ peniaze a môže sa ľahko stať, že tak či onak sa s tým domom či autom bude musieť rozlúčiť. S dobrým poistením bude mať naopak dostatok peňazí na to, aby životný štandard seba a svojej rodiny udržal. To je koniec koncov mojím poslaním, starať sa o to, aby financie mojich klientov boli v dobrej kondícii.

IMG_4849JPG

Prečo ste začali spolupracovať so spoločnosťou Finanzpartner?

Pretože som pochopil, že ak niekde chcete byť spokojný, musí fungovať chémia medzi vašou dušou a dušou spoločnosti. Rozhodol som sa pre mňa dovtedy neznámu firmu Finanzpartner a.s., nakoľko hneď po prvom stretnutí s generálnym riaditeľom Ing. Igorom Čečkom, som pochopil, že máme rovnako nastavený morálny kompas a životné hodnoty. Mojou veľkou inšpiráciou je taktiež pani riaditeľka Alžbeta Janitsová, do ktorej úspešného tímu patrím aj ja.


Okrem morálnych a životných hodnôt ste vo Finanzpartner našli aj iné pozitíva? Ako majú napr. nastavenú produktovú mapu? Lebo viem, že veľa firiem sa hlási k nezávislosti a potom zbadáte, že „tlačia“ produkty od určitých bánk či poisťovní.

Rozumiem na čo narážate, lebo som tieto praktiky sám zažil a je to veľmi nepríjemné. Z vlastnej skúsenosti však viem povedať, že u nás to tak nie je. Máme pre klientov tak širokú škálu možností, že si vedia vždy vybrať z tých najkvalitnejších produktov. Je to o kultúre firmy, ako sa správa ku klientom a spolupracovníkom, no zároveň aj o kultúre každého jedného z nás. Sme nezávislí a vždy necháme klientovi možnosť vybrať si, pretože ak máte slobodu v rozhodovaní, tak si potom aj za tým stojíte.

IMG_20200627_151554134jpg
"Moja žena ma maximálne podporuje a vždy mi bola oporou. Dokáže ma inšpirovať k tomu, aby som bol dobrým človekom."


Ako na to reagovala rodina? Ako vnímajú, že robíte túto prácu miesto profesie učiteľa?

Moja žena ma maximálne podporuje a vždy mi bola oporou. Dokáže ma inšpirovať k tomu, aby som bol dobrým človekom. Podporuje moje vízie a ciele. To je pre každého muža veľmi dôležité, ak chce mať prácu a rodinu v rovnováhe.


V Prešove ste otvorili pobočku. Aké sú vaše ciele?

Ak sa chceme zviditeľniť a ponúknuť naše služby klientom, potrebujeme sa trocha centralizovať. Máme na východnom Slovensku viacero kolegov. (Pobočka Prešov)

Chcem kolegom z konkurencie ukázať, že podnikať sa dá v tejto sfére aj s ľudskou tvárou, charakterom a svedomím, nie iba pre zisk a pod náročnými umelo vytvorenými normami či tlakom. My ľudí vedieme a odmeňujeme za úspechy. Netrestáme pre slabé chvíle a výkony. U nás máte garancie a bezpečie. Staráme sa o svojich spolupracovníkov, pretože chceme, aby boli úspešnejší ako my. Len takto vieme budovať zdravo rozvíjajúcu sa firmu.

Spoločne tu postavíme veľký tím profesionálov, na ktorých sa budú môcť ľudia obrátiť v akomkoľvek období svojho života. Sme tu, aby sme sa o vás starali a podporovali vás. Stačí k tomu iba odhodlanie, vytrvalosť a trocha odvahy vkročiť na túto cestu, ktorou vás povedieme, aby ste o nejaký čas mohli urobiť to isté pre niekoho druhého a meniť tak životy k lepšiemu.

Skupina Tatryjpg

Poďme trošku aj na pochmúrne „vody“. Čo vás vo vašom živote dokáže nahnevať?

Ak niekto predo mnou odbočuje na križovatke a nedá smerovku (smiech). Čo sa práce týka, tak už nič. Život ma naučil pokore a pochopil som, že každý z nás má svoje rozhodnutia z nejakých dôvodov. Nie je na mne aby som ich súdil. Dokonca, ak toto presvedčenie prijmete za svoje, tak sa vám omnoho ľahšie bude žiť a budete mať omnoho menej konfliktov. Ak chcete byť profesionál, konflikt nie je cesta, práve naopak.


Okrem práce máte aj nejaké hobby? Ako dobíjate svoju „baterku“?

Veľmi dobre mi robia večerné prechádzky s mojou rodinou a naším psom Ódinom. Rád počúvam hudbu. Kvalitná hudba vie človeka veľmi uvoľniť. Sem tam si s chlapmi zájdeme na rum a cigaru.
No a na záver, rád hrávam hry, kde si môžem cvičiť mozog a pestovať fantáziu. Či už stolové, počítačové alebo hrané.

20220520_192750jpg

Máte veľký sen? Čo by ste chceli dosiahnuť vo svojom živote?


Mojim veľkým snom je, že chcem postaviť dom pod lesom, v tichu, obklopený prírodou. Chcem rodine dopriať, aby sa plnili ich sny, no na to musím splniť svoj veľký pracovný sen, a to postaviť silné a stabilné riaditeľstvo Finanzpartner na východnom Slovensku. Chcem ukázať ľuďom, že má zmysel pracovať v našej firme. Chcem, aby po mne ostal odkaz, aby o mne ľudia hovorili v dobrom a mohli byť moji blízki na mňa hrdí.

fp-logojpg
Prečo by mali ľudia začať spolupracovať so spoločnostou Finanzpartner?

Pretože na vás záleží! To nie je iba klišé, to je dušou spoločnosti. Počítajte s nami je naším heslom, pretože nie sme iba sprostredkovatelia, ale v prvom rade ľudia ako vy. Poznáme vrcholy a pády, šťastia i nešťastia. Sme tu pre vás v každej životnej situácii ako vaši partneri a priatelia, či už ste naši klienti alebo kolegovia. U nás máte istotu, že vás vypočujeme a postaráme sa o vás. Som presvedčený, že vo finančnom sektore sme raritou na Slovenskom trhu. To je našou pridanou hodnotou, pretože poistku či úver vám vybaví skoro hocikto, ale to čo vám dáme my, vám dajú málokde.


Čo by ste odkázali na záver ?

Žiť sa dá na milión spôsobov a nik nemá patent na šťastie. Choďte si za svojimi snami, obklopujte sa ľuďmi, ktorí vás zdravo podporujú a nebojte sa prijať rady od úspešných. Žite šťastne a pomôžte svojmu okoliu, aby aj ostatní mohli žiť svoje životy s úsmevom. Tak si vás ľudia zapamätajú a budú si vás vážiť.  


SPOVEĎ 
Ako si siahnuť na finančné dno (a ako bolí sa od neho odraziť)
Video


Navštívte našu pobočku v Prešove - Video

IMG_5447JPG IMG_5448JPG