Vianoce na úver, nie je najlepšie rozhodnutie

Vianoce na úver, nie je najlepšie rozhodnutie

Každý človek túži mať bohaté Vianoce.  Aj keď niektorí ľudia si uvedomujú, že ich financie im nedovolia kupovať drahé darčeky pod vianočný stromček a dobroty na ich sviatočný stôl.


Aké je riešenie v takýchto prípadoch? Ako nepreplatiť Vianoce?

1/ Pri nákupoch počas roka sa dá ušetriť.

2/ Plánujte si, a nerobte spontánny nákup.

3/ Vytvorte si rezervu.

4/ Vyrobte si darčeky sami.

 

Hlavne, nekupujte darčeky na úver!

Pätnásť percent Slovákov sa kvôli vianočným nákupom zadlžujú. Tieto pôžičky musia rodiny splácať viac mesiacov, dokonca rokov. Po vianočných  sviatkoch sa začína obdobie uskromňovania, kedy sa ľudia musia uskromniť nielen pár dní ale často aj roky. 

Vianočné darčeky sú predražené, vďaka úrokom.

Tieto pôžičky sú začiatkom finančných problémov.

Ak sa neviete vyhnúť úveru, vyberte si produkt s najnižšími splátkami. Nie sú podstatné len výšky úrokov, ale aj všetky súvisiace náklady. Treba porovnávať ročnú percentuálnu mieru nákladov,  tam sú zahrnuté všetky bankové poplatky.

Nezabudnite ani na správne zabezpečenie rodiny. Môžete sa dostať do situácie, keď sa príjem rodiny zníži z dôvodu choroby, úrazu alebo z dôvodu inej nečakanej životnej udalosti. Mesačné splátky treba splácať a môžu sa zvýšiť mesačné výdavky. V takýchto prípadoch pomôže splácať úver životné poistenie.

Vždy sa poraďte s nezávislým odborníkom pri výbere úverového produktu a pri výbere výhodného zabezpečenia rodiny, hlavne z dôvodu nečakaných životných udalostí.

Potrebujete poradiť? Kontaktujte nás.