Prekonajte strach z neznámeho

Prekonajte strach z neznámeho

Úspech si vyžaduje odvahu. Prekonajte strach z neznámeho.

Strach nie je slabosť, cítime ho všetci bez rozdielu. To, čo nás ľudí odlišuje, je spôsob, ako sa s ním vieme vysporiadať.

Úspech sa vždy a všade začína odvahou, povedal  francúzsky generál Napoleon Bonaparte. Doba sa od čias napoleonských vojen síce zmenila, slová muža považovaného za jedného z najväčších vojenských veliteľov všetkých čias však platia dodnes. Túžite po úspechu? Choďte za ním, nebojte sa a udržte si odhodlanie. Strach je dobrá sluha, ale zlý pán, vďaka nemu lepšie zvážite riziká, ale nesmiete ho nechať otupiť váš zdravý úsudok. Všetci môžeme zmeniť dejiny, minimálne dejiny našich životov.

Senior Director spoločnosti Finanzpartner, PhDr, Alžbeta Janitsová, sa pri rozprávaní na tému strach z neznámeho zamýšľa: „Rozmýšľali ste niekedy nad tým, prečo lipneme na niečom, o čom vieme, že je to zlé? Prečo to chcem, aj keď to bolí? Bolí nás to, prináša nám to len problémy, smrdí to alebo len jednoducho máme z toho zlé pocity. Prečo napríklad žijeme roky s človekom, s ktorým sa len hádame alebo ktorý nám prináša strach? Alebo prečo chodíme za malú almužnu do zamestnania, kde nás ponižujú a každé ráno vstávame s myšlienkou – dnes už podám výpoveď – a večer si povieme – ale nabudúce, keď sa to stane, určite už podám tú výpoveď. Takto idú mesiace a roky, kým nezistíme, že máme 35, 45 či 50  rokov a už je neskoro, povieme si – mal som to spraviť skôr. Prečo nám dáva väčšiu istotu niečo, čo je zlé, ale trvalé a nemáme odvahu spraviť zmenu k lepšiemu? Až tak veľmi sa bojíme vecí, ktoré nepoznáme?“


"V skutočnosti je smelý ten, kto odolá strachu, kto premôže svoj strach a nie ten, komu chýba strach."

Mark Twain