Prešiel som s obrovskou osobnostnou zmenou

Prešiel som s obrovskou osobnostnou zmenou

Zoltán KACZ, Komárno a okolie

Od roku 2015 je spolupracovníkom spoločnosti Finanzpartner, zaoberá sa poisteniami a investíciami.


„K tomu, aby som mohol vykonávať túto prácu, musel som sa zbaviť vlastných zábran. Veľa som sa naučil, medzi inými aj vytrvalosť. Nakoniec som pochopil: iba vtedy budem úspešný, ak do popredia posuniem iných.”

IMG_7653jpg

Dlhé roky ste pracovali v stavebnom priemysle, neskôr ste sa venovali športu a správnej výžive. Ako ste sa dostali do finančnej oblasti?
Cez šport som sa zoznámil so svojim terajším manažérom, stali sme sa priateľmi, potom sme spolu trénovali iných. Pri tréningoch som ho musel stále častejšie zastupovať, pretože často chodil na výlety. Začal som rozmýšľať: „Kde neustále chodíš? A z čoho?” - som sa ho vypytoval. On už vtedy pracoval u maklérskej firmy a zo svojho príjmu si skoro mesačne mohol dovoliť na niekoľko dní odcestovať s rodinou. Ja som mal medzitým finančné problémy: staval som dom, zobral som si úver. Darmo som mal už skoro štyridsať rokov, s peniazmi som nevedel narábať. Akokoľvek som sa snažil, koncom mesiaca som nikdy nemal ani cent. Sledoval som ho so zdravou závisťou a pomaly som prišiel na to, že ak to dokáže on, aj mne sa môže podariť.


Vtedy ste sa prvýkrát vstúpili do finančnej profesie?
Áno, ale najprv som musel zdolať svoje limity. Bol som presvedčený, že finanční asistenti sú holohlaví, starnúci ľudia, ktorí sa potia a snažia sa klientov na niečo nahovoriť, a, že finančníctvo sa rovná MLM štýl spred tridsiatich rokov, kde sa tlieska a odznievajú samé hlúposti. Mám byť taký istý? Potom som navštívil podujatie jednej firmy, potom druhé, tretie... a tento svet sa mi zapáčil.

IMG_7693jpg

Vo Vašom živote sa otvorila nová kapitola. Nebolo ťažké vrhnúť sa do niečoho úplne nového?
Veľmi veľa som čerpal z prednášok takých miliardárov, ako Bryan Tracy, alebo Warren Buffett. Počúval som audionahrávky a veľa som čítal. Ako sa stať bohatým? Aké zručnosti k tomu potrebujeme? Aká má byť naša denná rutina? Ako pomôcť iným? Začal sa obrovský proces sebarozvoja, ale nech si nikto nemyslí, že úspechy prichádzali ihneď. Naopak! Skoro pol roka som prežíval len neúspech – sotva som dokázal uzatvoriť 1-2 zmluvy. Môj okruh známych bral túto zmenu dosť ťažko. „Čo hľadáš vo finančnej oblasti? Nesluší Ti to! Rob, čo doteraz, tomu rozumieš!” – hovorili. Bolo to ťažké obdobie, ale som už vedel: jedine odo mňa závisí, čo dosiahnem. A vytrval som.

"Bolo to ťažké obdobie, ale som už vedel: jedine odo mňa závisí, čo dosiahnem. A vytrval som."

Kedy sa dostavili prvé úspechy?
Keď som dokázal pustiť nutkanie na uzatvorenie obchodu za každú cenu. Keď som sa sústredil už len na klienta a na to, čo je mu dôležité. Na to, aby som mu nejako pomohol. Akonáhle sa veci rozbehli, našiel som sa u inej firmy, u jednej poisťovacej spoločnosti.

IMG_7713jpg

Koč sa práve rozbehol. Prečo ste prešli do inej spoločnosti?
Pretože som začal vidieť do vecí. Hoci som sa u predchádzajúcej firmy veľa naučil, za čo budem vždy vďačný, rovnakým množstvom práce som jednoducho inde zarobil viac. Do novej spoločnosti som nastupoval hneď ako manažér a podarilo sa mi priniesť 6-7 vlastných ľudí. Nemal som však ešte toľko skúseností k tomu, aby som túto situáciu zvládol. Zrazu som nevedel, čo mám robiť s tým, že každý z nich má inú povahu, prichádza z iného prostredia, je v inej vekovej kategórii. Popri tom, u dotyčnej poisťovacej spoločnosti je istý systém. Ak niekto funguje v tomto systéme perfektne, môže zarobiť pekné peniaze. Ale kto dokáže pracovať stále bez chýb? Problémom bolo, že ak niekto spravil chybu, nebol čas na jej opravu, ani len zamyslieť nad tým, čo sa stalo. Nemal som čas sa ani pripraviť na klientov. Neustále som bol pod tlakom, bolo povinné sa zúčastniť na viacerých online mítingoch týždenne, kde sme mali nahlásiť, čo práve robíme, ako pacujú ľudia pod nami, aké sú naše výsledky. Medzitým som rozmýšľal: „Ak by som teraz nesedel tu, mal by som lepšie výsledky.” Po roku som vyslovil prvýkrát, že to takto nemá zmysel. Tu som sa taktiež veľa naučil a ani moja výplata nebola zlá, chcel som však slobodnejšie žiť, byť sám sebe pánom, dokázať viac, ale s menším stresom.

V poisťovni:
"Po roku som vyslovil prvýkrát, že to takto nemá zmysel!"

IMG_7694jpg

Váš priateľ vtedy už pracoval pre spoločnosť Finanzpartner…
Porozprával som sa s ním a ukázal mi výhody spolupráce s Finanzpartner. Po dlhom rozmýšľaní som sa k nemu pripojil v januári 2021. Veľa vecí Vám momentálne neviem povedať, pretože som tu len tri mesiace, viem však jedno: tu nie je tlak, rýpanie, výsluch. Každý pracuje kľudne, vo svojom tempe. Zároveň nám poskytujú pomoc vo všetkom. Školenia sú výborné, dosiahnuteľné aj online, počúvam ich, kedy mne vyhovuje. Ak sa na niektorej konferencii nemôžem zúčastniť, pozriem si ju neskôr. Samozrejme, prácu musím odviesť sám. Vytvoril som svoju dennú rutinu, do ktorej mi nikto nezasahuje, v ktorej mám dostatok času na tréning, sebarozvoj, rodinu (som šťastným otcom 2,5 ročného dieťaťa) a – samozrejme: na prácu. Som spokojný aj s províznym a bonusovým systémom. Chcel by som v rámci spoločnosti založiť svoj tím, hľadám takých spolupracovníkov, ktorí radi pracujú samostatne, slobodne a ich cieľom je dosiahnutie finančnej nezávislosti. Mňa najviac zaujímajú investície, svojim klientom by som chcel ukázať, ako je možné pomaly, ale o to istejšie zbohatnúť, získať majetok. Mojim dlhodobým cieľom je, aby som patril medzi najlepších finančných sprostredkovateľov – aby som sa stal takým človekom, ktorý naozaj dokáže pomôcť iným.

Pridajte sa k nám - informácie o voľných pozíciách TU
Konzultant TU
Manažér TU
Riaditeľ TU

Kariérne možnosti TU

Máte otázky? Napíšte nám TU

Finanzpartner a.s. web