Príbeh napísaný životom

Príbeh napísaný životom

Pri  každodennej práci sa stretávam s rôznymi ľuďmi, ktorí mi rozprávajú zaujímavé príbehy, ktoré sa im v živote prihodili.  

Aj milá pani je jedna z tých, ktorá má zaujímavý príbeh, ktorý napísal sám život.

Mala zlé skúsenosti s poisťovňami, bola sklamaná. Negatívne rozprávala o poisťovniach, o rôznych životných poisteniach a jasne vyjadrila svoj názor, že nikdy žiadnu „poistku“ nechce ani pre seba, ani pre žiadneho člena svojej rodiny.

Videla však, že do našej kancelárie chodia klienti, ktorí odchádzajú spokojní a prídu znovu pre pomoc na doriešenie ich  ďalších finančných problémov. Posielajú svojich známych i rodinných príslušníkov. Jedného dňa sa  vypytovala, či robíme aj servis poistných zmlúv. „Samozrejme“ - znela  odpoveď. Jej rodičia potrebovali pomoc pri  uzavretých poistných zmluvách. Stretnutie sa uskutočnilo aj v jej prítomnosti. Podrobne sa vypytovali, v akých prípadoch by dostali peniaze a na aké neočakávané udalosti  sú poistení. Nakoľko majú úver, chcú mať istotu, že ak by náhle zomrel jeden z nich, tak nenechajú svojim deťom dlhy.  Všetky požiadavky sme doriešili k ich spokojnosti.

Zrazu sa pani tiež „otvorila“ a žiadala  doriešenie poistenia svojich úverov, veď aj oni majú úver a nemajú zabezpečenie, z ktorého by vyplatili dlh  v prípade smrti. Až vtedy si  uvedomila, že majú malú dcérku a veľký úver. Čo ak sa pri každodennom zhone niečo stane, čo sa nedá vrátiť a stratia finančnú istotu. Čo s dcérou,  ako ju pripraviť  do života, aké školy by mohla absolvovať?

Aj keď pani doteraz nemala dôveru v poisťovniach, uvedomila si, že jediná spoľahlivá finančná ochrana je - uzatvoriť výhodný poisťovací produkt. Aby ochránili budúcnosť dcéry,  nenechali na ňu dlžoby a  nemuseli riešiť predaj domu, v ktorom vyrastá. Dom, na ktorom robili vlastnými rukami, aby vytvorili pohodlný domov. Bola rada, že okrem zabezpečenia úveru sa podarilo znížiť aj mesačné splátky hypotekárneho úveru a tak im ostane viac financií, ktoré môžu použiť v inej oblasti života, alebo odložiť pre dcéru - pre jej krajšiu budúcnosť.

 

Aké je ponaučenie z tohto príbehu?

Keď máme detí a máme úver, musíme byť zodpovední voči nim, nezanechať im naše dlžoby a dopriať im pokojný život.

Každý človek má možnosť poradiť sa a mať najlepšie zabezpečenie pre neočakávané životné situácie.