Mám rád výzvy

Mám rád výzvy

Árpád SZALAI, 36 rokov, Kolárovo a okolie. 

V spoločnosti Finanzpartner pracuje od r. 2019; zaoberá sa investíciami, poistením a dôchodkovým sporením.  


„Pôvodne som trénerom (bojové športy) a odborníkom na výživu. Z mojej športovej a trénerskej minulosti vyplýva, že rád bojujem. Viem aj to, že bez sebaovládania a sebarozvoja nie je možné sa posunúť dopredu. To čo začnem venujem sa tomu na sto percent  a vždy sa snažím neustále zlepšovať svoje vedomosti. Práve preto som sa zapísal aj na Ekonomickú fakultu Univerzity J. Selyeho, aby som získal dokonalejšie vedomosti. Finanzpartner je spoločnosť, v ktorej svojou vytrvalosťou a usilovnosťou môžem dosiahnuť svoje ciele: zabezpečiť svojej rodinke materiálne kvalitný život a ešte pred dovŕšením dôchodkového veku získať taký majetok, aby som si v starobe mohol dôstojne užívať život.


kicsi_4418jpg

Kedy ste začali pracovať vo finančnej oblasti?

Pred šiestimi rokmi. Vyhľadával som takú činnosť, ktorou by som popri tréningoch mohol zarobiť dosť peňazí, v neviazanej pracovnej dobe. Najprv som pracoval v takej spoločnosti, ktorá sa zaoberá vlastnými úvermi a sporeniami. Začal som úplne od spodku rebríčka, nič som o financiách nevedel. Slúžilo to, ako odrazový mostík, uvidel som, aké možnosti sa skrývajú v tejto oblasti. Zároveň som si rýchlo všimol, že spoločnosť neponúka najlepšie poistenia a sporenia, predávanie takých produktov sa mi stalo nepohodlným. Dostal som sa      k inej spoločnosti. Táto firma už disponovala oveľa širšou paletou produktov, patril som     pod výborného manažéra. Začal som sa zaoberať aj investíciami: stále viac som o tom čítal a učil sa.

Budovali ste aj sieť, dostali ste sa do pozície stredného manažmentu. Zdá sa, že sa všetko vyvýjalo najlepšie…

Áno, aj nie. V tomto bode som získal zlý pocit. Prišiel som na to, že kariérna línia firmy je postavená tak, aby sa prakticky nebolo možné dostať vyššie. Bol by som musel do toho vložiť ešte dlhé roky, aby som mohol postúpiť do vyššej pozície. Pochopil som, že príliš dlho vyťahujú peniaze zo začiatočníkov. Už si dosiahol všetko, čo je možné, ale ťa stále držia dole. Je to obvyklý trik: noví poradcovia sú potrební väčšinou len na to, aby použili svoj okruh klientov.

Popri tom som mal pocit, že nepostupujem ďalej ani v oblasti učenia. Mojim manažérom bol „starý lišiak”, s 20 ročnou skúsenosťou – vždy mu zostanem vďačný. Opakoval však už len tie isté šablóny ale ja som sa chcel rozvíjať. Navyše, mohli sme ponúkať našim klientom aj oveľa lepšie možnosti, čiže ani v tejto firme nebolo ozajstné portfólio.

Arpi turistikaJPEG

Pred rokom ste prešli do spoločnosti Finanzpartner. Splnili sa Vaše očakávania?

Ešte viac, ako som dúfal. Spoločnosť ma vo všetkom podporuje – neberie odo mňa klientov, ale skôr pridáva, aby som sa mohol rozvíjať. Je možné s nimi rokovať, sú flexibilní – vedenie nie je v nedosiahnuteľnej diaľke. Motivuje nás výbornými bonusmi, príspevkami. Z profesionálneho hľadiska zabezpečuje mnoho materiálov, prostriedkov k rozvoju. Ani manažéri na nás nerobia nátlak. Vidím pred sebou cieľ, kariérnu líniu a jednotlivé úrovne sú dosiahnuteľné. Ale čo je najdôležitejšie: pracujeme s takou širokou paletou produktov, že pre svojich klientov vytváram merateľne viac hodnôt.


Osobne v ktorej oblasti dokážete najviac pomôcť iným ľuďom?

Okrem poistenia a dôchodkového sporenia sa zaoberám najviac s investíciami. Chcel by som ukázať čo najväčšiemu počtu ľudí, akým spôsobom dokážu získať naozaj veľké množstvo peňazí, už len tým, že nesporia v banke, ale si kúpia balíky akcií. Investícia nie je od diabla – ale nie je jedno, do akého produktu investujeme naše peniaze! Na Slovensku je finančná inteligencia veľmi nízka, a práve preto sa snažím najdôležitejšie informácie odovzdať aj na svojom kanáli YouTube, ktorý je dostupný pod názvom „Financie inak” („Pénzügyek másképpen”). Môj seriál je určený hlavne pre Maďarov zo Slovenska.

kicsi4423jpg

V tejto profesii a vo Finanzpartner je možné naozaj postúpiť, dosiahnuť kariéru, ak niekto buduje aj sieť.   

Áno, práve to je aj mojim dlhodobým cieľom. Hľadám takých kolegov, ktorí disponujú podnikateľskou mentalitou. Ktorí sú ochotní vykonať prácu navyše, aby po čase mohli získať viac. Zastaralé rozmýšľanie, ktoré v nás zasadili naši rodičia – „Aby si mal jedno dobré zamestnanie, syn môj” – už nefunguje. Takým spôsobom nie je možné získať majetok. Teraz, ako mladí musíme pracovať, triezvo rozmýšľať, aby sme si mohli v dôchodku odpočinúť. Kto chce preto aj niečo urobiť, ten tu, v rámci spoločnosti Finanzpartner si určite môže uskutočniť svoje sny.”

Mexico velkejpg