Možnosť voľby  na liečenie

Možnosť voľby na liečenie

Aké možnosti má  človek na liečenie ak ochorie? Vo veľkom záleží od toho, akú finančnú rezervu má rodina pre také neočakávané prípady.

Klasická rodina s dvoma dcérami, žila svoj každodenný život. Rodičia pracovali, deti chodili do základnej školy.

Nechodili na dovolenku a nikto z nich nemal žiadne poistenie. Boli toho názoru, že keď budú na tom finančne lepšie, tak budú riešiť tie „menej dôležité“ veci.


Vtedy ešte nevedeli, čo im život pripraví.Matka pracovala ako upratovačka a každým dňom sa cítila horšie, bolel ju žalúdok. Jedla málo, pretože jej nechutilo, a tak ani nepriberala na váhe.   Najprv tomu nevenovala pozornosť, ale keď začala očividne chudnúť a cítila sa stále slabšie a horšie, tak išla na vyšetrenie.  Po návšteve lekára oznámila rodine smutnú správu: „Mám rakovinu, musia mi vybrať celý žalúdok.“ Začal sa nekonečný kolobeh. Vyšetrenia, operácia, pooperačné liečenie.  Lekár jej predpísal tekutú stravu, rôzne posilňujúce nápoje, na rýchlejšie zotavenie. Len tak mala možnosť bojovať sa so zákernou chorobou.

 

„Z čoho to máme kúpiť“ - pýtal sa manžel sám seba. Veď aj doteraz sme žili od výplaty do výplaty. Teraz máme menší príjem a väčšie výdavky spojené s chorobou manželky. Chemoterapiu znášala ťažko. Rodina hľadala rôzne formy podpory, zbierky, ale zvýšené výdavky spojené s liečením nevedeli financovať.  Rakovina sa rozšírila aj na ďalšie časti tela, musela postúpiť ďalšiu operáciu. Rodina bezmocne sledovala zhoršovanie manželkinho, matkinho zdravotného stavu. Dievčatá by potrebovali matkine rady a pomoc. Namiesto toho oni ju  museli povzbudzovať v boji s chorobou, aby sa nevzdala svoj boj.

 

„Keby boli financie, všetko by bolo inak. Mohla by sa liečiť aj v zahraničí.  Prečo sme neuzatvorili aspoň pre ňu životné poistenie?„

 

Také a  podobné otázky kolovali manželovi v hlave. Lenže už bolo neskoro. Bodku na koniec príbehu štvorčlennej rodiny dala smrť. Manželka a matka prehrala boj so zákernou chorobou, s rakovinou. Trojčlenná rodina zostala v smútku, manžel s dvoma dcérami, ktorým už nikdy milovaná matka nepodá ruku.

„Dievčatá predčasne dospeli a uvedomili si, že denne nájsť 2 eurá a odložiť na zaplatenie poistnej zmluvy je omnoho ľahšie, než zohnať väčšiu sumu na financovanie liečenia vážnej choroby.“

 

Ponaučenie z tohto príbehu:

Jednoduchšie je mesačne si z výplaty odložiť peniaze na životné a rizikové poistenie, kým ste aktívne pracujúci, ako naraz zabezpečiť financie na zvýšené výdavky spojené s chorobou. Veď v prípade choroby alebo úrazu je menej o jeden príjem v rodine. Aby ste predišli podobným finančným problémom, máte možnosť včas uzatvoriť životné poistenie. Dobre vám to padne v prípade, keď budete  potrebovať peniaze na financovanie liečenia.

 

Pomôžeme Vám v orientovaní poistných produktov a v uzavretí najvýhodnejšieho poistenia presne na mieru poistenej osoby.