Mať či nemať životné poistenie???

Mať či nemať životné poistenie???

V tomto článku sa dozviete dva príbehy, pri ktorých zistíte, aké dôležité je mať životné poistenie...

Mnohí ešte len rozmýšľajú, či mať životné poistenie alebo nie, ale sú aj takí, ktorí rozmýšľajú či si dajú skontrolovať už existujúcu zmluvu odborníkom alebo nie. Táto služba je u nás bezplatná, preto  nemôžete nič stratiť.   

Ľudia stále premýšľajú, či peniaze nie sú zbytočne vyhodené na poistenie...   

Pri mojej profesii sa často stretávam s nerozhodnosťou a dokonca aj s odmietaním. Úplne tomu rozumiem, aj ja som takto voľakedy rozmýšľala, ale vždy som mala životné poistenie.  


V roku 2015 ma oslovila jedna veľmi milá a sympatická pani, ktorá dnes pracuje už 10 rokov vo finančníctve a dosiahla veľké úspechy. Veľa ľudom pomohla a sú jej za to vďační. 

Pri stretnutí sme sa dlho rozprávali a prešla si moje poistky, vysvetlila mi čo všetko zahŕňa moja poistka. Vedela mi hneď odpovedať na všetky moje otázky, bola veľmi úprimná a otvorená voči všetkým mojim pochybnostiam.

Táto odborníčka ma tak zaujala svojím nadšením pomôcť druhým, zaujala ma tou energiou, ktorá jej dávala táto práca, že som chcela vedieť viac a viac. Videla na mne zvedavosť a oslovila ma, žeby som mohla aj ja takto pomáhať ľudom.   

Od toho dňa pracujeme spolu a vzdelávam sa  neustále vo finančníctve spolu s ňou, za čo jej budem navždy vďačná. Stali sme sa kolegyňami, ktoré si pomáhajú, ale hlavne pomáhame mi ľudom, ktorí chcú pomôcť zas ďalším ľuďom.    

Počas tohto obdobia som sa stretla s mnohými ľuďmi, ktorí mali rôzne skúsenosti. Ich príbehy končili šťastne, ale aj menej šťastne. Napíšem vám dva príbehy, ktoré by vám mohli pomôcť pri rozhodovaní o svojej budúcnosti.  


Príbeh 1:  

Jeden môj dobrý kamarát sa pred rokom rozhodol vycestovať do zahraničia za lepšie platenou prácou. Keďže ako všetci aj on má dosť bežných výdavkov ako hypotéka, odvody, réžia na byt, dcéru, ktorej by chcel zaplatiť rôzne krúžky alebo dovolenku, tak by mu financie navyše  zišli vhod.

Samozrejme som aj jeho oslovila, aby si vybral pre seba poistenie, ktoré bude zahŕňať aj poistenie v zahraničí. Aj sme si dohodli termín, ale nakoniec jemu to časovo nevyšlo a odišiel do zahraničia bez poistenia.  

O pár dní mi zavolal kamarát, že mal úraz v práci. Hneď prvý deň v práci sa mu pošmykol rebrík a on veľmi nešťastne dopadol na nohu. Mal viacnásobnú zlomeninu päty.

Nemohol tam zostať a do týždňa prišiel domov späť s bolesťami, s trvalými následkami a hovorili mu lekári, že ak sa jeho stav nezlepší musí podstúpiť aj komplikovanú operáciu.

Keďže poistenie nemal, nehradil zaňho nikto výdavky na úver, réžiu, atď. a ani nemohol čakať od nikoho finančnú pomoc. Odvtedy prešla nejaká doba a vždy keď sa stretneme, tak povzdychne a hovorí, že keby sme sa vtedy stretli a uzavreli by sme  poistenie, tak by bolo všetko inak.

Nikdy nevieme, čo sa môže s nami stať zajtra, práve preto tvrdím: „Buď vždy pripravený na neočakávané udalosti, čokoľvek a kedykoľvek sa môže stať.“  Keby môj kamarát mal poistenie, teraz by na tom bol určite lepšie nielen po finančnej ale aj po psychickej stránke.


Prosím veľa nerozmýšľajte nad tým či chcete poistku alebo nie. Ak ešte nemáte alebo si ju chcete dať pozrieť či je to správna pre vás, tak vyhľadajte odborníka, ktorý vám urobí bezplatný servis a poradí vám.

 

Príbeh 2:  

Raz mi moja známa zavolala, že počula, že robím bezplatné finančné poradenstvo a chce ma poprosiť, aby som jej poradila a pomohla so správnym výberom životného poistenia.

Dohodli sme si termín a na osobnom stretnutí sme si prebrali možnosti, aké poistky sú v ponuke a aké by sa jej oplatili. Bola úprimná a povedala mi, že si ešte chce vypýtať ponuku od inej firmy. Odo mňa mala dve ponuky ‘‘šité‘‘ na mieru, na základe jej potrieb.  

O pár dní mi zavolala, že sa rozhodla pre jednu z mojich návrhov, lebo v mojich našla všetko čo potrebovala mať v poistení. Stretli sme sa ešte raz, prešli sme znova návrhy a vybrali tú konečnú. Ešte ten deň uhradila prvé poistné a hneď aj nastavila trvalý príkaz na účte.  

O mesiac mi znovu volala, ale už som počula na hlase, že sa niečo deje. Povedala mi, že mala pred týždňom autonehodu a je v nemocnici. Bála sa či nebude problém, že má zaplatené iba prvé poistné. Upokojila som ju, že to nie je problém, nech sa sústredí na rýchle zotavenie a keď bude doma, tak hneď k nej prídem.  

Keď ju prepustili, prišla k nej a vysvetlila som ako budeme postupovať, aby dostala peniaze od poisťovne. Mala dlhodobé liečenie, poisťovňa jej postupne platila poistné plnenia.   

Každí z nás vie, že v takomto prípade sa o nás štát nepostará. Práve preto potrebujeme sa súkromne zabezpečiť!    

Stále si myslíte, že nepotrebujete poistenie? Ste si istý, že vaše poistenie vás chráni dostatočne?   

Máte záujem o bezplatný servis vašich zmlúv? Kontaktujte nás...