Máte problém pri výbere nových kolegov do svojho tímu?

Máte problém pri výbere nových kolegov do svojho tímu?

Čo sledovať pri výbere nových spolupracovníkov? Jednoduchý a rýchly návod v troch krokoch. 

CHCE?

Chce robiť túto prácu? Chce spolupracovať s vami? Chce PRACOVAŤ? Chce robiť pre vašu firmu?

Predstavte si, že vy chcete, ale on nechce. Budete ho neustále motivovať, presviedčať, budete mu vyvolávať a on sa bude vyhovárať, zatajovať sa. Každý z vás bude sklamaný a budete mať konflikt. Keď to nechce robiť, tak nech sa stane vašim spokojným klientom a spokojný klient vždy vám spraví väčšiu reklamu ako spolupracovník, ktorý nechce spolupracovať. 

MÁ NA TO?

Buďme úprimný a neklamme ľudí tak ako to robia niektorí, ktorí pracujú v systéme kde provízie sú vyplatené na základe zásluhovosti (provízny systém na základe obratu).

Každý človek dokáže v určitých veciach excelovať a v iných byť celkom nemožný. Práve preto pomôžme ľuďom nájsť to v čom sa cítia dobre, aby robili to čo ich baví a zodpovedá vedomostnej úrovni. Keď to budú robiť so záujmom majú väčšiu šancu uspieť. Samozrejme, my máme vedieť aké vedomosti, postoj má mať človek aby uspel v našom biznise a preto keď vidíme, že na to jednoducho nemá, neklamme! Síce si nezarobíme „v tom momente“, avšak nevyrábame si nepriateľov a taký človek po úprimnom stretnutí stále môže dať na vás dobrú referenciu. 

CHCE SA NAUČIŤ NOVÉ VECI A DOKÁŽE ICH DUPLIKOVAŤ?

Sedíte s osobou, ktorá chce a aj na to má. Úžasné! Našli ste svojho kľúčového spolupracovníka. Ale...

  • Všetko vie lepšie ako najúspešnejší ľudia vo firme, avšak on stále nemá výsledky.
  • Je múdrejší ako kniha.
  • Dochvíľnosť u vás patrí medzi priority a on stále mešká.
  • Máte zavedený funkčný systém práce, vaši kolegovia to rešpektujú a duplikujú, no on stále verejne kritizuje a spochybňuje systém práce. (Stále však nemá výsledky.)

Riešenie? Taký človek je na odstrel. Nedovoľ, aby nakazil ostatných alebo znechutil aktívnych so svojim postojom a tým, že vidia, že ty mu dovolíš kaziť tímového ducha a funkčný systém práce. 

Ak máte záujem sa o tejto téme dozvedieť viac, napíšte nám.