Láska uzavretá do škatule od topánok

Láska uzavretá do škatule od topánok

V tomto období, okolo Vianoc, každý túži po nejakom darčeku – aby dostal a daroval, hlavne, aby spôsobil radosť.

IMG_5158jpg

Mnoho ľudí ale nikoho nemá. V zariadeniach pre seniorov žije veľa takých dôchodcov, ktorí márne čakajú na návštevu, aby ich prekvapila osobným darčekom pod stromček. Možno nemajú nikoho, možno by aj mali, ale rodinní príslušníci a známi na nich „zabudli“. Mysliac na nich sa pred niekoľkými rokmi odštartovala iniciatíva pod názvom Koľko lásky“, cieľom ktorej je zber drobných darčekov do škatule od topánok, ktoré potom darujú dôchodcom žijúcim v zariadeniach pre seniorov.

K tejto akcii sa tento rok pripájajú aj spolupracovníci spoločnosti Finanzpartner, presnejšie skupina jednej riaditeľky, Erzsébet Janits. „Keďže viem, že členovia môjho tímu radi prispievajú na charitu, opýtala som sa ich, či sa nepripojíme k tejto iniciatíve. Či aj my naplníme niekoľko krabíc darčekmi a láskou? Každý súhlasil, bez výnimky a o pár dní už boli balíčky hotové.“
IMG_5097jpg

Do krabíc sa na základe výzvy dostali nasledovné veci:
niečo voňavé – šampón, sprchovací gél, mydlo, sviečka
niečo sladké – čokoláda, suché zákusky, cukríky
niečo slané – slané zákusky, chrumky
niečo teplé – čapica, šál, rukavice, ponožky, pančuchy, káva, čaj
niečo na čítanie – knihy, krížovky
nejaká spomienka – hrnce, vianočné pohľadnice

„Krabicu od topánok väčšinou vyhadzujeme…- hovorí Erzsébet a predsa akú radosť spôsobíme, ak ju naplníme darčekmi! Koľko krásne zabalených drobností a lásky sa do nej zmestí! Prinášame radosť iným, ktorá stojí len pár eur.”


V tíme viacerí spolupracovníci prispievajú na charitu naozaj počas celého roka, alebo sa pravidelne zúčastňujú na dobročinných akciách svojho bydliska.


„Na Vianoce každý túži po pozornosti – hovorí Monika Balázsováaby cítil, že je pre niekoho dôležitý, aj naňho niekto myslí a nežije na svete zbytočne.“
IMG_5124jpg

Renáta Markuszeková: „Je oveľa lepšie dávať, ako dostávať a je veľa takých ľudí, ktorým nikto nič nedaruje pod stromček. Veľmi rada som sa zúčastnila tohto programu, teším sa, že môžem rozdávať radosť.”
IMG_5119jpg

Ildikó Klimajová: „Rodičia ma učili, aby som vždy pomáhala druhým, a preto prispievam na charitu celý rok. Ani sekundu som nerozmýšľala, či sa k tejto peknej iniciatíve pripojím, alebo nie.”
IMG_5132jpg

Árpád Szalay:  „Aj moja dcérka nakreslila obrázok tým babičkám a dedkom, ktorí žijú v domovoch dôchodcov. Dúfam, že sa podarí vyvolať úsmev na ich tvárach.”
IMG_5137jpg

Blanka Jasovská: „Čo som dala do krabice? Medzi inými niekoľko sladkostí, aby osladili život obyvateľom týchto domovov, teplé rukavice a ponožky, aby zohriali ich unavené ruky a nohy. A samozrejme mnoho-mnoho lásky, aby cítili, že aj na nich niekto myslí.”

Kitty Soóky: Hovorí sa, že „Keď dostaneš, naplnia sa ti ruky, keď dávaš, naplní sa ti srdce.” Aj ja si to myslím. Som rada, že ma moja riaditeľka oslovila touto príležitosťou, pretože dávať je krásna vec. Je to pekná iniciatíva a dúfam, že sme spôsobili radosť niekoľkým babičkám a deduškom.”
IMG_5171jpg