Jelzáloghitel – kérjük ki egy profi tanácsát

Jelzáloghitel – kérjük ki egy profi tanácsát

Pénzügyi ABC sorozat

Szlovákiában csak nagyon kevesen engedhetik meg maguknak, hogy kölcsön nélkül érjék el álmaik otthonát, legyen szó akár lakásról, akár házról, akár a már meglévő ingatlan felújításáról. Többnyire jelzáloghitelt kell felvennünk.

interior-design-bedroom-luxury-pool-villa-house-home-feature-swimming-pool_176546-474jpg

A jelenlegi szlovákiai piacon számtalan jelzáloghitel létezik. Egyszerű emberként szinte lehetetlen átlátni a teljes kínálatot, az egyes termékek előnyeit, hátrányait; illetve megállapítani, személy szerint nekünk mi a legjobb. Ha csak besétálunk egy bankba, hamar félrevezethetnek minket. Ugyanis az alkalmazott természetesen lojális azzal a pénzintézettel szemben, ahol dolgozik, elvégre tőlük kapja a fizetését. Az ő célja, hogy minél előnyösebb képet fessen nekünk arról, mennyire jól járnánk, ha náluk vennénk fel a hitelt. Talán ellátogatunk még egy-két bankba, ahol szintén csupa pozitív dolgot fogunk hallani, immár a másik bank termékeiről.

Ha csak besétálunk egy bankba,
hamar félrevezethetnek minket.

woman-2775271_640jpg



Mielőtt olyan komoly pénzügyi döntést hoznánk,
amely húsz-harminc évre fogja meghatározni havi kiadásainkat, kérjünk segítséget egy profitól.
Nem mindegy, milyen színvonalon, mekkora stresszben élünk majd a következő évtizedekben!


A független szakember nem a bank, hanem a mi szempontjainkat nézi.
Miután megbeszéltük vele, milyen a bevételi forrásunk és az anyagi hátterünk, segít a megfelelő hitel kiválasztásában. Ha a pénzünkről van szó, keressük meg a lehető legjobb szakértőt! Ne bízzuk magunkat se az ismerősünkre; se az anyukánk barátnőjére, aki most kezdett ilyesmivel foglalkozni; se a matematika tanár férjünkre!

cheerful-young-caucasian-businessman_171337-727jpg

A független szakember nem a bank,
hanem a mi szempontjainkat nézi.

De hogyan ismerhetjük fel a jó és tisztességes szakembert? Hogyan válasszuk ki saját pénzügyi tanácsadónkat (közvetítőnket)?
Sajnos, nagyon sok a csaló, a kókler ezen a piacon, és joggal merül fel bennünk a kérdés, hogy ha nem értünk hozzá, akkor kiben bízhatunk?
A következő három szempont segíthet.

1. Melyik pénzügyi társaságot képviseli
Nézzünk utána annak a társaságnak, ahol az illető pénzügyi tanácsadó - közvetítő dolgozik. Ma Szlovákiában legalább 500 "független" pénzügyi társaság működik (szlovákul: finančná vagy maklérska spoločnosť). Vajon melyikük a megbízható, a korrekt? Kik azok, akik valóban az én érdekeimet nézik, és nem csak a bőrt húzzák le rólam? Ne sajnáljuk az időt, és kutassunk utána az interneten. A következő kérdésekre próbáljunk választ találni: az adott cég hány bankkal, biztosítótársasággal áll kapcsolatban? Milyen helyzetet foglal el a hazai pénzügyi piacon? Erős lábakon áll, vagy minden más cég háta mögött kullog? Milyen az elismert szakemberek véleménye róla? Ha van megbízható ismerősünk, aki valamilyen pénzügyi területen dolgozik, például bankban, kérdezzük meg: ismeri-e őket és jó szívvel ajánlaná-e őket.


"A Finanzpartner bejelentette az Aegon Biztosító belső ügynökhálózatának átvételét.

Ez egy jelentős üzleti ügyletet jelent." - Klikk...


2. Tapasztalt szakértőt válasszunk

Ha megbízhatónak tartjuk magát a céget, nézzünk utána a tanácsadónak (közvetítőnek) is! A fő kérdés az, hogy mióta foglalkozik kifejezetten hitelekkel? Ha valaki eddig inkább nyugdíjspórolással vagy biztosításokkal foglalkozott, nem biztos, hogy a mi emberünk! Ugyanis a hitelekkel kapcsolatos buktatók kiismerésére, illetve a pénzintézetekkel kialakított személyes kapcsolatokra sok időre van szükség. Egy tapasztalatlan tanácsadó (közvetítő), minden jóindulat ellenére, többet árthat, mint használ. Csak akkor forduljunk kezdőhöz, ha tudjuk, hogy mögötte ott áll egy „vén róka”, aki menedzserként segíti őt – így minket is!

house-2417417jpg

3. Hallottunk-e valamit róla személyes ismeretségi körünkből?

Szintén sokat számít az a vélemény, ami egy-egy pénzügyi szakértőről kialakul ügyfelei körében. Az emberek jó szívvel ajánlják másoknak, ha valóban segített nekik. Igyekezzünk olyan szakértőt választani, akiről pozitív vélemény alakult ki. Az igazán hozzáértő pénzügyi tanácsadókat - közvetítőnket keresni sem kell, „kézről-kézre” járnak.

Az igazán hozzáértő pénzügyi tanácsadókat - közvetítőnket keresni sem kell, „kézről-kézre” járnak.

IMG_6780jpg
+ Egy előny
Hatalmas előny továbbá lakásvásárlásnál és hitelfelvételnél, hogy a pénzügyi szakértő mindent elintéz helyettünk. Az egész lakásvásárlást, a jelzáloghitel felvételével együtt, teljes mértékben lebonyolítja – nekünk nem kell bajlódni a papírokkal, nem kell hivatalból hivatalba mennünk, elég csak aláírni.

Ha hitelt szeretnénk felvenni, és nem értünk a pénzügyekhez, ne akarjuk kézbe venni az irányítást. A megfelelő szakember megkeresése néha időigényes feladat, azonban ha megtaláltuk, akár egy életre szóló bizalmas kapcsolat is kialakulhat köztünk. Mi pedig kényelemben és biztonságban fogjuk tudni pénzügyeinket.


Szeretne több információt? Írjon nekünk ITT

Tanácsra van szüksége? Vegye igénybe szakértőink segítségét. ITT

Szeretné önállóan kiszámolni? ITT

Egy megbízható partner: Finanzpartner. - További információ ITT

Új kirendeltségeinkbe munkatársakat veszünk fel. - További információ ITT