Ako trávia svoj voľný čas spolupracovníci spoločnosti Finanzpartner?

Ako trávia svoj voľný čas spolupracovníci spoločnosti Finanzpartner?

ADVENTNÉ PRÍPRAVY A ODDYCHOVANIE

Blížia sa Vianoce – čas voňavých medovníkov, horúceho čaju a samozrejme, vzájomného obdarovania. V tomto období sa každý snaží trochu viac relaxovať, nabiť sa pozitívnou energiou.


Ale čím trávia svoj voľný čas pracovníci spoločnosti Finanzpartner?

santa-claus-1906513_640jpg


Erzsébet Janits: Vo svojom voľnom čase rada pletiem, šijem, háčkujem alebo pripravujem ozdobné predmety z mydla. Túto činnosť som spojila s túžbou pomôcť iným. Pokladám sa za šťastnú: osud ma vždy skontaktoval s takými obchodnými partnermi, od ktorých som sa mohla veľa naučiť, ktorí mi poskytli dobrý príklad. Práve oni mi pomohli stať sa úspešnou vo svojej profesii. Ak niečo od osudu dostaneme, treba z toho niečo aj vrátiť, preto aj my pomáhajme iným, robme niekomu radosť! Pred mnohými rokmi som sa so svojimi dcérami začala venovať charite, zo začiatku len príležitostne, dnes už organizovane - pomáhame celým oddeleniam nemocníc. Prostredníctvom občianskeho združenia Veselé chobotničky svojimi háčkovanými „dielami” podporujeme novorodenecké oddelenia. (www.veselechobotnicky.sk). Detské oddelenia pravidelne prekvapujeme aj rozprávkovými setmi posteľných obliečok. Nič neprekoná pocit, ako keď vidím šťastné a prekvapené tváre pri odovzdávaní darčekov. Práve tento pocit ma napĺňa energiou.
IMG_5821jpg IMG_5822jpg

"Nič neprekoná pocit, ako keď vidím šťastné a prekvapené tváre pri odovzdávaní darčekov." 

IMG_5818jpg
Árpád Szalai: Môj voľný čas je o pohybe a zdravom životnom štýle. Rád varím – samozrejme len zdravé jedlá. Ak nájdem dobrý recept, všetko si zaobstarám sám a pripravím ho rodine. Odreagujem sa pri práci v kuchyni! Mojim naozajstným koníčkom sú však bojové športy. 20 rokov som sa zaoberal s karate (kyokushin karate), bol som aj trénerom. V poslednej dobe som sa zaľúbil do bojového športu nazvaného „Brazil Jiu-Jitsu”. Trénujem trikrát týždenne, snažím sa dostať aspoň na jednu súťaž ročne a chcel by som získať aj čierny opasok. Pozitívnou energiou ma napĺňa hlavne aktívny pohyb, takto viem udržať svoje telo fit a vrhnúť sa do práce dobrou náladou. 
kicsi_4418jpg

"Zbožňujem Vianoce, zimu, prípravy."

IMG_4600PNG
Renáta Markuszeková: Ako každý človek, aj ja sa snažím vypustiť po pracovnej dobe paru. Svoju prácu mám veľmi rada – ale to neznamená, že každú chvíľu venujem len finančným záležitostiam! Na jar a v lete rada bicyklujem, pohybujem sa, športujem v prírode. Môj čas však prichádza na jeseň, keď začnem uplatňovať svoju kreativitu. Zbožňujem Vianoce, zimu, prípravy. Svoje sviatočné dekorácie, venčeky začínam pripravovať už na skorú jeseň. Pred niekoľkými rokmi sme s dcérou začali vyrábať plastelínové figúrky, rôzne veselé mini dekorácie na hrnce, misky, lyžičky… Týmito činnosťami sa nielen úplne odreagujem, ale urobím adventné čakanie mojej rodiny ešte radostnejším.
IMG_5820jpg

"Mám rada harmóniu, jednoduchosť a prirodzenosť..."

IMG_4992kicsijpg
Ildikó Klimajová: Adventné obdobie ma vždy nabáda k tvoreniu. Počas roka zbieram nápady, čo všetko pripravím cez dlhé zimné večery. V tomto období vždy zapálim voňavú sviečku a počúvam vianočnú hudbu. Sadnem si do pohodlného kresla a pri dobrom teplom čaji začnem pliesť čapicu, šál, alebo pulóver. Stane sa, že dostanem náladu aj na vyšívanie, alebo šitie. Ak dostanem inšpiráciu k remeselníctvu, vytvorím veniec, alebo inú dekoráciu z prírodných látok. Mám rada harmóniu, jednoduchosť a prirodzenosť, aj náš domov je zariadený v tomto duchu. Je pre mňa dôležité, aby som v teple domova vždy cítila dané ročné obdobie, aktuálny sviatok, a preto náš dom je vždy zdobený inými vankúšikmi, záclonami, obrusmi a inými dekoráciami, ktoré sú vyrobené vlastnoručne.
IMG_5815jpg

"Najdôležitejšie je, aby rodina bola spolu, aby sme sa spoločne smiali a zabávali!"


IMG_4983jpg

Blanka Jasovská: Ako väčšina pracujúcich žien, po pracovnej dobe aj ja sa vždy ponáhľam domov k svojej rodine. Najväčšiu radosť mi robí varenie, čo je u nás naozajstný babský program: spolu so svojou dcérou obsadíme kuchyňu, medzitým sa veľa rozprávame a smejeme. Nedávno dozrela dula – voňavá lahôdka, z ktorej sme pripravili lekvár. Je dobrý pocit, keď v zime môžeme vytiahnuť z komory vlastnoručne vyrobené lekváre a práve dulový lekvár je jeden z našich obľúbených. Večer potom nasleduje spoločná rodinná hra, Darts – do terča hádžeme malé šípky, pri ktorom sa cítime výborne. Najdôležitejšie je, aby rodina bola spolu, aby sme sa spoločne smiali a zabávali! V adventnom období zdobím náš dom s veľkou radosťou – je dobrý pocit vidieť, ako sa náš domov postupne oblieka do sviatočného šatu.
IMG_5819jpg

"Nepoznám lepšiu vec, ako keď rodina sedí spolu okolo pekne prestretého sviatočného stola."

IMG_5360jpg

Mónika Balázsová: Moje hobby je záhradkárčenie, strávenie času v prírode a pečenie zákuskov. Rada pracujem v záhrade a teším sa vlastnoručne vypestovanej zelenine a ovociu, ktoré vôbec neobsahujú chemikálie. Zbožňujem piecť zákusky počas celého roka. Sladkosti upečené podľa starých receptov prinášajú vôňu a spomienky z detstva, ale rada vyskúšam aj nové. Hľadám špeciality, ktorými môžem spestriť náš rodinný stôl. Vtedy nepoznám únavu, zmiznú problémy, vychutnávam len zážitok z pečenia. Na každú rodinnú udalosť pripravujem zákusky a torty osobne. Pre deti vymýšľam rôzne formy, aby som im urobila čím väčšiu radosť. Pečiem a varím celým svojim srdcom a veľmi sa teším, ak to ostatným chutí. Nepoznám lepšiu vec, ako keď rodina sedí spolu okolo pekne prestretého sviatočného stola.
IMG_5823jpg

"Pripravovala som ich s láskou – a s láskou ich aj prijímali. Pre mňa nič nie je dôležitejšie!"

IMG_5824jpg

Kitti Soóky: Šiť šijacím strojom som sa naučila ešte v škole - práve táto činnosť mi poskytuje najlepšiu možnosť odreagovania sa. Dokážem vyhotoviť nespočetné množstvo vecí, nemusím utekať krajčírke kvôli záclone, alebo skráteniu nohavíc. Nemusím dlho rozmýšľať ani nad vianočnými darčekmi, pretože svojej rodine a známym vždy pripravujem vlastnoručne vyrobené predmety. Práve to mi robí radosť!
Na jar som dokonca šila aj pre cudzích - rúška. Vtedy bol totiž nedostatok rúšok a mnohí si ich nevedeli zaobstarať. Vrhla som sa do šitia a svoje rúška som zadarmo rozdávala. Po tristo kusoch som už nepočítala, koľko som vlastne ušila! Dostali veľkí, malí, ženy, muži, starší ľudia, dokonca aj poštár a predavačky v obchode! Bola to len maličkosť – ale, ak niekto vyrobí viac, ako 300 maličkostí, môžeme to už nazvať prácou. Pripravovala som ich s láskou – a s láskou ich aj prijímali. Pre mňa nič nie je dôležitejšie!
IMG_5827jpg
Finanzpartner