Ako dofinancovať hypotéku?

Ako dofinancovať hypotéku?

Väčšina hypoték po minuloročných opatreniach NBS je poskytnutá už iba do výšky 80% (momentálne približne iba každá štvrtá hypotéka môže byť 90%). Z toho vyplýva, že klienti musia doložiť stále vyššiu čiastku z vlastných zdrojov.

Chceme Vám poradiť, akým spôsobom môžete dofinancovať hypotéku, pokiaľ nemáte dostatok vlastných finančných zdrojov.

 

Možností je viac:


1. Špeciálny spotrebný úver

Momentálne na trhu niekoľko bánk poskytuje spotrebný úver na dofinancovanie hypotéky s nižšou úrokovou sadzbou. Maximálna výška úveru je štandardne 25 000 EUR a splátku je možné rozpočítať na 8 rokov.


2. Medziúver zo stavebného sporenia

Stavebné sporiteľne poskytujú medziúver maximálne vo výške 30 000 € (bez spolužiadateľa) a 45 000 € (pri dvoch spolužiadateľoch). Splatnosť týchto úverov je 20 rokov a 30 rokov (pri dvoch spolužiadateľoch).

 

3. Dočasné založenie ďalšej nehnuteľnosti

Ak máte rodičov, ktorí súhlasia s dočasným založením vlastnej nehnuteľnosti, môžete súčasne založiť dve nehnuteľnosti. Hodnota dvoch nehnuteľností by bola dostatočná voči výške hypotéky.

 

Nedá sa jednoznačne povedať, že ktoré z týchto riešení je najlepšie. Záleží na situácii, v ktorej sa klient nachádza a od možností. Dôležité je mať všetky potrebné a aktuálne informácie pred správnym rozhodnutím.  Práve preto Vám rada pomôžeme pri riešení hypotekárneho úveru. Kontaktujte nás.