A nulláról kezdve építettem karriert

A nulláról kezdve építettem karriert

MARKUSZEK Renáta, Dunaszerdahely és környéke.

 2012-től dolgozik a Finanzpartnernél; hitelekkel, biztosításokkal, és ingatlanok eladásával foglalkozik. Tizennégy fős csapatot irányít.  

 

„Ezt a munkát csak úgy lehet végezni, ha szeretjük az embereket, és valóban segíteni akarunk. Nem lehet azt tenni, hogy megköttetjük valakivel a szerződést, aztán eltűnünk, és ha bajba kerül az illető, mi már sehol sem vagyunk.”

IMG_4599jpg

Hogyan került pénzügyi területre?

Eredetileg postai alkalmazott voltam, innen mentem anyasági szabadságra második gyermekemmel. Amikor a fiam két éves lett, jött egy lehetőség: próbáljam ki magam pénzügyi területen. Ennek éppen 10 éve.  Nem volt könnyű, a családom nagyon ellenezte. Menjek vissza a postára, vagy keressek rendes munkát! Miért akarok házaló lenni? Úgyse fog összejönni! De azt mondtam: lesz ami lesz, kipróbálom, adok három hónapot magamnak. Nekem vannak céljaim, álmaim. És semmilyen más területen nem lehet a nulláról kezdeni, úgy, hogy csak a tanulást kelljen belefektetni. Így hát belevágtam. És ez lett életem legjobb döntése. A postán sosem érhettem volna el azt a szabadságot és pénzügyi függetlenséget, amit itt. A családom elismeréséről nem is beszélve!

IMG_4600PNG

Kisgyermekes anyaként nehéz volt a kezdet?

Nem volt könnyű! Két évet töltöttem egy másik cégnél, utána váltottam a Finanzpartnerre. Az előző cég iskolázásaira nem vihettem magammal a gyerekemet. Később, amikor átléptem, könnyebb lett a dolgom. A Finanzpartnernél ugyanis mindenhová magammal vihettem a kicsit is. Ez hatalmas segítség volt! Amíg én tanultam, a kisfiam rajzolgatott. Minden lehetőséget megkaptam anyukaként. És manapság még könnyebb! Ugyanis most már lehetséges az online oktatás: aki nem tud személyesen részt venni a tanfolyamokon, az otthonról, akár szoptatás közben is tanulhatja a szakmát. Emellett ez az egyetlen olyan cég, aki nem hogy elveszi az ügyfeleket a kezdőktől, hanem ad nekik: ha látják, hogy valaki ügyes, akar, dolgozik, de nincs akkora ismeretségi köre, akkor azt ügyfelekkel is segítik.

           

Milyen más előnyökkel jár, ha valaki Finanzpartnernél dolgozik?  

Cégünk az összes biztosítóval, bankkal (kivéve egyet), valamint a legtöbb befektetési társasággal együtt dolgozik. Nagyon széles a portfoliónk, mindent meg tudunk oldani: lakásvásárlás, hitelek, biztosítások, spórolások, nyugdíjpillérek, befektetés. Valóban személyre szabott ajánlatokat tudunk tenni. Tényleg segítünk, és ez jó érzés. Ezért szívvel-lélekkel tudom végezni a munkámat.

IMG_4607jpg

Ez mit jelent pontosan?

Igyekszem a nap 24 órájában elérhető lenni az ügyfeleim számára.  Éreztetem velük, hogy valóban fontosak nekem, nem tűnök el az után, hogy megkötöm a szerződést. Ha például valakivel baleset történik, bármikor felhívhat, és segítek kitölteni a papírjait. Mindig teljesen végigviszem az illető ügyeit, akár éveken keresztül. Például, ha valaki rajtam keresztül vásárol lakást, megkeressük azt is, milyen lakáshitel lenne neki a legmegfelelőbb. Kell kötni biztosítást is. De melyiket? Mennyi bevétele van az embernek, és mire van pontosan szüksége? És itt felhívom a figyelmet: nem elég csak az ingatlant biztosítani! Mert mi történik, ha valamilyen baleset történik az illetővel, és nem tudja törleszteni a hitelt? A bankot nem érdekli, hogy mi történt vele!

           

Önnek azonban saját családja is van. Nem zavarja őket, hogy mindig mások rendelkezésére áll?  

Nem, sőt, a gyerekeim (ma már 18 éves lány és 11 éves fiú), a férjemmel együtt támogatnak. Látják, hogy családbarát munkám van. A kiváló fizetések mellett cégünk különböző bónuszokkal, kirándulásokkal is motivál bennünket. Így jutott el a családom Mauritiusra, Caprira, Mexikóba, Mallorcára. Vagy például, a fiamnak néhány évvel ezelőtt volt egy balesete, ami miatt csaknem fél évre kimaradtam a munkából. És anyagilag nem éreztem meg azt a fél évet, amit betegápolással töltöttem. Ugyanis ebben a cégben, ha szert tettél bizonyos pozícióra, és elértél egyfajta forgalmat, már nem eshetsz vissza. Amíg a csapatod dolgozik, jár neked a forgalom. Nem kerestem annyit, mint szokásosan, de volt egy tisztességes bevételem. Anyagi biztonságban éreztem magam és koncentrálhattam arra, amire kellett: a fiam gyógyulására.

123444484_692937624993711_6465546470583316720_nJPG

Jelenleg tizennégy fős csapatot irányít. Milyen típusú személyiségnek való ez a munka?

Kitartónak kell lenni. Számolni kell azzal, hogy az egész hullámzik: egyszer fent, másszor lent. Csak az juthat el a csúcsra, aki kellő akaraterővel rendelkezik. Mindenféleképpen olyan embereket keresek magam mellé, akik dinamikusak és dolgozni akarnak. És nem kell félni ettől a munkától – a Finanzpartner és jó magam is teljes vállszélességgel ott állunk az újak mellett, senkit sem „dobunk” mindjárt a mély vízbe. Az embereimért tűzön-vízen keresztül megyek! Végül pedig, saját példám is igazolja, hogy ne hallgassunk másokra. Akiben van akarat, az kismamaként, a nulláról kezdve is építhet karriert.

IMG_4417jpg

Finanzpartner r.t. - információ

Együttműködés - információ

Szeretne velünk találkozni? Kérjen időpontot. - ITT